Brooks hakkında her şey

burhanozer

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Şubat 2012
Mesaj
470
Tepki
85
Şehir
kayseri
Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce brooks sele aldım alırkende çok fazla bilgi bulamamistim simdide fazla bilgi bulamiyoruz.
Brooks sele secimleri hakkında
Bakım ve gereksinimleri hakkında
Bilinmesi gerekenleri ve tecrubelerimizi paylaşalım bizden sonraki arkadaşlara fikirler vermis bilmediklerimizi öğrenmis olalım.
 
Scudo

burhanozer

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Şubat 2012
Mesaj
470
Tepki
85
Şehir
kayseri
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/27/e9cb2f67f78fbb1b65526a0517fac2b3.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/27/b96cdefbd11793f305592407a81ae855.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/27/0d8116a69fa7e4b112c9a2920c378b8e.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/27/a8ba5722831659f6dfad16a9d3ce3136.jpg
Arkadaşlar brooks narrow imperial bağcıklı modelidir
520 gram ağırlığında bircok brooks seleden daha dar 15.5cm genisligindedir
Geldiginde yağladım hani ayakkabıcılar kösele ayakkabılara parmaklariyla surerelerya yağı aynı o şekilde yağladım ve kullaniyorum başka bilgiye sahip degilim benden bukadar :)
 

MertAG

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2014
Mesaj
835
Tepki
588
Yaş
32
Şehir
Antalya
Bisiklet
Kron
Ben bu brooks selelere hiç ısınamadım yav hiç sportif bir görünüşüde yok poponun şeklini almasıda baya sürüyormuş zaten arkadaş güzelim selle royal'in sportourer'in seleleri varken gereksiz diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem altını çizerek söylüyorum.
 

TheAhmet

Üye
Kayıt
20 Temmuz 2015
Mesaj
6
Tepki
11
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Ahmet Öztürk
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
brooks marka selelerin yapımında hayvanlara zarar veriliyor mu?
 

İki Teker Bir Adam

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2015
Mesaj
212
Tepki
1.483
Şehir
Ankara
İsim
Yusuf Akkuş
Bisiklet
Lapierre
Brooks sele ile ilgili çok fazla şey yazıldı ve söylendi ancak ortak kanı bu selenin rahatlığının denenmeden anlanamayacağı yönünde. Yok şu markanın seleleri yumuşacık yok şu markanın seleleri şöyle rahat... Brooks kullan, gel öyle konuşalım arkadaşım.
Dana derisinden yapılır bu seleler. Eğer doğru kullanırsan da bir ömür kullanabilirsin. Uzun turculara bakarsanız hepsi Brooks kullanır. Pahalıdır, kalitelidir.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@akndgl

Domuz derisi giysilik olur. bu Dana derisidir yani bir nevi Kösele.

@TheAhmet
Zarar görüyor mu derken tabiiki ölüyor. Bu deriler Sığır derisidir ve çok sağlamdır. Sığır etide çok tüketilen et cinsidir.
 

TheAhmet

Üye
Kayıt
20 Temmuz 2015
Mesaj
6
Tepki
11
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Ahmet Öztürk
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@BF Okuru zarar görmemesi mümkün değil tabii ama acımasız bir şekilde mi yapılıyor bu? yani sağlıklı bir şekilde hayatını yaşayan hayvanı bir sele için öldürüyorlar mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
İçini ferah tut. Bu hayvanlar bizim beslenmemiz için besi çifliklerinde üretilen canlılardır. Severek yediğin Hamburgerler bunlardan yapılıyor.

hayvanlar üretilmez. canlıları mal, eşya olarak algılamayın. bir hayvansever olarak üslubunuza dikkat etmenizi rica ediyorum.

feyza g, Besi hayvanları üretilir, Üretim çiftlikleri adı altında yerlerde üretilir, Sen kullandığın üslup ve lisanına çok dikkat et.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ben bu Brooks selenin bir Amerikan Pazarlama basarisi oldugunu dusunuyorum acikcasi...
Agir, vintage sevenler icin hos olabilir ama kaba gorunumlu, surekli bakim isteyen, bir o kadar pahali bir sele!
Bu kadar cok sele cesidi, titanyum raylisi, karbon olani, hafifi, aerodinamigi, ergonmigi, iviri ziviri varken neden Brooks!
"1000 - 2000 kilometrede poponuzun seklini alir!"
Hangi seleyi kullansan 1000 - 2000 km, sele poponun seklini almasa, popon selenin seklini alir, alisirsin rahat gelir arkadasim!
Acikcasi isinamadim ve hicbir zaman para verip boyle bir sele alacagimi dusunmuyorum...
Elbette kisisel fikirdir. Kullanicilari mukemmel dese de birazda reklam ve imaj etkisi oldugu kanaatindeyim bu isin...
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@suat akman
  • İngiliz.
  • bu sele üretilmeye başlandığında dünyada henüz pazarlama diye bir kavram yoktu.
  • pahalılık göreceli. buradan çin'e gideceksem gidip selle royal kullanmam.
  • adamlar kaliteyi ve rahatlığı garanti ediyor.
  • önemli olan görünüm değil, işlevsellik.
  • 1000-2000 km uzak bir mesafe değil ki, yol yapan için? biz onun şeklini kabul edeceğimize, o bizi kabul etsin. sonuçta kendimiz için alıyoruz.
  • adamların zaten satış kaygısı yok. müşteri kitlesi özel.
  • reklam yapmaz. tasarımı da hala ilk çıktığı gündeki tasarımla aynı. tıpkısı.

son olarak, kıtalar arası gezecek olanlara sele ürettiklerini beyan etmişlerdi zamanın birinde. markete giderken kullanacak adamla zaten işleri yok.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Vintage, goreceli olarak agir, bakım isteyen ama iyi bakilirsa uzun omurlu ve su gecirmez, kullanicilarinin anlatimina gore konforlu...

Gunumuzde Brooks England olarak gecen BROOKS firmasi, agirlikli olarak at binicilerine deri eyer, atlar için koşum takimlari ve bazı deri eşyalar konusunda basarili bir firma iken 1880'lerde "guvenli" bisikletlerin yayginlasmasi ve tahta selelerin konforsuz olmasi nedeniyle ilk "brooks bisiklet selesi" patentini alarak deri seleler uretmeye baslamis. Yillar icinde urun gamini gelistirmis. Cesitli sirket asamalarindan sonra 1960'da TI-Raleigh Company Brooks'u satin aldi.
1969'da Brooks fabrikalarinda cikan buyuk bir yanginda, Brooks herseyi kaybederek calisanlarina kadar tasfiye edilmis.
1987'de Brooks, TI-Raleigh'in alt firmasi olarak American Derby (Cycle - Motorcycle) International Group tarafından satin alinir.

"1969 - In July of this year the Brooks facility was ravaged by fire and gutted. Nothing daunted, Brooks staff salvaged what was left of the plant and stock and continued production.
1987 – Brooks, as part of the T.I. Bicycle Division was taken over by the American Derby International Group."

Yukaridaki alintii sirketin kendi tarihcesinden.
1987'den sonra (17 yillik suskunluktan ve Amerikan pazarlama tekniklerinin eline gectikten sonra yani) hizla yayginlasarak 20'den fazla ulkede satılır hale getirilir :)

"In 2002 Brooks England were taken over by saddle giants Selle Royal"

Yine ayni tarihcede belirtildigi gibi Brooks England 2002 yılında Italyan sele uretici devi Selle Royal'e satilir ve o gunden beri goruldugu sekilde yoluna devam eder...

Tebrikler İNGİLİZ Brooks!
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@yusufixx
Yok aslinda takilmis degilim :) Pazarlama ve reklam sektorunun geneline takintiliyim ama elbette etkisinde kalip gereksizce aldigim kullandigim urunler oluyor hepimiz gibi. Kapitalizmin ve tuketim toplumunun kacinilmaz sonuclarini hayatimiza aliyoruz her nasilsa ;)
Brooks kullanmadim. Ve soyledim yukarida da:
"Vintage, goreceli olarak agir, bakım isteyen ama iyi bakilirsa uzun omurlu ve su gecirmez, kullanicilarinin anlatimina gore konforlu..."

Gercekten uzun yillar dayanikli ve turcular icin ideal bir urun olabilir. Ilk tasarimindan bu yana cok sekil degistirmese de ergonomik ve konforlu bir urunde olabilir. Sonucta hammaddelerinden deri insanoglunun binlerce yildir kullandigi, organik ve yasayan (kullanim suresince sekillenmeye devam eden) bir urundur.

Basta Ingiliz olsa da, su an imalat yeri Ingiltere olsa da firma yonetimi ve pazarlama stratejileri artik Ingiliz degil.
Brooks selenin bu kadar populerlesmesi veya bilinir-taninir-kullanilir olarak globallesmesi, ciddi bir yangin sonrasi uzun yillar duraganlasmasindan sonra, Amerikan menseili bir sirkete gecmesiyle baslamistir. Bu sirket, mesela bir Japon Sirketi de olabilirdi ve ayni sonuc cikabilirdi ayri :D
Zaten artik koklu firmalar, global markalar, cok uluslu ve karmasik bir sahiplenme-yapilanma organizasyonu halindeler. Sirket evlilikleri veya el degistirmeleri ile kimin artik ne oldugu karmasiklasti :)

Bu bazi markalari hic duyulmamisken hakettigi yerlere getirdi, bazi markalari da aslinda pek aman aman seyler degilken, el ustunde tutulan ulasilmaz veya "mutlaka benimde olmali" dedirten urunlere donusturdu.

Brooks'a dair ilk yorumumda soylediklerim zaten sahsi fikrimdi belirttim. Halende bu sekilde dusunuyorum. Yani iyi hatta cok iyi olabilir ama abartildigi kadar degildir ve emsali deri urunler baska markalarda da bulunabilir...

Olurda ileride haftalarca surecek bir tura cikar popomun nazikligi incinir, hasbel kader Brooks edinip cenneti gorursem 180 derece donerek tam tersi konusuyor olabilirim belli mi olur :p

Her ne kadar burada hepimiz konussak "iyidir/kotudur" tartissak degismeyen sonuc:
Bir urunden veya markadan, kim ne kadar memnun, tatmin olmus, verimli, vazgecilmez ve rahat hissediyorsa o urun o kisi icin degerini bulmustur ;)
 

Işıklar Gazisi

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Şubat 2017
Mesaj
403
Tepki
681
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
Bugüne kadar bisikletin üzerinde gelen sele ile kullandım. Şehir içi kısa mesafelerde (maks 40km) rahatsız etmiyordu ama tura çıkınca üzmeye başladı. 60+ km den sonra tam bir baş belası durumuna geliyordu. Bende tayt almayı düşündüm fakat süngerden yapılan selenin üstüne biraz daha sünger koymak bana mantıklı gelmedi. Rahatımı sevsem de ısınamadım tayt kullanma fikrine.

Uzun bir düşünme süreci ardından gerekli maddi imkanı bulunca bende Brooks Professional Classic aldım. Şimdilik tahtaya oturuyor gibiyim ancak ilerleyen zamanda nasıl bir tecrübe yaşaycağız kendisiyle merakla bekliyorum.
 

ratm

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2009
Mesaj
1.093
Tepki
1.870
Şehir
izmir
İsim
Hakan Engin
@Işıklar Gazisi Ben yaklaşık 2 sene önce Brooks kullanmaya başladım, daha önce bu popo ağrısından dolayı çok çeşitli seleler kullandım, jel selelerin en pofidiğini kullandım vs.
Şöyle söyleyebilirim, geçenlerde uzunca bir tur yaptım, oldukça zor yorucu bir turdu, vücudumun her yeri ağrıyordu, bir yer hariç :) daha önceleri turlarda ilk ağrıyan yerim popom olurdu, artık en son ağrıyan yerim.