Scudo Sports

boşluk mu var?

kalpe8

Daimi Üye
Tepki
296
Bisiklet
Trek
merhabalar,

tecrübeli arkadaşlardan bir konuda yardıma ihtiyacım var. dün arka lastiğimi söküp tekrar takmam gerekti. lastiği iyice sıktım, diskfrene de sürtünme yok. gayet güzel dönüyor.

Ancak takılıp sıkılmış komple tekerleği elimle kontrol ettiğimde çok hafif bir boşluk (sağa sola oynattığımda 1-2 mm. oynuyor) var. Dağlar bayırlar geçtim ve sürüş sırasındaolda bir sıkıntım olmadı. sadece bunun normal olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Dağ bayırda yakalanmayalım.

Şimdiden teşekkürler

Scudo
O boşluk zamanla bilya ve yataklara zarar verir. Başta bir sorun yok gibi olur ama sonra bir bakmışsınız tekeri çevirdiğinizde bir hırıltı geliyor göbekten... Ayrıca içine toz girip, içerdeki gresin hem özelliğini yitirmesine hem de dışarı kaçmasına sebep verebilir.

Göbek milindeki iç somunlar ne çok sıkı ne de boşluk kalacak kadar gevşek olmalı, tam ayarında sıkmalısınız.

• Beğen
Tepkiler: kalpe8
Evet geçenlerde kardeşimin bisikletine bakım yaparken benimde başıma geldi, ön tekerde. Bilyaları komple çıkardım gresini yeniledim, dizdim. Göbek mili somununu fazla sıkınca teker dönmüyor gevşek bırakırsanda sizdeki gibi boşluk oluşuyor. Serden arkadaşımın dediği gibi tam ayarında sıkmak lazım tabi bu somunları sabitlemesi içinde ayrıca bir somun daha oluyor, onları güzel sıktıktan sonra monte edince sorun ortadan kalkıyor.

• Beğen
Tepkiler: kalpe8
şimdi işi bilen bir arkadaşlar konuştum. Eğer o boşluk çok fazla değilse sıkıntı olmaz ancak zamanla artarsa dediğiniz gibi sıkılaştırma ayarı yapmak gerekirmiş.

Yine de yaptıracam bir ayar.

@kalpe8

Eğer o boşluk sıkıntı olmaz diye es geçerseniz emin olun belirli bir süre sonra büyüyecektir ve büyüdükçe daha hızlı büyümeye başlıyacaktır.Bir an önce ayarını yaptırın yaptırırken de izleyin çok zor bir ayar değil bir defa izlemeniz yeterli olacaktır.ileride kendi teker göbek bakımlarını kendiniz yapmaya başladığınızda zaten lazım olacak bir bilgi.

yok yaptıracağım zaten. bu şekilde kullanmak içime sinmiyor.

Arka göbği söküp , kaset mekanizmasını çıkarınız. Göbek yatağını parmağınızla kontrol ediniz. Çizilme , oyuk varmı bakınız. Eğer sorun yoksa gres yağını yenileyip bilyeleri koyup kaseti kapatınız. Sorun hallolacaktı

ilgili ekipmanlar bende yoktu. sağolsun Fatih yaptı. Hatta dişliyi bile temizledi. Pırıl pırıl oldu, daha önemlisi boşluk da kalmadı.

Geri