Scudo Sports

Bottecchia fixie

Burcuu

Forum Bağımlısı
Tepki
668
Bisiklet
b'Twin
Bugün altı yaşındaki kuzenlerime bisiklet almaya Metro ya gittik. Bir sürü çeşit ve rengin için şu çok ama çok yakışıklı fixieyi gördüm hayran kaldım :rolleyes: Aynakolun orta kısmının beyaz olmasını beğenmedim bir tek ama olsun kahve ve mavinin uyumu muhteşem.
20180609_175203.jpg
Bu markayı daha önce hiç duymamış görmemiştim. Görevli çocuk çok kaliteli bir Italyan markası olduğunu söyledi. İsimden belli tabii ama aklıma ülkemizde üretilen Bianchi geldi. Pek inanmadım çünkü bisikletin şu an ki halinin single speed mi fixie mi olduğunu sorduğumda biraz düşündükten sonra vitessiz dedi. Bende hemen geriye yürüttüm bisikleti ve pedalların geriye döndüğünü görünce mutluluktan havalara uçtum. Nihayet ilk kez bir fixie deneyimleyebilecektim :koptum: Biraz heyecan yaptım. Deneme alanı daracık, kısacık, ya birilerini ezersem, ya fren yaptığımda arka teker havaya kalkıp sele beni üstünden fırlatırsa?? Ama dayanamayıp hevesle bastım pedala. İnsan o kadar alışmış ki sağ ayağın üzeri ile pedalı geri itip hazır ol pozisyonuna gelmeyi, otomatikman o hareketi yaptım :D Sonuç: inanılmaz bir deneyimmiş fixie gerçekten. Bisiklet sizinle bir bütün oluyor, size yardım ediyor, gücünüzü paylaşıyorsunuz. Çok keyif aldım ama her babayiğitin harcı değil. Yokuş inmeye ve şehir içi ulaşım amaçlı kullanmaya cesaret edemem. Anca dümdüz bisiklet yolunda :) Gidon pozisyonu biraz rahatsız etti, ilk kez denediğimden mi bilmem. Boyun epey öne eğiliyor. Arka göbeğe baktım ve tekerleği ters takınca single speed olamayacağını gördüm. Genelde çoğu bisiklette bu ikili kullanım mevcut diye biliyordum ama bunda değildi. Bu arada markayı araştırdım, ünlü bir İtalyan bisiklet yıldızından almış ismini. Tanımıyordum. Ayıpladım kendimi. Buyurun burada bilgi: (link)

Scudo
Bottechia güzel ve taninmis bir markadir. Verdiginiz linkte 2190TL görünüyor bu bisiklet ve inanin fiyatina sasirdim, sasirdim derken pahali falan demek istemiyorum yurtdisi fiyatina göre en 300 - 400TL daha ucuz olusuna sasirdim.

Almak isterseniz tavsiye edilecek bir marka ve kesinlikle türkiyedeki üretilen bianchiler gibi degil, bu kesin orjinal italyan.

Yurtdisindan iki tane örnek vereyim.

(link)
bottechia 1.png

(link)bottechia ebay.png

Fiyatın daha ucuz olmasına çok şaşırdım açıkçası :eek: Hele ki bu dönemde.

@Burcuu bisikletçimde de var aynından. Önünden geçtikçe baktıran muhteşem bir model. Hatta şu an %30 indirim ile satış yapıyor. Maalesef internet sitesi yok ama irtibat kurmak isterseniz özelden yazabilirsiniz. . Botthecia' yı getiren stmax' ın Türkiye' deki ilk mağazasıdır ayrıca.
(link)

@Burcuu :) Aldiniz mi almadiniz mi bisikleti simdi ben anlamadim :D Ama makina size cok yakisir benden demesi :D önüne deri el islemesi de bir sepet takarsiniz asfalt aglar :D kahverengi elbet :D

Yok almadım ama bir an aklımdan geçmedi değil. Yine de boyum 1.66 olduğu için büyük geliyor kadrolar bana. Fotoda da dikkat ederseniz sele en alt pozisyonda sele borusu neredeyse hiç gözükmüyor. Hiç estetik durmuyor. Carraro fixiede de aynı durum. O yüzden ileride belki boyuma uygun kadro bulursam kendim yapmak istiyorum fixie. Şimdilik benim gönlüm letgo da beğendiğim 2. el Trek marka bir beach cruiserda kaldı. Cruiser insanıyım ben. İnşallah kavuşurum. Sepet de fixieye değil cruisera yakışır bu arada :D

@Burcuu
Satanlara sorsaniz belki getirirler size uygun kadro?

Not : Bisikleti tutan arkadasin kot pantol- Kundura kombinasyonuna bayildim bu arada :D

• Hahaha
Tepkiler: cekalp
4 - 5 aydır cruiser merakı var o yüzden fixie arayışına girmedim hiç. Olabilir tabii getirtebilirler belki.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Burcuu
Pardon cruiser nedir acaba?gercekten bilmiyorum

Arkadaki babam. Aslında kenara dayayıp fotoyu öyle çeksem daha iyi olurmuş, sadece bisiklet gözükürmüş.

Cruiser tabiri caizse sahilde Californiali zengin çocuklarla, sörfçülerle özdeşleşen bisikletler :D Kadro şekilleri klasiktir hani görmüşsünüzdür mutlaka. Biraz kalın tekerli, yüksek gidonlu, keyifli rahat sürüşler için olan bisiklet türü.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
36v-10ah-lithium-battery-aluminum-alloy-frame.jpg
Buna benzer bsey o halde

@Burcuu
Ozur dilerim şaka yapmak isterken çınar agacina tosladim :D çinar hani buyuklugu ve asaleti temsilen

@Burcuu
Hmmmm trolluk kim biz kim canim :D

aviary-image-1480809129233.jpeg
aviary-image-1526430164356.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Estetik olarak çok güzel gözüküyor bisiklet. Benim de fixie bisiklere merakım var ama şimdilik sadece uzaktan bakarak merakımı gideriyorum. Cesaret edemiyorum fixie almaya.

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
@Ilter Elmas Mutlaka denemelisiniz. Çok başka çok keyifli ve şaşırtıcı bir deneyim. Düz yolda fazla hız yapmazsanız korkacak bir şey yok. Valla binince inmek istemiyor insan öyle bir bisiklet! Bu modelde hem ön hem arka fren vardı. Gayet işe yarıyor frenler :)

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@Burcuu Açıkçası fixie ile yokuş inmek çok korkutuyor beni.

Yook o beni de korkutuyor. Dedim ya en güzeli düz yolda gitmek. Ama fixie bir yaşam stilidir fixie kullanacaksan hakkını vereceksin derseniz bilemem tabii :D Frensiz bisikletle bisiklet yolunda bile gitmek cesaret işi :D Ama aslında denemeden bilemeyiz, korkunun ecele faydası yok :D Denemek lazım

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Geri