Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu Cumartesi, Bisikletlerle Boğaziçi Köprüsü Geçişi

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
434
Bisikletin bir söz söyeme, gerektiğinde tavır koyma nesnesi olarak da kullanılabileceğine güzel bir örnek vermek adına, 3. köprünün yapılmaması gerektiği mesajını taşıyan iddialı bir pedallama eylemi gerçekleştireceğiz. Bu inşa sürecinin gerekli olmadığı vurgusunu en iyi yapacak bisikletlerle konu üzerine dikkatleri çekmek üzere, cumartesi günü Boğaziçi köprüsü geçişini gerçekleştireceğiz.

Öğleden sonra 13.00de, Kadıköy Haldun Taner önünde buluşarak, yavaş tempoda daha doğrusu herkesin katılabileceği hız ve hiç kimsenin geride bırakılmasına tahamül vermeyecek bir bir gurup disiplini içerisinde, Altunizade üzerinden köprüye pedallayacak, köprü geçişinin ardından barbaros bulvarını takiben Beşiktaşa ineceğiz.

UYARI:
Boğaz köprüsünden bisikletle geçişin yasak olduğunu yazan bir mevzuat olup olmadığını bilmiyorum ama sayısız kez köprüden bisikletle geçmiş biri olarak söyleyeceğim şuana kadar kimsenin beni takmamış olması. Ancak toplu geçişte durum biraz daha farklı olabilir.

Ebette bu %100 yasal bir etkinlikk değil zira bu iş için izin almamız gibi bir durum söz konusu değil, izin alamayız zira boğaz köprüsü milyarlarca doları bulan paranın -ki bunlar bizim vergilerimizle ödenen paralar- çotan sayısız emperyalist kanala aktarıldığı bir proje.. bunun izni aımaz olsa olsa böyle bir tepki konulabilir. Yapılacak işi çok fazla olumsuzlamayın, her halukarda 5 kişe de olsak bu sürüş gerçekleştirilecektir.

Özgür Pedal Hareketi 2011
(ya da hareket yerine "birliği" de diyebilirsiniz. Bu oluşumu henüz şekle şemale sokmaya çalıştığımız bir sürecin içerisindeyiz, Haftaya ya da en geç ayon 30 unda Critical Mass yapılmadan web sitemizide açacak, sitenin açılmasıyla da daha fazla etkinlik ve daha kurumsal bir yapıyla karşınıza çıkacağız.)

Scudo
@m.emindogan

aynen öyle, fazla da kasmaya, düşünmeye lüzum yok. Bu arada zaten Kadıköy yönünden gelirken gişe olmadığı için, önümüzde herhangi bir kontrol noktası olmayacak. problem çıkarsa da, biz köprüyü geçtikten sonra diğer taraftaki gişe kısmında çıkabilir, o da çok düşük bir ihtimal...

Cumartesi görüşürüz.

aynen öyle, fazla da kasmaya, düşünmeye lüzum yok. Bu arada zaten Kadıköy yönünden gelirken gişe olmadığı için, önümüzde herhangi bir kontrol noktası olmayacak. problem çıkarsa da, biz köprüyü geçtikten sonra diğer taraftaki gişe kısmında çıkabilir, o da çok düşük bir ihtimal...

Cumartesi görüşürüz.

abi sanırım gişeler kadiköy tarafında. google earth tan da baktım öyle görünüyor :)

arkadaşlarımla da görüştüm. aşağda göreceğiniz son logo üzerinde karara vardık gibi.

yapacağımız etkinlikler arasında, anadoluyuvermeyecegiz.net ile kordineli olarak bir tur gerçekleştirmeye karar verdik. Nehir tipi hidroelektrik santralleriyle köylünün, anadolunun suyuna el uzatan güçlere karşı başlatılan büyük anadolu yürüşüyüşüne bisikletli katılım yapacağız. bu köprü geçişinde olduğu gibi istanbul ankara arasında olacak bu sürüşe de, herkesin katılbileceği bir program hazırladık; 5 günde rahat rahat, çadır konaklamalı olacak şekilde ankaraya pedallayacağız. bir diğer tur da haftaya, 25 nisan da anzaklar, Çanakkale'de, anzak koyunda yapılan savaşı anıyorlar.,hatırlayanlar olacaktır, bu 18 mart'da Çanakkale şehitlerimiz için gerçekleştirdiğimiz bir tur vardı, o turda bize Laura adında yeni zellandalı bir arasmus öğrencisi eşlik etti, şimdi de biz, anzakların anma töreni olan 25 nisanda, türkler olarak orada bulunacağız. ardından da 19 mayıs için hazırladığımız 4 günlük bir tur programımız var. amaç tüm turlarımızda bisiklet ibir söz söyleme aracı olarak gösterebilmek. site açılınca daha da detay bulabileceksiniz.

gelelim son logomuzun şekline, el ilanları, tişört ve bayrak tasarımları gibi diğer kurumsal kimlik öğeleri de haftaya tamamlanmış olacak. yine önümüzdeki hafta stencil baskı, grafiti üzerine de buluşmalar yapacağız. bizler daha çok mimar sinan üniversitesi ile marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinden oluşan, okula her gün bisikletle gelip giden, bisikleti sürekli kullanan ve hatta artık bu bisikletlerle bir takım olay ve olgular karşısında, tavır da koyulabileceği gerçeğini kavramış, üniversiteli gençleriz.desteğiniz bizim yaptığımız işe inanmamız hususunda çokca makbule geçecektir.

mesela ben bu yaptıklarımızı ya da yapacaklarımızı yeni tip kamusal sanat içerisinde değerlendiriyorum. bizim amacımız herşeyden önce farkındalık yaratmak, bana göre sanat, bisikleti ya da medyayı kullanarak halkı bilinçlendirme ereği taşımalı, bizim işlerimizde, içerik ve süreç estetiğin önüne geçen kavramlar... olayı bir gurup ya da kuruluşun düzenlediği bir yapı olarak görmenizi istemem. biz olsa olsa bir sanatçı insiyatifiyiz.

@m.emindogan

köprüden bisikletle geçeli daha bir ay olmadı ??! kendimi turun gerçekleşmesi, önüne bir pürüz çıkmaması adına o kadar şartlamış ve inandırmış haldeyim ki, bilinçaltımın oyuna geldim sanırm, resmen moda girmiş haldeyim şuanda, web sitesiyle uğraşıyoruz şuanda, facebook'a rakip bir şey ortya çıkarma derdindeyiz, olay o hadde de şuanda :)

kadıköy yönündeyse de - ki şimdi bana da öyle gelmeye başladı- gişelere yakşırken biraz sert basıcaz pedallara yapacak bir şey yok :D

• Beğen
Tepkiler: m.emindogan
Köprüden bisikletle geçmek güzel de 3. köprünün yapılmaması gerektiğine nerden karar verdiniz ? 3. köprü gerekli birşey tren ve ağır taşıt geçisi için. 3. köprü bisiklet yolu ile birlikte yapılsın derseniz kabul edilme ihtimali daha yüksek.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
bence bu tur yasal olmadığı için polis izin vermeyecektir.

bakın arkadaşlar size bi olayımı anlatayım büyük şehir yaya girişine köprünün açılması hakkında bi haber verdi yalnız bu daha belli değilmiş ama ben tabi durumu öğrenmek için birinci köprüye bisiklet ile gittim polis noktasında memur beyle konuşmaya gittim memur bey yoktu bende öteki memura ulaşmak amacıyla köprüye girdim yarıya kadar gittim iki ekip otoso yukardan siren çalarak bana yetişti ,aşağıdan yaya geçişinden bisiklet sürülmekte yalnız bi yerde acaip bi açıklık var teker oraya girer ayrıca bazı arkadaşlar sabahın 05.00 de köprüden geçtiler ya memur yoktu yada gördüler ses etmediler cezası 150 ytl dir bu konuda yapılacak iş bisikletliler derneği kanalıyla karayollarına başvurulmasıdır dernek olarak medenice konuşulur aynı ido ile yapılan ücret indirilmesi gibi dernek olursa stk olur yalnız karayollarının bu konuda bize söyleyecekleri şu olur emniyetli bisiklet yolları yok ve bu yolları emniyetli biçimde beşiktaşa ve kadıköye bağlamaları için alt yapı yapılması lazım kavşaklarda ne olacak evet bunlar sorunsal sorunlar gerçi san fransiskoda köprüden geçiyorsunuz ama ona göre adamlar emniyetli bisiklet yolları yapmıştır ..evet sonunda polisler beni enseledi avatarımdaki şapka kafada idi, memur bana polismisiniz dedi hayır dedim cezası var dedi 150 ytl bende konuyu anlattım valilikten bize herhangi bi talimat gelmedi dediler yalnız yaya geçişi vardır birinci köprüde bu konuda yetkili merci karayollarıdır zincirlikuyuda merkez vardır bi ara gidip müdür beyle görüşmeyi düşündüm sade vatandaş olarak evet genede bi konuşmayı düşünüyorum ........gerçi bu işi karayolları yaparsa büyük iyilik etmiş olurlar ayrıca beni düşündüren bu köprünün niyadını tamamlamış olması bakalım ne olacak bakım nasıl yapılacak .....
çelik halatlar bi gün 10 tanesi peşi peşine atarsa felaket olur .....
karayolları bakmaktadır köprüye ve onların işi bu büyük şehirin işi değil.büyük şehir köprüye bağlar bisiklet yolları onun işi bu olur .....
tahmininimce büyük şehir ve karayolları birlikte bi proje kapsamında çalışma yapabilirler ...

kudret abi öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler, izin almaya çalışsak bir sonuç elde edebilir miyiz?

bu arda 19 mayıstaki programınız çok hoş fakat 23 mayısta babalar gibi iki sınavım olduğu için ben katılamayacağım :/ ama eğer derseniz ki ertelenme ihtimali var çok güzel olur. tıp okumak başa bela yaa :(

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ser
3. köprü karşıtı eylem yapmak. Ne kadar orjinal bir fikirmiş bu böyle (!) :)

Çözüm önerileri, yüzeysel tepkilerden daha çok işe yarar. Ben söyleyeyim de...

3. köprü istanbulun trafik sorununu çözmeyecek. Bas bas bağırılıyor, transit geçiş istanbul trafiğinin % 2-3 ü falan diye. Tüp geçit projesi zaten toplu ulaşımı desteklemeyecek mi? Gerçi yenikapı , kazlıçeşme bölgesi ne kadar verimli olur toplu ulaşım için, orası muamma!
Yeni köprüye bisiklet yolu yapmaları ise bana göre hayal.

• Beğen
Tepkiler: SametAksuoğlu
@Mustafa CEBECİ

Zamanında şimdiki köprülere de aynısını demişlerdi.Hatta baya bi süre boşdu da.Şimdiki hali ise ortada... Hem yapılacak herşeye muhalefet olunup hemde hiçbirşey yapmıyorlar demek nasıl bir duygu acaba

@m.emindogan

bilemiyorum emin izin verilmez yalnız şunu söylemekten kendimi alamıyacağım geçen sene 650 bisikletli geçtik dernek kanalıyla evet hükümetten bi kişide vardı senin anlayacağın bu işler böyle olmakta 5 haziranda gene geçilecek köprüden bu sene hava iyi olursa çok daha fazla insan geçebilir geçen sene köprü geçişi muhteşemdi taksimden ta mecidiyeköye kadar 650 ye yakın bisikletli yolları kapattık araçlar geçemedi yalnız gönüllü bisikletçiler bende dahil yan yolları keserek araçları engelledik polisin yapamadığını biz yaptık ama polislerde haklı personel yetersizliği genede polisler gerek motorlu ve araçlı bize yardımcı oldular evet bu sene gene bisikletliler derneği sayesinde geçeceğiz köprüden defalarca geçtiysek dernek sayesinde olmuştur ben çok geçtim dernekle....

bence de 3. köprüye karşı diil de 3. köprüde bisiklet yolu olmasına yönelik bir sürüş olması daha mantıklı. fakat asıl meselenin birlikte pedal çevirmek olduğu kanaatindeyim..

• Beğen
Tepkiler: SametAksuoğlu
Beni yanlış anlamayın ama bildiğim kadarıyla forum kurallarında yasadışı gösteri duyurusu yapmak yasak diye biliyorum.

ben forumda yeni olduğum için kurallardan da pek haberdar diilim açıkçası. topu topiğin sahibine atıyor ve gelecek sonucu merakla bekliyorum :)

herhangi bir yere üye olurken kuralları okuyun ;) Beni yanlış anlamayın sadece uyarmak istedim ;)

Hem herşeye muhalif olup, hem de hiç birşey yapmıyorlar demek bir duygu değil davranış biçimidir. Bence bu tip insanların nasıl hissettiğini, böyle davrananlara sormak daha mantıklı.
3. köprüye karşı ise mimarlar odasının, şehir planlamacılarının, çevre derneklerinin fikirlerinin alınmasını bırakın, eleştirileri ne kadar dikkate alındı.
Ayrıca köprü uzun yıllar boş kalıyorsa bu, köprünün şehrin trafik yükünü azaltacağını değil, şehre yeni alanlar açacağını(yeşil alanlardan eksiltilip) şehri büyüteceğini gösterir. Yani şehre gelmeyecek köprü yeni ilçeler yaratacak. istanbulun kuzey ormanları da kalmayacak.

herhangi bir yere üye olurken kuralları okuyun Beni yanlış anlamayın sadece uyarmak istedim
haksızsın diyemeyeceğim fakat bilgisayarla yoğun münasebette içinde olan biri olarak iki günde ortalama 1 foruma üye oluyorum. hâl böyle olunca bana biraz hak verirsiniz sanırım :))

Geri