Scudo Sports

İnceleme B'twin Tilt 700

Ahmtgrgz

Üye
Tepki
31
İsim
Ahmet görgöz
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar,

Ürünü 7 ocak 2015 cumartesi akşamı sipariş ettim. Pazartesi kargoya verildi. Bugün elimde oldu.

Ürün sağlam bir kutuda geldi. Yanında bagaj ve bisiklet çantasıda almıştım onlarıda ayrı kutuya koymuşlar.

Kar yağışından dolayı adam akıllı binemedim ama kısa bir tur attım zorda olsa. İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım, ilerleyen zamanlarda daha detaylı halde incelemeyi güncelleyeceğim. Şimdilik katlanabilir bisiklet arayanlara belki bir katkısı olur.

Öncelikle ürün ufak falan değil :) Bildiğin koca bisiklet gibi. Sadece tekerlekleri 20'' onun dışında bütün parçaları baya geniş sağlam duruyor. Tasarımı çok güzel hakikaten. Çok şık duruyor. 1.83 boy ve 93 kg da olan birisi olarak bisiklet bende normal durdu. Bagajını zorda olsa taktım. O da çok sağlammış.

Bisikleti başta katlamakta zorlandım. Hatta hala zorlanıyorum. Koltuğun altındaki bir klipsi çekip yukarı kaldırıp dizinle ortasına dokununca direk katlanıyor ama dümeni katladığımda tam oturtamadım biraz zorlandım. Dümen bir ara bozuk sandım. İlk olduğu için baya baya zorlamak gerekiyor. Çok uğraştım 30dk kadar. İlk zamanlar böyle yaşayacağım sanırım. Çantasına da tam anlamıyla sokamamıştım. Şimdi doğru katladığım için sokabiliyorum. Artık güzel durdu. Ama bisiklet çok büyük olduğu için çantası gereksiz kalıyor. Pek beğendiğimi söyleyemem çantasını. Bisiklet harbiden büyük. Hele katlayınca hacmi küçüldüğünden dahada ağır geliyor adama. Youtube da canavarkeşifte sayfasındaki arkadaş da katlanabilir bisiklet almış( DAHON ) ve baya maceralar yaşamıştı. Hatta o bisikletini katlayıp çantasına koyup tutacağı ile omzuna bile koymuştu. Benimki hayatta öyle taşınacak türden birşey değil. Çantasının zaten tutacağı yok. Arabanın önünde bisikleti katlayıp, çantasına koyup arabaya yerleştirebilirsiniz. Yada evde uzun süre binmeyecekseniz bir köşede bekletebilirsiniz veya balkona koyacaksanız güneşten koruması için durabilir. Onun dışında çantasının hiçbir işlevi yok. Gerçi çantasının tepesinde cırt cırtı var oradan bisikletin koltuğunu yükseltip ittirerek götürebilirsiniz ama bisiklet hakikaten ağır yoruyor yani.

Bisikletin koltuğu falan çok rahatça ayarlanıyor. Bindiğinde kendini güvende hissediyorsun. Çok konforluymuş. Karda bindim. Çok güzel binmesi kesinlikle çok rahat. Birden hızlanıyorsun ve çok iyi yol tutuşu vardı. Üzerinde birde zil çıktı çok güzel. Ön arka ışıkları var. Çamurlukları var. Bisiklet gerçekten çok sağlam.
Onun dışında.. 3 vitesli. Vitesler anında geçiş yapıyor.

Biraz amatör bir inceleme oldu ama belki içinde ufacık da olsa merak ettiğiniz bir bilgiye rastlarsınız. Aklıma gelmeyen bir çok şey vardır eminim. Fotoğraflarla ve daha iyi bir tecrübeyle daha iyi bir inceleme olacaktır en kısa zamanda güncelleyeceğim.

İnceleme kısa süre içerisinde toparlanacaktır.

Sorularınız varsa yanıtlayabilirim hemen.

Dosyalar

• IMG_1566.JPG
    IMG_1566.JPG
    78,6 KB · Okunma: 398
  • IMG_1570.JPG
    IMG_1570.JPG
    57,8 KB · Okunma: 406
  • IMG_1571.JPG
    IMG_1571.JPG
    32,3 KB · Okunma: 397
  • IMG_1573.JPG
    IMG_1573.JPG
    55,1 KB · Okunma: 412
  • IMG_1579.JPG
    IMG_1579.JPG
    106 KB · Okunma: 471
  • IMG_1580.JPG
    IMG_1580.JPG
    126,2 KB · Okunma: 451
  • IMG_1581.JPG
    IMG_1581.JPG
    112,6 KB · Okunma: 368
Scudo
Fotoğraf olsa biraz, güzel olur ;)

İyi günlerde kullanın. Gerçekten çok güzel bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Gökhan Toros

Fotoğraflarını koyacağım yarın, şimdi çantasına koydum evde müsait değil tekrar çıkartamıyorum. Öncesinde fotoğraf çekmek gelmedi aklıma maalesef :D

@Oğuzhan Y.

Çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Ahmet hayırlı olsun. Iyi Günler'de kullan. decathlon da incelemiştim bisikleti. Dediğin gibi çok sağlam görünüşü var. Kırmızı mı aldın?

@MehmetK

Merhaba, çok teşekkürler. Maalesef kırmızısı ellerinde kalmadığı için metalik gri almak zorunda kaldım.

@Ahmtgrgz

Bende katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. Vites sistemi bana biraz garip geldi 3 vites ve hızlandıkça vites artıyor değil mi...?

@MehmetK

Vitesi kendin arttırıyorsun. 3 vites evet. Çok hızlı geçiş sağlanıyor anlamıyorsun bile.

Gri olan manual kırmızı olan trigger kayışlı otomatik vites manul vitesli olan daha iyidir kullandım için biliyorum(güle. Güle kullan)

@MehmetK

Bisiklet 1200tl. Çanta ve bagaj + kargo toplam 1377tl tuttu. Çantayı aldığıma pişmanım aslında geri verebilirim ama vermeyeceğim belki ilerde iyiki almışım derim. Bagaj baya sağlam. Bakalım bir faydasını görecek miyim.

@Lemi Öztürk

Teşekkür ederim. Bunu bilmiyordum. Kırmızı olan tilt 7 modeliymiş. Bu tilt 700 olarak geçiyor ama asıl adı tilt 5 sanırım. Bakalım normal yolda nasıl performans verecek. Karda tam yağacak günü buldu :D

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Birkaç fotoğraf ekledim ve incelemeyi düzenledim.

Teşekkürler arkadaşlar. Havalar düzelsin ilk fırsatta performansını deneyeceğim.

@Ahmtgrgz rica etsem senenin maksimim ne kadar yükseldiğini söyleyebilir misin? Aynakol merkezinden, selenin üstüne kadar?

@Gökhan Toros

Merhaba, tabi çektim fotoğrafını. 85CM falan. koltuğun konumuna göre 80-85 cm arası bir şey. Şöyle söyleyim en üstte değilde ortalardayken bile ayağım yere değmiyor benim çok yükseltemiyorum binerken. Boyum 1.83.

@Ahmtgrgz

35 değildir ya. İmkanı yok.
Arkada sandalye var :D

@Gökhan Toros

Ya ne 35'i ya :D 85cm. Kafam şuan öyle dağınık ki kusura bakmayın :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Hayırlı olsun. Beşiktaş - Sarıyer arası güzergahta tilt serisinin kırmızı ve kahverengi olan modellerini denemiştim. Katlanır konforu oldukça tatminkar ve tasarım olarak tam bir şehirli. Kayışlı çekiş sistemi ve durduktan sonra bile bir süre yanmaya devam eden arka lamba çok hoşuma gitmişti. Güle güle kullanın siz de :)

Geri