Scudo Sports

b'Twin rr340 fren sistemi menmunyetsizliği

Literary

Daimi Üye
Tepki
333
Bisiklet
Carraro
merhaba arkadaşalar 1 ay önce rr340 aldım bisiklete ilgim yeni başladığı için giriş seviyede bi ürün alalım dedik kron xc kron xc150 ve rr340 aransıda kaldık biri arasında 165 tl far vardı kron daha pahalıydı ama mekanik disk ti fren sistemi şimdi ben rr340 dan fren sistemi bverimi almak için neler yapabilirim

Dosyalar

• 20161015_181322.jpg
    20161015_181322.jpg
    133,5 KB · Okunma: 65
  • 20161023_135245.jpg
    20161023_135245.jpg
    92,6 KB · Okunma: 58
Scudo
Hocam onda v fren fren sistemi var. En fazla yapabileceğin fren pabuçlarını kuru ve yağmurlu havalar için olan pabuçlardan alarak değiştirebilirsin. Onun haricinde v frende yapabileceğiniz pek birşey yok ki. O model btwin amortisörlü maşalarda başlangıç modeli sayılabilir.

V fren kötü bir sistem değildir. Bilakis mekanik disk frenin sorunları gözönüne alındığında V fren tercih edilebilir kıvamdadır. Sıkıntı etmeyin, hor kullanmadıkça işinizi görür.

@Kamış Tornavida

Ne gibi sorun çıkarabilir ki hocam

@profmillerson
Disk fren kullanmadığımı belirteyim fakat forumu takip ettiğim sürece sürekli olarak disk frendenden şikayetler okuyorum. Hidrolikte bu tür sıkıntılar daha az. Md'nin bir diğer sıkıntısı da evde bakımının bir tık daha güç olması. V fren oldukça kolay bir sistem, birkaç alyan ve tornavida yeterli

@Aydinozgur
Bir diğer noktayı da ifade edeyim; verim almak istiyorsanız freninizin ayarı güzel olmalı ve siz de bu ayarla koordine olmalısınız. Yani freninizin ne kadar zamanda nasıl bir tutuş sergilediğini az çok bilmelisiniz. Piyasadaki birçok insan vites sistemi kaliteli olmasına rağmen ayarlı olmadığı için viteslerinden şikayetçi.

@Aydinozgur

merhaba bu linki izleyin
ve buna benzer linkleri iyice izleyin, çok basittir uygulaması, ardından öncelikle kendinize (link) gibi yeni ve kaliteli pabuçlar alın , tahminimce şimdikinden daha iyi bir performans alırsınız ( unutmadan eklemeliyim, jant larınız mutlaka olabildiğince düzgün olmalı)

arkadaşlar ben rr340 idade edip b twin rr520 adım üstünde hayes mx5 mekanik fren sistemi var ileride güzel bir hidrolik fren sistemiyle değiştrebilirim en azından bugun baya test edip gayet memnun kaldım:)

@Aydinozgur
Hayırlı olsun,kazasız belasız güzel günlerde kullanın, fren konusunda da objektif olmak gerekirse, donanıma harcamakla bitmez,bu işlerin sonu yoktur üstad, açık konuşmak lazım mekanik frenler de gerçekten iyi kullanıldıklarında ve özellikle de amacına uygun kullandığımız sürece yetersiz kalmaları imkansızdır, tabi bu konularda farklı görüşler de olacaktır fakat 8-10 yıl geriye gidecek olursak bunları severek kullanmamızı sağlayacaktır.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

üsdad valla çok doğru söylüyorsun şuan çok yeterli geliyor fren sistemi şuan çok yeterli geliyor.şuan bisikletimle gayet mutluyum20161115_193846.jpg 20161115_193856.jpg

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
@vela2016
[emoji1] [emoji106]

• Beğen
Tepkiler: Literary
Ben öyle dusunmuyorum üstadım ikisinin arasındaki fren performansı bariz ortada

Mutlaka biri diğerine üstün itiraz yok, ihtiyaç nekadar?

• Beğen
Ben de rr340 kullanıyorum yağmurlu havalarda tek sıkıntı ön frenin ötmesi.Onun dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

• Beğen
tam olarakta sorun buydu janta değecek kadar su birikintisinden geçsem fren nerdeyse %60 azalıyordu bana güven vermiyordu

Islak ortamlar için olan pabuçlardan alırsanız sorun büyük ölçüde azalacaktır.
Ve performans için freninizin kavrama noktası neresi , ne kadar çekince hangi tepkiyi veriyor bunlara alışırsanız otomatik olarak fren performansınız artacaktır.

• Beğen
Tepkiler: volkan baran
kaskreis hocam şuan ıslak performansı bana yetiyor rr520 modeli için söylüyorum rr340 modelinde sürekli zayıf ve ayarı kaçan frenlerle uğraşıyordum

Geri