Scudo Sports

Bol Çamurlu, Aksiyon ve Gerilim Dolu Sazkent - Bisiklet Turu

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Tepki
1.640
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Merhaba Bisiklet dostları; (link) kanalımda fazlasıyla istek alan Sazkent deniz Kenarına 13.12.2017 tarihinde bisiklet turu gerçekleştirdim.

Çanakkale'nin Biga ilçesinden yola çıkarak ana yoldan Sinekçi bucağına kadar yer yer inişli ve çıkışlı asfalt yoldan pedalladım. Sinekçi de bir kahvanede çay molası verdim ve biraz dinlendikten sonra tekrar yola koyuldum.

Ana yoldan Gerlengeç köyüne dönen yola girdikten itibaren köy yollarında pedallamanın zevkini yaşıyorsunuz, her yer yemyeşil ortam sakin. Sanki kafanızı dinlemek için en uygun yerler buralardır. Gerlengeç köyünden çıkıp Sazkent'e giden eski yoldan pedalladığımda Google Maps üzerinden planladığım rotanın bu kısımlarının gerçek hayatta olmadığını gördüm. Tarlalar arasında ki çamurlu patika yollarda alternatif bir güzergah çizdim ve pedallamaya devam ettim.

LRM_EXPORT_20171213_215605.jpg

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi çamur deryasında zorlu bir şekilde ilerleyerek bisiklet turunu macera dolu bir bisiklet turuna dönüştürmüş oldum.

Bazen patika yol o kadar çamurluydu ki bende yeşilliklerin arasında tarlanın içinde pedalladım.

LRM_EXPORT_20171213_215721.jpg

Yeni yapılan yola ulaştığımda Sazkent'e gitmek kolay oldu. Ama ben bu kadar tarlalar arasında yolları düzensiz ve çamurlu bir tatil sitesi görmedim. Sahile giriş yolu bulmaya çalışıyordum ama bir türlü bulamıyordum, sitenin içerisi sanki labirent gibiydi. Bir şekilde yolu bulup sahile girdim ve karşıma bu manzara çıktı.

LRM_EXPORT_20171214_011330.jpg

Sahil daha önceki gelenler tarafından bırakılmış veya atılmış çöplerle doluydu ama deniz güzeldi. Plaja vuran dalgaların çıkardığı sesleri dinlemek huzur veriyordu ve sizi alıp başka diyarlara götürüyordu.

LRM_EXPORT_20171214_011100.jpg

Şöyle bir Selfie (Öz Çekim) yapmadan da olmaz tabii.

LRM_EXPORT_20171214_011556.jpg

Portatif katlanabilir ocağımı kurdum ve sahile vurmuş odun parçalarını toplayarak ateşimi yaktım. Yanımda getirmiş olduğum sucukları pişirip manzaraya karşı afiyetle yedim. Sonrasında ise Türk Kahvemi pişirerek kuksa bardağımda yudumladım ve huzurun tadını çıkarttım.

LRM_EXPORT_20171214_010842.jpg LRM_EXPORT_20171214_010617.jpg

Dinlendiğim yer bu şekildeydi.

Artık yola koyulma vakti gelmişti Ocağımı ve malzemelerimi toplayarak çantama koydum. Çöplerimi de toplayarak site içerisinde bulunan çöp konteynerına attım. Tekrar ana yola girmeyerek macera dolu arazi yolunu seçerek eski yoldan pedallamaya devam ettim.

Yolda bu şekilde bir manzarayla karşılaşmak keyfimi yerine getirmişti.

LRM_EXPORT_20171213_215253.jpg LRM_EXPORT_20171213_215432.jpg

Bir süre sonra yaklaşık 300 m karşımda bir hayvan sürüsü vardı ve büyük çoban köpeklerini görebiliyordum, heyecan yapmadan en yakın yerden yolumu değiştirdim ve tarla içerisinde ilerlemeye devam ettim. Ama nafile köpekler beni bir tehdit olarak algılamıştı ve üzerime doğru 4 büyük çoban köpeğinin koştuğunu gördüm. Bisikletimi kucağıma alarak başladım koşmaya bir süre sonra köpeklerden biri yakınma geldi ve havlamaya devam etti. Ben de ona bağırmaya başladım ve muhtemelen köpek bu benden daha deli diyerek arkadaşlarını da yanına alarak geldiği sürünün yanına geri döndü.

Tam tehlike bitti derken bir siteye girdim ve sitenin içerisinden ana yolu bulmaya çalışırken sitenin içerisinde kayboldum. Allah'tan sitenin bekçisi tak tak motoruyla yanıma gelerek beni sitenin çıkışına götürdü ve yolu tarif etti. Tarif ettiği yoldan devam ederek köy yoluna çıktım.

Köy yolunda ilerlerken üzerime havlayarak koşmaya başlayan 5 büyük köpeğin olduğunu gördüm ve kaçacak bir yerin olmadığını gördüm. Sakinliğimi koruyarak bisiklet üzerinden hemen indim ve bisikleti elime alarak ağır hareketlerle yoluma devam ettim. Köpeklerin havlamalarını dikkate almamam onların sakinlemesine neden oldu ve yanımdan geçerek korudukları bölgeye gittiler. Ben bir süre daha bisikleti elimde taşımaya devam ettim ve sonra bisiklete binerek yoluma devam ettim.

LRM_EXPORT_20171213_214405.jpg

Gün hafiften batmaya başlamıştı ve benimde yaklaşık 8 km yolum kalmıştı, yoluma devam ederek Biga'ya ulaştım ve turun başından sonuna kadar 55 km'lik çamur, aksiyon, gerilim ve macera ile dolu bir turu bitirmiş olmanın verdiği şaşkınlık ve hafif bir tebessümle evimin yolunu tuttum.

Turun videosunu izlemek isterseniz aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Azda olsa köpekleri videoda görebilirsiniz.

Videoyu beğenerek,arkadaşlarınızla paylaşarak ve kanalıma abone olarak bana destek olabilirsiniz.

Facebook: (link)
İnstagram: (link)

Scudo
Tebrikler .Kış dememiş , çamur dememiş güzel bir tur yapmışsın.Hep yazın mı süreceğiz ya hu :komik::komik:

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
@Özcan.

Çok hafif ve portatif bir ocak hocam. İnceleme videosunu bu hafta yayınlayacağım

@OsmaniyeRehber

Bisikletin mevsimi yok hocam, sadece uygun giyinmek önemli.

Tebrikler..

@cenkpasha
Teşekkürler.

tebrikler guzel bir tur olmus

@kamilburak35
Teşekkür ederim, bol çamurlu ve aksiyonlu oldu :D

@Velespitli Seyyah
Katlanır ocakla ilgili açıklama yaptın mı? Yaptıysan ben mi kaçırdım?..

Allah tan itler çok saldırgan davranmamış ... :harika:

@Cevat_MD

İnceleme videosunu paylaştım hocam, buradan izleyebilirsiniz.

@historiyst

İlk saldırı da tarlalar arasında bisiklet elimde kaçtım onlar çok saldırgan gibiydiler hocam, ana yola çıktım 3 tane daha büyük köpek geldi onları video da görüyorsunuz. Onlar biraz daha sakin di diğerleri ne göre.

@Velespitli Seyyah Aynen 3 hafta önce bi sürü köpeği saldırdı indim aramızda bir metre ve bisikletim vardı dişlerini çıkarmış havlama değil resmen derinden gürlüyordu yavaşça uzaklaştım hala arkamdan hırlıyordu yoksa az buçuk itten tırsmam ... :krktm:

@historiyst

Bende öyle çok korkmam hocam ama bunlarda birden dediginiz gibi üzerime koşmaya başlayınca mecburen arazi modu on diyip kaçtım. :D

güzel tur olmuş :harika:

(link)
Şöyle bişey alsam diyorum bazen ... :naslyany:

@Anıl Erdoğan
Teşekkür ederim, daha iyileri sizin olsun.

@historiyst

Hayvanı kışkırtarak daha saldırgan bir hale getirme durumu da yaratabilir hocam. Bence en iyisi hayvanı kaale almadan oradan ufak ufak uzaklaşmak.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Velespitli Seyyah Bazen dikkate almamak da ise yaramiyor, gozu donmus oluyorlar. Ama bir sozunuzu son derece yerinde buldum. Bilmedigin yollara haritadan bakip girince toprak yolda, camurda ya da koprusu artik olmayan bir gecitle karsilasiyorsunuz :D Yol bittigi icin tarlanin ortasindan kizimla gectigim gun aklima geliyorda :koptum:

@CmlCLK

Böyle bir durumda alternetif rotalar yapmaya ve çözüm bulmaya çalışmak en iyisi hocam. Enerjimizi ve imkanlarımızı gözden geçirmeyi de unutmamalıyız. Hangi haritaya bakarsak bakalım güncellik sıkıntısı elbet oluyor.

Bilmediğim yoldan giderken ve hele de akşam olmuş hava kararmış ise tırsarım ... :krktm:

@historiyst

Böyle bir durumda yapılacak tura malzeme, ekipman ve rota anlamında iyi hazırlanmak en iyisi hocam ve her daim alternatif bir rota da yapmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Geri