Scudo Sports

Brompton'a yeni bir altertanatif: LA-BiCi

Selçuk G

Daimi Üye
Tepki
317
İsim
Selçuk G.
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Katlanır
Merhaba arkadaşlar,
Yabancı forumları gezerken Brompton gibi katlanabilen ve tıpatıp Bromptona benzeyen ve üstelikte de yarı yarıyadan da az bir fiyatlandırmaya
sahip "LA-BICI" adında bir markayla karşılaştım ve burdan sizlerle paylaşmak istedim. Çin'li bir klon olsaydı bu paylaşımı yapmazdım ama anladığım kadarıyla Brompton mekanizmasını kullanan, başlı başına bir marka olduğu için fiyat/performans açısından tercih edilebilir diye düşünüyorum. Sizin fikirleriniz neler?

DSC_0103_editeda_copy_2048x.jpg

DSC_0083_editeda_2000x.jpg

15590054_1195430610544366_8918724359168626335_n.jpg

Brompton.clone.Singapore_3_Sixty.CIGNA.png

maxresdefault.jpg

Scudo
ben de görmüştüm bunu, aluminyum kadro iki modeli var, bi brompton alamıyorsam, ya da almıyorsam alırmıydım...(şimdi baktım 600 ve 1000 usd iki model var ucuzu bile 2400 tl eder kaba hesap) itibardan tasarruf olmaz :)))) sıfır dahonun iki misli para ikinci el brompton almak daha doğru...daha doğrusu brompton aldınmı evladiyelik olacak, beğendiysen asla satmayacaksın bence...bir de ihtiyaçtan satílık ilanlarını anlayamıyorum...beğendiğin birşeyi almaya bütçe ayırmadan önce başta sağlık, temel ihtiyaçlar tüm herşeyini ayarlamış olmalısın. kuru ekmek yersin ama seviyorsan satmazsın gibi düşünüyorum, yine de dünyanın binbir hali var büyük konuşmamak lazım...belki biz de satmak zorunda kalırız...sonuçta maldır bi değeri vardır...
(link)

çin thailand uyduruk klon savaşları linki...

Bağlantı mekanizmaları güncellenmiş brompton gibi.

@Homer eski klasik bağlantılar yeni sistemlerden çok daha mukavemetli, bike friday imi aldığımda anlamıştım...kilitli yaylı mafsal yerine merkezden sabitleyen sistemler çok daha rijit...sebebi ise mafsallı sistemler her yönde esneyebilirken, merkez sabitleyenler tek yönde, eksende esniyor...işkence gibi sıkıyor diyebiliriz basit mantıkla...bazen basit aslında daha fonksiyoneldir gibi düşünebiliriz...ki brompton bile diğer sisteme geçmedi, ama geçmeyecek demek te değil :) klasik shifter ı değiştirmesi gibi...bence el kol pozisyonu açısından hata çünkü frenler 90 derece yere bakarken yeni shifter yani arttırıcı ile oynamak sorun...bir de üzerinde rakamların olması çok anlamlı değil. insan beyni alıştığında rakam bakmıyor araç kullanırken vites sayılarına ve devire bakmadığımız gibi...

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
Mosso markası da 2018 model 1600TL fiyatlı brompton'a benzer bir bisiklet yapmış.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Mosso'nun Brompton'a benzer bisiklet ürettiği konusunda gırgır geçiyorsunuz galiba:):)

• Beğen
Tepkiler: AlpŞahinoğlu
la bici sitesinde katlanır ürün bulamadım. Cyclelogy sayfasında var ama burasıda bir yerel bisiklet dükkanı sanırsam. Çünkü başka markalarda var ve adres singapur. Bence çin malı bir bisiklet bu. Nerden bu fikre kapıldın derseniz singapur en yüksek gelir grubundaki ülkelerden. Orda çerez parası bu bisiklet. Orjinal sitede de yok. Şüpeli ürün yani. Yoksa alınır diye atladım vallah :)

(link) bu singapurdaki satıcı.

(link) buda markanın orjinal sayfası.

gerçi yukarda la bici ispanyolca denmiş ama site .de uzantılı.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
3 vitesli modeline 600$ istiyorlar. Bemce çok pshalı.
Geotech'in fold up serisi var, bazılarında yol komponentleri var. Fiyatına göre çok iyi.

@Fireblade
Sizin gördüğünüz Singapur Doları.
437,80 Amerikan doları.
Sitedeki dolar sembolleri birbirinin aynısı; hata siteden kaynaklı

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve eren konu
@10urr
aynısını düşündüm ilk görüşteo_O

İlginç klonlar geliyor, Mosso'nunki enteresan özellikle, nette hiç bilgi yok. Zarf atmak amaçlı prototip mi yapmışlar napmışlar :)

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@Ehlikeyif
bana da ilginç geldi acaba bir patent falan yokmuymuş dedirtti.

bence bu messo'nun kadrosuyla la-bici denilen markanın kullandığı klon ayni. birebir yani.

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Geri