Scudo Sports

bu da benden

Scudo
cheyenne valley, los angeles, ca

forumumuz beynelmilel özellik kazandı. hayırlı olsun. :)

Erzincan`dan Eskisehir`e, Eskisehir`den Istanbul`a, Istanbul`dan Los Angeles`a kadar heryerden fotograf yayiyor:)Cok yonlu olduk valla:)

• Beğen
Tepkiler: Murat CER

Sayın "beverly",
O muhteşem dağa nasıl çıktınız, nasıl indiniz? Vardır başka fotolar mutlaka.. Hadi biraz daha bilgilendirin bizi lütfen "Los Angeles" dağları hakkında..
Tugberg Tezel(değerli foto eleştirmenimiz) de buralardayken daha çok Amerikan dağı seyretmenin zevkli olacağı kesin..:D

• Beğen
Tepkiler: Tugfox
Bir hayli kalabalık grubunuz var. Yada ben yanlızlığa alıştım kalabalık görünüyo. Sevgiler...

Los Angeles ile ilgili ne varsa gönderebilirsiniz !!! :)
Fotoğraf , bilgi, anı, her türlü döküman . İstanbul denen köyde yaşayan birisi olarak :) En azından insanlık adına seviniriz bari.

Kendi kendime cevap yazayım. Forumda bir ilk. Kişilik çatışması yaşıyorum. :)
YA sev , ya terket kardeşim. Amerikan şehirleri çok düzenli ama onlarda da aile yaşantısı yok . :) Onlar da Kızılderilileri öldürdüler. Hehe ... bitmez ki bu.

Tesekkurler ediyorum sayin ironman.1 abim:)
Gozumden kacmadi bakin fotografin (bize gore) en solunda ayakta duran amcam peynir sevmiyor sanirim:)Hani fotograf cekerken `cheese` derler ya yabancilar:) Fotografi ceken cheese demis amcam da arkasini donmus hemen:pp :)

Saygilar:)
Tugberk

eheheh doğru, valla senin gördüğün ayrıntıları belki fotoğrafı çeken bile farketmiyordur.. sen bu fotoları mikroskopta tekrar mı inceliyon ne? (laf aramızda böyle konuşuyorum ki, belki fotoyu çeken daha detaylı fotolar gönderir diye..:D ) Aslında sende bu dikkat ve espri kapasitesi varken, sana foto göstermek te yürek ister yani haaa :eek:

• Beğen
Tepkiler: Tugfox

bi kac bi sey yazmak istiyorum burasi hakkinda
los angelesta bisiklet sporu:
buarasi cok enteresan bi yer burda insanlarin bu spora olan ilgisi turkiyeden cok daha farkli.burda insanlarin bisiklete binmlernin ilk sebebi fazla kilolardan kurtulma.ikinci sebebi ise dag bisikleti kalbur ustu bi spor.yani bayaa lux.bi dag bisikleti gurubunda olmak orta yas calisan gurubu icin onemli bi statu.
burda herkesin 1 den fazla bisikleti var.genelde pazarlari cross country tarzi parkurlarda dag bisikletine biniliyo.aksamlari isten sonra kisa bi yol bisikleti turu cuma cumartesi freeride.yani asfaltta dag bisikleti gormek biraz zor.
dag bisikletine gelince, belirli alanlar var.genelde sehirden 40-50 mil uzak.oralara gidiyoruz dag bisikletine binmek icin.buralar eski meksikali tuccarlarin ve kizilderilerin kullandigi dag yollari ve patikalar.inanilmaz zevkli yollar ve yollardaki ufak tabelalar bolgenin tarihini deanlatiyor.bu yollari ata binenlerle paylasiyoruz belli bi bolgeye kadar.belli bi yerden sonra sadece bisikletcilere ait.patikalarin basindaki park alaninda herhangi bi kazaya karsi ambulans bekliyo haftasonlari.bolgeye girmedenonce giriste ki information dan bolgenin ve patikalarin haritasini aliyosunuz.haritada ki patikalar zorluk derecesine gore isaretlenmis.yani eger ufak cocugunuzla geliyosaniz ona uygun bi patika secerek rahat rahat gezebiliyosunuz.
tek problem su.giristeki gorevliler yaninizda camel bak yada su matarasi yoksa iceriye sokmuyolar cuunku burda su yok.bu bolge colden bozma oldugu icin eger su bittiyse bi an once donus yolunu tutmak en mantiklisi:)

bu arada elimde su an foto yok ama en kisa zamanda bi kac tane foto yollamaya calisirim...

Ya Gardasim, Yurt disina giden herkes vatanini sevmedigi icin oralarda degilki. Tum insanlari sevelim ve terketmek zorunda birakilmayalim umuduyla:)

1 saat once yine ayni mekanagittim ama basima gelmeyen kalmadi.arka ic lastigim yirtildi, allahtan yedek vardi.neyse onu taktim yarim saat sonra o da patladi hemde sibobundan yani yama yapilmiyacak vaziyette.yirtik olani yama yapmayi denedim.o da tutmayinca 7 km yurudum :((

Geçmiş olsun. O anlattığınız ( size haritalar veren, parkur seçmenize yardımcı olan, suyunuzu kontrol eden, kapısında cankurtaranların beklediği ) informasyon noktasından bahsettikten sonra, bu mesajınızın devamında, lastiğim patlayınca 4*4 veya helikopterle gelip aldılar yazacaksınız sandım. Böyle yazsaydınızda şaşırmazdım aslında.
Organizasyon ve ayrıntı. Biz cuma günleri 21- 22 civarı eve varıyoruz zaten. Birde iş sonrası turpekçoğumuz için imkansız hale geliyor. ( yinede yapan arkadaşlar var, ama asla sizinki gibi bir bölgede değil.) Eminim Los Angeles ta girişte kayıt falan da yapılıyordur ve çıkışta kontrol ediliyordur. Bir kişi çıkmamış görünse başına bir şey geldi diye arama bile yapılıyordur. Bizde belgrad a kavga - döğüş giriyoruz. :)

Bizi kırmayıp foto gönderdiğiniz için öncelikle çok teşekkürler..
Baktımda, Los Angeles toprakları da iç Anadolu/Turque topraklarına fena benziyormuş..(yanlış anlamayın lütfen).. Yani, hep kendi topraklarımızda gezsek Amerikaya göre birşey kaçırmış sayılmaz sanırım.:D

Şaka bir yana, değerli foto eleştirmenim Sn. Tugberk gelmeden hemen söyliyeyim ki: yalnış görmüyorsam bisikletinizin disk freni hidroliklik olmasına rağmen bisikletinizi tepetaklak getirmişsiniz.. bu durum, hidrolik sistemlere zarar veriyormuş, yani hava yapıp frenleme yeteneğini azaltıyormuş vb.. (Gürsel Bey'den öğrenmiştim) Neyse biz de tekrar geçmiş olsun diyelim. inşallah bize foto göndereceksiniz diye gelmemiştir başınıza bu musibetler..
pedal basan(ve yürüyen) dizlerinize, foto çeken ellerinize sağlık olsun...

not: Tugberk bisikletin ters dönmüş olduğunu nasıl farkettim.. değil mi.. eksiklerimi de sen tamamlarsın artık.. :D :D

bak ben bunu bilmiyodum ilk defa duyuyorum bundan sonra ters cevirmicem biskileti :).
bu arada hafta ici bu gbolgede kimse olmuyo.yoksa normalde keisn biri yardim yollardi...
bu arada inan bi sey kacirmiyosun tr de bisiklete binmek inanilmaz zevkliydi.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan

Sayin ironman.1 abim, yapmis bulundugunuz iltifatlariniza daha da layik olmaya calisacagim artik:)Omuzlarima yuk bindi, sorumluluk sahibi bir insan oldum:)

Teknik konularda elinize asla su dokemem fakat fotograflardan sayisiz derecede muziplik cikarabilirim:) Fotografi ilk gordugum an siyah tabela cok dikkatimi cekti. Yillarca VahsiBati filmlerinde gordugum tabelalar megersem gercekmis:):):)Hosuma gitti:)Ayrica merak ettim o taslar tabelanin altina bilerek mi dizilmis? Bastan tabelayi o taslarin tuttugunu dusundum fakat hic mi ruzgar esmez o memlekette(cahillik kotu sey:) )

Bu arada fotograftaki guzel bisikletimize kiyamadim forumda oyle aylarca basasagi duracak,ustelik hidrolik frenleri zarar gorecek, beynine kan gidicek gidonu kipkirmizi olucak:pp Kiyamadim ters cevirdim buyrun:) Canta&malzemeler&tabelamiz&taslarimiz ters dursa da olur, onlara bir sey olmaz :) :

tebrik ediyorum tugberk, enteresan yorum...

Geri