Burcuu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 668
- Bisiklet
- b'Twin
Bugün altı yaşındaki kuzenlerime bisiklet almaya Metro ya gittik. Bir sürü çeşit ve rengin için şu çok ama çok yakışıklı fixieyi gördüm hayran kaldım :rolleyes: Aynakolun orta kısmının beyaz olmasını beğenmedim bir tek ama olsun kahve ve mavinin uyumu muhteşem.

Bu markayı daha önce hiç duymamış görmemiştim. Görevli çocuk çok kaliteli bir Italyan markası olduğunu söyledi. İsimden belli tabii ama aklıma ülkemizde üretilen Bianchi geldi. Pek inanmadım çünkü bisikletin şu an ki halinin single speed mi fixie mi olduğunu sorduğumda biraz düşündükten sonra vitessiz dedi. Bende hemen geriye yürüttüm bisikleti ve pedalların geriye döndüğünü görünce mutluluktan havalara uçtum. Nihayet ilk kez bir fixie deneyimleyebilecektim
Biraz heyecan yaptım. Deneme alanı daracık, kısacık, ya birilerini ezersem, ya fren yaptığımda arka teker havaya kalkıp sele beni üstünden fırlatırsa?? Ama dayanamayıp hevesle bastım pedala. İnsan o kadar alışmış ki sağ ayağın üzeri ile pedalı geri itip hazır ol pozisyonuna gelmeyi, otomatikman o hareketi yaptım
Sonuç: inanılmaz bir deneyimmiş fixie gerçekten. Bisiklet sizinle bir bütün oluyor, size yardım ediyor, gücünüzü paylaşıyorsunuz. Çok keyif aldım ama her babayiğitin harcı değil. Yokuş inmeye ve şehir içi ulaşım amaçlı kullanmaya cesaret edemem. Anca dümdüz bisiklet yolunda
Gidon pozisyonu biraz rahatsız etti, ilk kez denediğimden mi bilmem. Boyun epey öne eğiliyor. Arka göbeğe baktım ve tekerleği ters takınca single speed olamayacağını gördüm. Genelde çoğu bisiklette bu ikili kullanım mevcut diye biliyordum ama bunda değildi. Bu arada markayı araştırdım, ünlü bir İtalyan bisiklet yıldızından almış ismini. Tanımıyordum. Ayıpladım kendimi. Buyurun burada bilgi: (link)

Bu markayı daha önce hiç duymamış görmemiştim. Görevli çocuk çok kaliteli bir Italyan markası olduğunu söyledi. İsimden belli tabii ama aklıma ülkemizde üretilen Bianchi geldi. Pek inanmadım çünkü bisikletin şu an ki halinin single speed mi fixie mi olduğunu sorduğumda biraz düşündükten sonra vitessiz dedi. Bende hemen geriye yürüttüm bisikleti ve pedalların geriye döndüğünü görünce mutluluktan havalara uçtum. Nihayet ilk kez bir fixie deneyimleyebilecektim