Merhaba Fatih - MFG(+)
""""""""""Böyle oluncada iki farklı ama özünde aynı cevapla karşılaşıyoruz; seninde söylediğin gibi "Ya sev ya da terket" ve "bizden adam olmaz abi". Bunları söylemek diğerini yapmaktan daha kolay çünkü. """"""""
Öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim. Ve bundan sonra cevap yazacaksak birbirimize ki, tecrübelerim bunu gösteriyor, özel kanalı kullanalım derim !?Konu bisiklet dışına taştı ve başkalarını belkide hiç ilgilendirmiyor olabilir.
Şimdi öncelikle "ya sev ya terket" lafı bir latife. Yani onu ben söylemiyorum bazı sığ kafalar , ülkemiz daha iyi olsun diye eleştiri yaparken, doğru düzgün cevap veremedikleri için karşılığında bunu söylüyorlar diye yazdım.
"""""""Çok doğru şeyler söylüyosun fakat klasik olarak bizim Türk millettinin yaptığı şeyi yapıyosun ;şikayet edip nedenini araştırmamak. Niye böyleyiz? Toplum kültürü ve yapımız neden bu kadar bozuk? Habire şikayet, şikayet nedene inip irdelemek, araştırmak ve okumak yok. Çünkü bunlar zahmet ve zaman gerektiren şeyler.""""""""""""
İkincisine gelince bu düşünceniz tamamen ön yargı. Aslında tek cevabı şu "kötümserler iyi bilgilenmiş iyimserlerdir" Benim okumayıp araştırmadığım konusunda elinizde hiçbir işaret ve bilgi olmamasına rağmen bu fikre nasıl kapıldığınızı merak ettim açıkcası.
Aksini ispat etmek , bak ne kadar çok okudum diye ispata gerek duymamama rağmen sadece "söylenmediğimi" aslında belkide başka platformlarda çok şey "söylediğimi" söyleyebileceğimi göstermek isterim.
Teşekkürler, sevgiler, bol pedallamalar.
Şu andaki kitap sayım, 1200 ün üzerinde, bunlar benim evimde sahip olduğum benim olan kitaplar. Toplam okuduğum kitap sayısını bilemiyorum.
http://img359.imageshack.us/my.php?image=img0991resize8ai.jpg