Scudo Sports

Bozulan bisikletimi nasıl tamir edebilirim?

Eray BAYĞAR

Daimi Üye
Tepki
327
İsim
Eray
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Cyclocross
Bisikletim ile küçük bir kazaya karışmıştım. Burada detaylara girmeyeceğim. Kaza sonucunda da jant çemberinde yamukluklar oluşmuştu. Maşa da geriye doğru kaymıştı. Bisikletçiye götürdüm fakat yapamayacağını üstelik kendisinde parça olmadığını söyledi.
Şimdi asıl soruya geliyorum. Benim tam olarak ne yapmam lazım? Maşayı güç kullanarak eski yerine getirebilir miyim? Jantı çekiç kullanarak düzeltebilir miyim? Bu konularda bilgisi veya fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim. Öğrenci olduğum için ne kadar az parça değiştirirsem benim için o kadar iyi olur.
Fotoğraflar:IMG20220712151846_01.jpgIMG20220712151836.jpgIMG20220712151846_01.jpg

Scudo
Küçük bir kaza değil bu. Bayağı sıkı bir kaza. Önden darbe alıp maşayı eğmişsin, doğal olarak üst boruyu, hatta yetmemiş alt boruyu bile eğmişsin. Jantlar da eğilmiş. Bir kere yeni maşa takman şart. Çünkü böyle kazalarda maşanın kırılma ihtimali artıyor. Ancak maşayı takacağın bir kadro yok bence. Bisikletini çok seviyorsan duvara as ve ikinci el yeni bir bisiklet al. Maşayı düzelttirmeye kalkma, riskli. Kırılır, başına iş gelir.

Geçmiş olsun. Maalesef yeni bisiklet zamanı gelmiş gibi duruyor. Kadrodaki üst ve alt boruların maşaya yakın kısımları da bükülmüş gibi. Aslında çelik kadro elbet güç kullanılarak düzeltilir ama ne kadar güvenli olur bilemiyorum. Bence bu kazayı sağlıklı bir şekilde atlattığına şükret ve bu bisikleti geçmişte bırak.

Ya da sağlam parçalarını başka klasik bir kadro + maşaya tak. Jantları da gitmiş. Uğraşma hiç.
Kadro ve maşa düzeltmiş biri olarak söylüyorum. Riske sakın girme.

Malesef yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum. Kadro, maşa artı jant ölmüş.

• Beğen
Tepkiler: can onur
Geri