Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Boyun Fıtığı

tarikp

Üye
Tepki
1
selam

ben foruma yeni üye oldum. bende meslek hastalığı olarak kabul gören boyun fıtığı var. kilo vermek amacı ile bisiklete başlamayı düşünüyorum bende. ama boyun fıtığı için ters bir spormudur die aklımdan da gitmiyor bi yandan. çevreniz de boyun fıtığı olan ve bisklete binen bir varmı ? varsa izlenimlerinizi çok merek ediyorum.

teşekkürler...

Scudo
@tarikp

Dostum, fıtığı bilmem ama, kireçlenmeyi azdırdığı kesin. Benim boynumun sol tarafı kireçtir ve bisiklet (ter, rüzgar, sabit duruş...) ağrıyı azdırıyor. Geçmiş olsun.

Boyun fıtığı için bisikleti faydalı birşey olarak kesinlikle görme.
Hemen yüzmeye başla bence. Ama fizik doktoruna sormanda fayda var.

Kilo vermek için bisiklet iyi bir seçim ancak boynunuzu soğuktan koruyacak ekipmanlar edinmelisiniz.

teşhisi ilk koyan doktorunuz size hem mesleğinizi icra ederken hem de spor yaparken boyunluk önermiş olmalı. Yüzerken boyunluk kullanılabilir mi bilimyorum ama, doktorunuz önermediyse bile bisiklete binerken kaskla beraber belki boyunluk da kullanabilirsiniz. Boyunluk kullanarak servikal diskleri dinlendirme yöntemiyle fayda sağlayan pek çok bildiğim kişi var. Ayrıca bu boyunluklar da kaskların içinde kullanılan köpüğe benzer maddeden yapıldığı için yüzerken de kullanılabilir belki. yani ıslanıp deforme olacak birşeye benzemiyorlar.

Boyun fıtığı önemli. zira neredeyse tüm vucudun sinirleri boyundan aşağıya indiği için uzman dr. a danışmadan hareket etmemenizi tavsiye ederim. Ama bu halde bisiklete binmek konusunda bir spor hekimine danışıp hareket ederseniz çok daha iyi olur.

@zeon 1580

Sayın zeon

Boynunuzdan hiç röntgen grafisi çektirdiniz mi?
Benim tahminim sizde kireçleme değil(servikal artroz) boyun adalelerinde fibromyalji yani halk arasında kulunç denen durum olabilir. Kireçleme olsaydı, bisiklete binmek yada hertürlü hareket iyi gelirdi. Zira adı üzerinde kireç.. yani hareketle ufalanır dağılır gider, değil mi?
Ama kulunç durumunda, boyun kaslarınız ani olarak ısınıp terleyip sonra soğuyunca, bir de siz rüzgardan pek korumuyorsanız daha çok ağrıyacaktır. Onun için ısınma ve esneme hareketlerine dikkat etmek, gerekirse terli boyun adalelerinin rüzgara direk maruz kalmasını engelleyecek boğazlık(fülar vb.) kullanmak belki faydalı olabilir.
Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: blackice_serkan
Kacılın, boyun fıtıklı geldi :D

Merhabalar, oncelikle gecmis olsun. Meslek hastaligi deyince bilgisayar sektoru aklima geldi. Ben de ayni sektordeyim ve hastaligini paylasiyorum. Oncelikle boyun fitigi oldugumu ve bisiklete bindigimi soylemeliyim. Ancak bisikletim de buna gore bazi degisiklikler/ ayarlamalar yapmam gerekti. Daha dik ve boyunu zorlamayacak bir surus pozisyonu icin gidon ve bogazda biraz ayarlama yaptim. Ikincisi bisiklet uzerinde surekli boyun sabit pozisyonda surmuyorum. Benim fitik sol taraftan, dolayisiyla sol koluma zaman zaman agrisi vuruyor. Bu kolum uzerine fazla yuklenmemeye calisiyorum. Yuzme fitik icin en saglikli spor. Bir fizik tedavi uzmaninin verdigi calismalari da yapmak lazim kesinlikle boyun kaslarini kuvvetlendirmek adina. Ancak ben tembellik ediyorum ve yapmiyorum ne yazik ki :(

Boyunluk konusuna gelince, boyunluk tedavi surecinde (genelde fizik tedavi sirasinda) donemsel olarak verilen ve o bolgede sinir/kas sisteminin gevseyerek tedavi suresinin daha verimli olmasi maksadiyla takiliyor. Yani bisiklet uzerinde takilmasi acikcasi zararli olur diye dusunuyorum. Surekli sabit pozisyonda boyundaki diskleri bisiklet uzerinde daha cok zorlarsiniz. O yuzden boynunuzun rahat edecegi sekilde bisikletinizi elden gecirin ve mumkun oldugunca sabit pozisyonda kalmamaya calisin.

Soguk konusundaki yorumlara katiliyorum. Korumak lazim.

Tekrar tekrar gecmis olsun.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin K
Konuyu hortlatalım.

Aramızda mutlaka hali hazırda tıpla ilgili, tıbbi geçmişi olan vardır sanırım.
Son 1 yıl içinde 3. Kez omuz boyun tutulması yaşadığımı düşünüyordum ki boyun fıtığı olduğumu öğrendim. 3 yerden bası olduğu MR sonucunda gözüküyor. 2 haftalık fizik tedavi sonrası ağrılarımda azalma oldu ama tam anlamıyla geçti diyemem. Beyin cerrahı ise şuan ameliyatlık olmadığını söyledi.
Bu süre zarfında yüz üstü yatmayı çok severim artık yatamıyorum yasak. Yüksek yastık yasak. Yukarı ve aşağı bakmak yasak. Boyun egzersizleri düzenli olarak yapıyorum.

Bisiklet ile alakasına gelirsek dün işe gidip gelirken kullandım ve boyun sol tarafı ve sol üst kolda ağrı rahatsız edecek seviyedeydi.
Bu rahatsızlığı yaşamış olan ve tıbbi bilgisi olan arkadaşlardan ricam gidon yüksekliği ile ne kadar rahat bir sürüş elde edebilirim.
Yoksa farkeden bir şey olmaz mı bu acıyı çekmeye devam mı edeceğim.
Şimdiden teşekkürler yorumlar için...
Sağlık çok önemli kaybedince anlaşılıyor lütfen dikkat edin.

Bu sıkıntıyı çeken herkese Allah şifa versin. Bende hem boyunda hem de belde var :( . Ama bisiklet öyle bir şey ki binmekten vaz geçemiyorum :).
Bisiklette daha düz oturabilmek için seleyi mümkün olduğunca alçak tutup , gidonu yükselttim. (Çok sevidiğim ve kullanmak istediğim halde bu sıkıntılarım yüzünden yol bisikleti kadrosu kullanmıyorum) Boynumu bir fülar, belimi de bir kuşakla koruyorum. Yanımda mutlaka yedek atlet ve bir tişört taşıyorum. Uzun sürüşlerde yada yokuş tırmanmalarından sonra terli atlet ve tişörtü değişiyorum. İnişlerde terli olmamak lazım. Yoksa sonucu acı oluyor :).
Bütün bunlara rağmen gün sonunda hafif ağrılarla eve dönüyorum. Ama sıcak vücutla biraz esneme haraketi yapınca onlarda çok şükür geçiyor.
Sonuç olarak ben diyebilirim ki fıtıklı bir insanın bisiklete binmesi delilik. Çünkü hiç bir ağrı olmasa bile düşme tehlikesi var. Normal bir insan için alalade bir düşme bir fıtıklı için felaket olabilir.
Ne yapalım bisiklet sevgisi. Sağlıklı günler diliyorum.

Bende de şu sıkıntı var bisiklet sürüp terledikten sonra yalnızca (köprücük kemiğimden göbeğime kadar) olan mesafede yer alan kısma dokunduğumda dokunduğum bölgedeki tüm tüy köklerime sanki ufak bir iğne batırıyormuşum gibi acı daha doğrusu batma hissediyorum normal terlemede bu olay olmuyor yani örnek veriyorum eşya taşıdım, koştum bilmem ne vs terlemelerde bu şekilde bir rahatsızlık yaşamıyorum sadece bisiklet sürdükten sonra bu rahatsızlık oluyor ve eve ulaşıp terli bölgeye su sürdüğümde yani ıslattığım bölge 2-3 dakikaya kendine gelip dokunduğumda acı hissetmiyorum ve bu acı bölgesel olarak değil yani tüy kökleriyle alakalı sanırım bunun sebebi ne olabilir bu sorunu yaşayanlarınız var mı ?

Boynumda 3 adet fıtık var. Doktor ilk gördüğünde "Kaza mi geçirdin ?" diye sordu. Fitigin kendiliginden geriye donusu yok. Sadece ilerlemesini durdurabilirsin . Yada ameliyat olursun . Bu sure zarfinda asiri zorlamamak ,kaslari esit olarak guclendirmek ve ruzgardan korumak gerekiyor. Bisiklette terlemek ve ruzgar yemek , durus sekli akla geliyor ama en fazla cami acik arabadan etkilenirsiniz. Kisin da saclari kurutmak ve soguga dikkat etmek lazim. Hepimize geçmiş olsun.

Boynumda ağrı ve kas gerginliği vardı. Dün ortopediye gittim. Boynumu kükürtdetti ve ağrım geçti, boynum esnedi.... Öneriririm.

@a.f.k. size ilk once bir gidon aynasi oneriyorum..hem sag hem sol tarafa 2 tane takin..neden boyle birsey yaptum derseniz, benimde ilk surdugum haftalarda boyun agrilarim siddetlenmisti kafami surekli arkaya cevirip arkayi kontrol ediyoruz malum..aslinda benim teshisi konulmus bir figim yok ama yillardir boynum siddetli sekilde agrir,yuz ustu yatmayi cok sevdigim icin sol hatta surekli bir agirlik ve agri hissi var..eminim bir mr cektirsem kesin fitik dicekler, surekli orda bir agri var..ayna bisiklet surerken cok isime yariyor..neredeyse hic arkaya boynumu kivirip bakmiyorum..boylece boynumun rahatsiz edecek kadar agridigini bilmem..konforunuzu yukseltecek ayarlarla bisikleti gene surebilirsiniz..ozellikle kalin yumusak teker ve iyi calisan amartisor sizi cok rahat ettirir

@Ismaildmr tşkler yorum için... Kask aynası kullanıyorum zaten fazla arkaya bakmam :)
Mutlaka gidip bir mr çektirin erken teşhis çok önemli ben ilk nüksettiğinde gitmediğim için çok pişmanım bu kadar ilerlemezdi belki. Doğru duruş pozisyonu ve boyun egzersizleri ile normal hayata daha çabuk adapte olabilirdim. İki haftadır fizik tedaviye rağmen hala ağrı çekiyorum.
Yüz üstü yatmayın ve mutlaka gidin bir doktora. İlerlemesi halinde sol kolda geri dönülemez güç kayıpları yaşanıyor...
Geçmiş olsun...

@a.f.k. ne varsa vucudumun sol hattinda var..boyun oyle, dizimde oyle..su an en cok aci cektigim sol dizim..20 dk uzeri suruslerde agri hemen kendini hissettiryor..yaslandigimi hissetmeye basladim..sizede acil sifalar..saglik gercekten cok onemli, sagligin yerinde olmazsa eger, altinda isterse super karbon ultra setli bisiklet olsa neye yarar.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Ismaildmr bey be sol elinin parmaklarından uyuşma hissettiğinde iş yeri hekimi hemen acile gidip ekg yaptirmami istemişti. Acil de yapılan kontrolde sorun olmadığı ve norolojiye gitmem söylendi. Norolojide sağ ve sol kolda elektrik sinyal hızlarını ölçen adını unuttuğum bir islem uygulandi. Arada fark oldugu ve mr cektirmem gerektigi soylendi. Mr da 3 tane fitik goruldu. Dahasi da var ama ben burada keseyim. Kisaca hastane bir ugrayin. Sanayideki usta arabayı bir görsün. Sorun varsa ortaya ciksin. Yaptırıp yaptirmamak size kalsın. Gecmis olsun . Ihmal etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
@a.f.k. Eğer yol bisikletinden konuşuyor isek bir ara denediğim ve edindiğim tecrübeyi paylaşayım. Nedendir bilinmez bir ara 2 saatlik sürüşlerde bile peydahlanan boyun ağrım nedeniyle nasıl "fitting" yapabilirim diye araştırmıştım. Sonunda gidon boğazını yaklaşık 11 cm yükseltmeye karar verdim. Yani Sele bir miktar gidon'un altında kaldı. Ne mi oldu? Hiç olmadığı kadar rahatladım. Ne mi olmadı? Ağrılarımı tamamen yoketmedi. Ancak tavsiye ederim, eğer Y.Bisikleti kullanıcısı iseniz.

@MehmetBnl Ben de bu problemi yaşıyordum. Ailem doktor, onlar da bulamadı. Sonra anladım ki ucuz polyester üstler bazı kişilerin teri ile uyuşmuyor ve bu alerjik reaksiyona neden oluyor. Ben de tam sizin anlattığınız gibi tarif ederdim, sonra farkettim ki bisiklette polyester, eşya taşırken pamuklu üst giyiyorum :) şimdi mecburen daha fazla bütçe ayırdım polyester üst olayına... Yanlış anlaşılmasın pahalı olan iyi anlamında değil, hangisinin bu etkiyi yapacağını bilmiyorsunuz. Alıp da aynı problemi yaşarsam kenara koyup yenisini alabilmek için bütçe ayırdım :)

@Boran06 yorum için teşekkürler... Mtb bisiklet... gidonu yükseltmek iyi olacak gibi... Zaten bu saatten sonra geri dönüş yok fıtıkta sadece dikkat ederek acıyı azaltma yoluna gideceğiz...
Size de geçmiş olsun...

@egesengun Yanıt için teşekkür ederim. Farklı bir forumda da paylaşmıştım oradaki yorumu da buraya ekliyorum sizin ki gibi o yorumda benim aklıma yattı :)

Kıl gözeneklerin küçük, olduğu için uzun süren antremanlar da o bölge nefes alamıyor. Batma olarak hissediyorsun. Aynısı profesyonel basketbolcu arkadaşımda da vardı. 14 yaşından beri tüy dökücü kremler kullanıodu. 4-5 Sene önce lazerle komple kurtuldu.

Seninde yaşadığın bu olay diye tahmin ediyorum. Tüy dökücü krem al ufak bi bölgeye uygula dene derim.

Geri