Boğazda gıcıklanma ve öksürük

Ünal Altay

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2008
Mesaj
210
Tepki
185
Şehir
istanbul
Sevgili Dostlarım,

Antremandan sonra boğazımda gıcıklanma ve hafif bir öksürük oluyor, genelde rüzgarlı havalarda bindiğimde bu sorunu yaşıyorum. Bu problemin neden kaynaklandığı ve nasıl bir önlem alınabileceği hususunda değerli görüşlerinzi bekliyorum.

Teşekkürler
 
Scudo

Tolga Yücel

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ekim 2009
Mesaj
508
Tepki
328
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Bisiklet
Salcano
@Ünal Altay

Tavsiyem atkı takmanızdan yana olacaktır.. rüzgar boğazınızı etkiliyor banada arada oluyor boğaza vuran rüzgar sonunda öksürtüyor ağrıtıyor birde atkı takıp sürmeyi deneyin bakalım probleminiz değişecekmi,şahsi fikrimdir iyi forumlar dilerim
 
  • Beğen
Tepkiler: Ünal Altay

özcan parlakoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2010
Mesaj
836
Tepki
375
Şehir
İstanbuL / PendiK
aman dikkat! rüzgarlı havada ağızdan soluk alıp vermemeye özen göster, geniz akıntısına neden olabiliyor, nalet birşey sürekli yutkunma hissi oluşturuyor. geçene kadar yutkuna yutkuna bir hal olmuştum. buff bandanalardan kullanabilirsin, ağzını ve boynunu korur çok güzel bir ürün.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ünal Altay

murat uludağ

Aktif Üye
Kayıt
28 Haziran 2010
Mesaj
167
Tepki
69
Şehir
Manavgat/ANTALYA
İsim
Murat ULUDAĞ
http://img809.imageshack.us/img809/7403/dsci0243.jpg

ben sürekli kullanıyorum soguk ve sert sabah ve akşamlarda gerkceten faydalı oluyo gerektiği yerde boynumda tutuyorum atkıdan daha sıcak tuttuğuna garanti veririm... moto servislerde bulunuyor 5 10 tl arasında
 

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
alerjik bir durum olabilir,birşey yemenin ,içmenin veya ağzını kapatmanın faydası olmayacağı görüşündeyim,veya ciğerler ve diğer solunum yolu organları ile ilgili basit bir problemde olabilir, ben doktor değilim ama böyle benzer hafif solunum yolu rahatsızlıkları olabilir,özellikler rüzgarda ve bisiklette gözükebiliyor....
 
  • Beğen
Tepkiler: Ünal Altay

Kıvanç ERTÜRK

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2007
Mesaj
659
Tepki
70
Şehir
İstanbul-Ankara
Bisiklet
Corratec
özellikle buff marka veya türevleri bu tür rüzgarlı havalarda imdadımıza koşmaktadır boğazın başladığı noktadan burna kadar çekilebilmektedir .Bunun dışında terleme sıkıntısına yol açmamaktadır.Özellikle bu tür soğuk ,rüzgarlı,değişken havalarda bunun gibi bir ürünle bir de gözlük takmaya özen gösterirseniz bu sıkıntı büyük ölçüde yakanızı bırakır diye düşünüyorum.
Saygılar
 
  • Beğen
Tepkiler: Ünal Altay

Ünal Altay

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2008
Mesaj
210
Tepki
185
Şehir
istanbul
Herkese çok teşekkür ederim. Sanırım ağızdan nefes almak ile de alakalı bir durum. Tavsiyeler için tekrar teşekkürler
 

tugkela

Üye
Kayıt
20 Ocak 2010
Mesaj
48
Tepki
6
Şehir
Ankara
Hocam burun bantlrı var kullanmanızı tavsiye ederim nefes alışını yardımediyor
 
Kayıt
2 Kasım 2011
Mesaj
37
Tepki
12
Şehir
İstanbul
Muhtemelen ağzınızdan daha çok nefes alıyorsunuz. Fakat çok soğuk havalarda bununuzdanda alsanız, bu sefer genzinizde problem oluşacaktır.
 
Kayıt
3 Kasım 2011
Mesaj
14
Tepki
4
Şehir
Antalya/Aksu
Bisiklet
Giant
Konu açılmışken biraz geçte kalsak bir kocakarı ilacı tavsiye edebilirim üsye ye ( üst solunum yolları enfeksiyon ) çok tutulan biri olarak... bal zencefil ve fındık bunları karıştırarak deneyebilirsiniz direnç artırıyor sağlam bir enerji veriyor ve boğazı temizlemekte ve öksürüğü geçirmekte gayet işe yarıyor uzun süredir denemekteyim.. tarçın çayı da gayet iyi geliyor ... boğazı yumuşatma konusunda... fakat istanbulun eksoz ve kömür dumanına çare bulmak .... Kolay gelsin..
 

Hasan TÜRKER

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.750
Tepki
1.805
Şehir
Kocasinan - Bahçelievler - İstanbul
Ben bisiklete binerken sureklı nanelı sakız cıgnıyorum. Hem agzım kurumuyor hemde az da olsa nefes acıyor. Bence bır dene belkı ıyı gelır...
 

Ufuk Yılmaz 45

Aktif Üye
Kayıt
23 Haziran 2011
Mesaj
105
Tepki
28
Şehir
Akhisar
malumunuz bisiklet sürerken terliyoruz ve aynı şekilde bisiklet sürerken bolca rüzgara maruz kalıyoruz ve bu da üstümüzde uygun kıyafetler yoksa bizi hasta yapabiliyor.Muhtemelen göğüs bölgenizi tam koruyamıyorsunuz.O da boğazınıza vuruyor olabilir.Bir adet rüzgarlık edinmenizi ve kendinizi korumanızı öneririm.

ayrıca eve geldiğinde çorabını çıkarttığında ayakların buz gibi oluyorsa büyük ihtimalle ayaklarını üşütüyor olabilirsin.Bende şu an ayaklardan üşütmemden dolayı evdeyim ve 2 haftadır antreman yapamıyorum.Ayakkabına kışlık ayakkabı kılıfı almanı öneririm.Fiyatı 100TL civarı.Ancak yarış bisikleti ve malzemelerini satan bisikletçilerde bulabilirsin.Malumunuz kışa giriyoruz uzun parmaklı eldivenden uzun taytlara,uzun kollu jerseylerden,ayakkabı kılıfına,beresine kadar herşeyini düzmek gerekiyor.Eğer düzemiyorsanız da ya evde oturun ya da kapalı alanda spor yapmanın bir yolunu bulun derim.

Ben söyleyeceğimi söyledim isterseniz başkalarının görüşlerini de ve kendi imkanlarınızı da göz önünde bulundurarak bu sorunu halletmeye bakın derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: ömermurat131

Mehmet_Gürsoylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2010
Mesaj
702
Tepki
381
Şehir
Eskişehir
RÜzgarlı havalarda ilerlenmesi zor oluyor ilk başladığım zamanlarda bisiklette kendimi fazla zorluyordum gelişmek için buda ciğerin yavaş yavaş kuvvetlenmesini sağlıyor tabi.Ama ciğer genişlerken turlarda durunca sizin derin nefes çekmenizi engelliyor birden öksürtmeye başlıyor.Acaba probleminiz böyle birşeymi? Bu değilse boğazınız açık kalıyordur rüzgar da yiyince öksürük yapıyordur boyunluk veya buff kullanmalısınız