İnceleme BNB Rack Supporter araç arkası bisiklet taşıyıcı

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yaz sezonunu açtık. Bir bisikletsever olarak bisikleti götürmediğin yer yer değildir düsturundan hareket ederek bu yıla ertelediğim taşıyıcı alma fikrini uygulamaya koyalım dedik. Geçen sene binbir parçaya bölüpte heçbek arabaya yerleştirdiğim bisiklet ve römorku sonrasında toparlamak için bir güzel tatil gününü yediğimi hatırladım. Hemen taşıyıcı için arayışa koyulduk.
Ben düzen adamıyım -öyle politik bir terim olarak değil tabi- heleki bisiklete geldimi kralı gelse tanımam, bisikleti biri şamda biri halepte şalaş bir şekilde, paçoz bir şekilde taşıyamam. Netekim ilk kriter bu şekilde belirlenmişti: İllaki platformlu bir taşıyıcı olacak. İkinci kriterimiz ise araç arkası taşıyıcı olmasıydı. Nedenine gelince çeki demiri işlerine ne bürokratik olarak nede finansmanı açısından giremem. Araç üstü taşıyıcı ise barların araca monte edilemediğinden dolayı bana uzaktı. Bu iki kriter ışığında arayışa başladık. ortada iki üç alternatif gözüküyordu.
Bir alternatif geçen yıl ısınmış olduğum filli menalo oldu. Doğa bisiklette bulduğum bu marka yinede çok güven vermedi bana. Birde bu marka hakkında yeterli bilgiye ulaşamadım. F/P olarak da çok tatminkar bulmadım.
pr_01_3439_max.gif
İkinci ürün görünürde daha sağlam bir izlenim veren peruzzo padova oldu. Yalnız bu modeldeki yetersizlik ise bisikleti üst borudan kavrayan kolun olmayışı idi. Dolayısıyla alttan platform takviyesi olsada bisikletler üstten birbirinin üzerine dayanacaktı bu da benim canımı sıkacaktı. Geçtik.
pr_01_9110_max.jpg

Üçüncü ürün thulenin clip on high 9105 oldu. Oldukça modern ve kusursuz bir tasarım olan bu model ise tamamen duygusal nedenlerle benim ilgi alanım dışına çıktı.
9105.png

En nihayetinde yine bir şekilde haberdar olduğum BNB Rack supporter a bir göz atalım dedik. Bir kaç sitede 450 tl civarı olan Taşıyıcıyı ileribisikletten 400 tl ye bulduk. Siparişi verdik ertesi gün elimize geçti. Hemen bisikletçi dostumuz vede forum yazarlarından Saadettin in katkıları ve arabasının mankenliği eşliğinde kurmaya başladık.
IMG_3841.jpg
IMG_3842.jpg
İlk izlenimim alü gövde üzerine tasarlanmış bu taşıyıcının oldukça sağlam olduğuydu.
IMG_3844.jpg
Bağlantı şeritleri ve bagaja monte olmasını sağlayan parçalar sayesinde taşıyıcı adeta arabanın bir parçası haline dönüşüyor. Taşıyıcının arabanın üzerine oturan plastik parçaları aracın zarar görmesine engel oluyor. Bu plastik parçaları cam üzerinden metal tavan üzerine oturtarak camın zara görebileceği endişesini de izale edebilirsiniz.
IMG_3843.jpg
IMG_3845.jpg
Taşıyıcıyı araca bağlayan şeritler oldukça uzun, bağlantıyı tam olarak sağladıktan sonra sarkan şeritleri taşıyıcının üzerindeki cırt bantlar ile sarabiliyorsunuz.
IMG_3848.jpg
IMG_3850.jpg
Taşıyıcı üzerinde bisikletlerin üzerinde durduğu platformları taşıyan parçayı vede aracın üzerine basan parçayı sıkılamaya yarayan dört tane mandal var. Taşıyıcının açı ayarlarını yaptıktan sonra bu mandalları sıkıştırıyorsunuz.
IMG_3851.jpg
IMG_3853.jpg
Gelelim taşıyıcının mihenk noktasını oluşturan platformlara
IMG_3855.jpg
IMG_3856.jpg
Platformların montesi alttan vidalanarak yapılıyor. Montaj işlemlerinin hiçbirinde tornavida veya başka bir alete ihtiyaç duyulmuyor.
IMG_3858.jpg
Platformlar alttaki vidalar gevşetilerek bisiklet tekerlerini bağlayacak şekilde uzatılabiliyor.
IMG_3863.jpg
Nihayetinde platformun üzerine bisikleti yerleştiriyoruz.
IMG_3866.jpg
IMG_3868.jpg
IMG_3870.jpg
Bu işlemi yapmadan önce taşıyıcı ile gelen cırtcırt bantlar ile bisikletin frenlerini platform üzerinde bisikletin hareket etmemesi için sabitliyoruz. Taşıyıcı üzerinde üst boruyu tutacak olan kısalı uzunlu iki kol var. Uzun kol bisikletin çalınmasını önlemek için kilitli. Bu kolun ağzı üst boruyu alttan kavrayacak şekilde bağlantıyı yapıyoruz. Jantları platforma iki adet kauçuk bant ile bağlıyoruz. Son olarak taşıyıcıyla gelen kırmızı şerit ile bisikletler bir kez daha bağlanarak yolculuk tam anlamıyla güvenli hale getirilmiş oluyor.

Taşıyıcının artıları
-Platformlu olması nedeniyle taşıma esnasında bisiklet araca ve diğer bisiklete zarar vermiyor.
-İki bisiklet birbirinden bağımsız ayrı ayrı taşınıyor.
-Üst boruyu kavrayan kollar bisikletlerin birbirinden bağımsız taşınmasını sağlıyor. Aynı zamanda kilit ile çalınmaları önleniyor.
-Oldukça sağlam ve güven verici bir tasarım.
-Güvenliği tesadüflere bırakmıyor.
-Benzer taşıyıcılara göre bir F/P ürünü.

Eksileri
-Belkide bütün diğer taşıyıcılarda olduğu üzere araç tamponuna basan taşıyıcı ayakları ekstra bir yük getiriyor. Doğru monte edilemediği bir durumda tampon tırnaklarının kırılması olası. Bu arada taşıyıcının 9 kg civarında olduğunu ve taşınacak iki bisiklet ile 40 kg civarında bir harici yükün olacağını da hatırlatalım.
 
Scudo

skaymaz

Aktif Üye
Kayıt
9 Nisan 2015
Mesaj
110
Tepki
93
Yaş
39
Şehir
KAYSERİ
İsim
SAADETTİN
Bisiklet
Cube
Mehmet abi ürün değerlendirmen ve anlatımın süper olmus heleki erinmeden ayrıntılara bir bir deginmen de cabası ellerine saglık. Bir bisiklet dostu oldugundan ve yardım severliğinden ötürü tebrik ediyorum. Bisiklet konusunda yardımlarını esirgemeyen sayılı insanlardansın teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: mehmetsunu

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@skaymaz

Seninde eline sağlık saadettin. Bizler paylaşımcı insanlarız bildiğimiz, gördüğümüz, tecrübe ettiğimizi paylaşmadan duramayız. Yeterki bisiklet camiasına bir yararımız olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: skaymaz

skaymaz

Aktif Üye
Kayıt
9 Nisan 2015
Mesaj
110
Tepki
93
Yaş
39
Şehir
KAYSERİ
İsim
SAADETTİN
Bisiklet
Cube
Değerli arkadaşlar paylaşımdaki ürünün eksileri kısmına dikkat lütfen taşıyıcıyı arabanın tampon kısmına baskı yaptırmayın keza sonuc yolculuk bitiminde kotu olabilir. Üst sabitleyiciyi cam kısmına degilde tavan kısmına sabitlerseniz alt kısımdaki baskı yapan yeride tampona baskı yapmıyor. Ürün bisiklet ve aracın güvenliği açısında bütün fonksiyonlarını kullanmanıza olanak sağlıyor.
 

volkanxx

Üye
Kayıt
9 Haziran 2015
Mesaj
54
Tepki
49
Şehir
İzmir
İsim
Volkan
Bisiklet
Carraro
Güzel inceleme olmuş. Demonte halini yani kapalı olarak bagaj içinde kapladığı yeri de görsek güzel olacaktı.
Ayrıca böyle ürünlerin kilit sistemine güvenmemek lazım. O kemerler kesilince aparat ve bisiklet boşa çıkmıyor mu?

Elinize sağlık. Bende benzer ürünleri araştırıyorum. Kısa zamanda karar vereceğim.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@volkanxx

Şimdiye kadar benim için en basit montajlardan biri (kinder süpriz yumurta dahil olmak üzere) oldu. Yani gözü kapalı bile yapılabilir o derece. Bagaj içinde şayet platformları sökülü durumda ise bir valiz büyüklüğünde yer kaplıyor. Demonte durumda ortalama bir aracın bagajına rahatlıkla sığar. Kilit işine elbet güvenmemek gerekir. Taşıyıcının araç üzerinden sökülmesi saniyelere kalmış bir iş. Yalnız taşıyıcıyı götüren kişi yanında promosyon olarak bisikletide götürmek zorunda.
 

GoMMeS

Daimi Üye
Kayıt
7 Mayıs 2011
Mesaj
333
Tepki
143
Şehir
Antakya
Bisiklet
Salcano
tampona baskı noktasında bir sıkıntı yaşadınız mı? doğru monte edildiğinde tampon açısından tamamen güvenli diyebilir miyiz?
 

mcb

Daimi Üye
Kayıt
20 Nisan 2018
Mesaj
275
Tepki
762
Şehir
Bregenz
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Cyclocross
Konuyu hortlatmak olacak ancak Mehmet bey sağolsun kendisinden de bilgi alarak ürünü gittim aldım. Şu kadar söyleyebilirim bu üründen iyisi sadece çeki demirli versiyonlar. Gözünüz kapalı alabilirsiniz. Kurulumunda kitapçığa bile bakmıyorsunuz çok kolay gerçekten. Özellikle bisikletleri birbirine ve araca değip zarar vermesin isteyenler ve platformlu taşıyıcı arayanlar için biçilmiş kaftan. Tek sıkıntısı bana kalırsa ürün fazla geniş olduğu için bagaja zor sığıyor kullanmadığınız dönemlerde. Bir de biraz ağır ama bu da sağlamlık göstergesi aynı zamanda.
 

mcb

Daimi Üye
Kayıt
20 Nisan 2018
Mesaj
275
Tepki
762
Şehir
Bregenz
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Cyclocross
Bu ve benzeri ürünler her araç tipine göre tasarlandığından bazı parçaları tam olarak her araca uymayabiliyor elbette. Bu nedenle Bnb’nin geliştirdiği bazı aksesuarlar var. Bunlardan biri de AP-516 denen arka bagaj kapağı sabitleyici. Benim de aracımda maalesef arka kancalar gergin takılamamıştı ve bu nedenle aşağıdaki iki kancayı da yanlara takmıştım.



Bu da şöyle bir soruna sebep olabilir: bir tümsekten geçerken doğal olarak taşıyıcı geriye doğru gitme eğilimi gösterecek ve aşağıdaki kancalar da bu durumda bu hareketi sönümleyip taşıyıcının sabit kalmasını sağlayamayacak.

Bu nedenle İzmir Parkur Bisiklet’ten bulduğum AP-516’yı sipariş ettim. Bir kutuda iki tane çıkıyor. Ben bir tane çıktığını düşünüp iki tane sipariş geçmeme rağmen bu konuda beni uyardılar birini iptal ettiler ve öyle yolladılar ürünlerini. Dürüst esnaf olarak aklımda yer ettiler. Ürünün kutusu şu şekilde:



Maalesef BnB’nin internet sitesinde de kutuda da kurulum anlatımları çok yetersiz. Aslında çok kolay bir kurulumu var. Kanca yerine bu aparatı takıyorsunuz kemere ve aparatı bagajdan içeri atıyorsunuz. Sonra ipi gerdirip içerideki tamponun içeride yapışmasını sağlıyorsunuz. Bu da dediğim gibi tümseklerde tamponlar sayesinde ekstra bir sönümleme ve sabitlik katıyor. Bu haliyle gerçekten araçla bir bütün oluyor ve çok güvenilir oluyor.



Son olarak ürünü üst tampon tavana (spoiler ya da cama gelmemesine dikkat edin yoksa ilk büyük basınçta kırabilirsiniz camı ya da spoiler’ı), arka tampon bagaj kapağının sert kısmına (sac kısmına ya da aracın tamponuna gelirse içeri göçertir çünkü tüm ağırlık oraya basacak) gelecek şekilde konumlandırın. En sağlam bu haliyle oluyor.




 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@mcb katkılarindan dolayı teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: mcb

mcb

Daimi Üye
Kayıt
20 Nisan 2018
Mesaj
275
Tepki
762
Şehir
Bregenz
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Cyclocross
Selamlar,

konuyu hortlatayım. Yurt dışına taşınacağımdan bendeki ürünü satmaya karar verdim. Hatch fastener ile birlikte vereceğim. Ürünü çok kullanmadım, dolayısıyla pek bir yıpranmışlığı bulunmuyor. Şu an piyasada bulunmuyor, dolayısıyla yenilerinin fiyatı yok ancak bir sene önce 1300-1400TL bandında satılıyordu. Ben de 750TL'ye satacağım. İlgilenen olursa mesajları beklerim.
 

laskan

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2020
Mesaj
13
Tepki
10
Yaş
35
Şehir
istanbul
İsim
Levent
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar, @mcb ürün hala satılık mı?
Bununla birlikte bu araç tüm ürünlere uyumlu mu, bilginiz var mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: mcb

mcb

Daimi Üye
Kayıt
20 Nisan 2018
Mesaj
275
Tepki
762
Şehir
Bregenz
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Cyclocross
Selamlar, @mcb ürün hala satılık mı?
Bununla birlikte bu araç tüm ürünlere uyumlu mu, bilginiz var mı?
merhabalar, ürün aynen hala satılık ama ben Türkiye’ye gelemiyorum maalesef koronadan dolayı😬 Temmuz sonunda gelmeyi düşünüyorum, olursa iletişime geçebilirsiniz, ben de yazarım. Gelip direkt deneye de bilirsiniz İstanbul’da iseniz. Tüm ürünlerle uyumlu mu derken anlamadım demek istediğinizi. Benim kullandığım iki bisiklet de hem çok büyük hem çok geniş hem de çok ağır bisikletlerdi. (Biri Decathlon Elops 520 modeli, Çelik,19kg arkasında çantası ve önünde sepeti, diğeri Scott Sub Retro modeli, 17kg, arkasında yine çantasıyla)Yani onları taşıdıysa her bisiklet uyar diye düşünüyorum. Sorunuz eğer bu idiyse tabii.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: laskan

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
bnb rack supporter ın la birlikteliğimin beş yılı ardından supporter hakkında bir repor veriyorum ey ahali dikkat kesilin. 100 km de araç yakıt sarfiyatını 1 litre arttırıyor. O nun dışında araca dikkatli montaj edilmez ise ezilme ye yol açıyor. Gerçi supporter mı kaldı yerli ürünü bilem bulamaz olduk ithal yolları kapandı derseniz sizde haklısınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: mcb

mcb

Daimi Üye
Kayıt
20 Nisan 2018
Mesaj
275
Tepki
762
Şehir
Bregenz
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Cyclocross
bnb rack supporter ın la birlikteliğimin beş yılı ardından supporter hakkında bir repor veriyorum ey ahali dikkat kesilin. 100 km de araç yakıt sarfiyatını 1 litre arttırıyor. O nun dışında araca dikkatli montaj edilmez ise ezilme ye yol açıyor. Gerçi supporter mı kaldı yerli ürünü bilem bulamaz olduk ithal yolları kapandı derseniz sizde haklısınız.
Bence pahalı diye getirmiyorlar artık. Malum fiyatlar çok artmıştı bile en son. Ezilme yapması da çok normal. Dikkatli monte edilmezse ezer çünkü hem kendisi ağır hem iki bisiklet biniyor üstüne. Hatta tampona direkt oturtulursa tamponun tırnaklarını da rahatlıkla kırar. Bunu özellikle sitesinde de kılavuzunda da belirtmişler. Bu konu ne yazık ki tüm araç arkası taşıyıcılarda var. Çok dikkat edilmezse her türlü zarar veriyor biraz, ama ezilme ama boya kalkması olarak. araç arkası olanlar bu arada araç üstündekilere göre bence oldukça az yakıt tüketimini artırıyor. 1lt gayet normal bu anlamda.
 

haruncoskun

Daimi Üye
Kayıt
23 Nisan 2017
Mesaj
364
Tepki
987
Yaş
37
Şehir
Ankara
İsim
Harun Coşkun
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
IMG_20200707_183521.jpgIMG_20200707_183204.jpg
Merhabalar Arabada bisiklet taşımak eziyete dönmüştü gittim bugün mountblack marka tavan üstü taşıyıcı taktırdım 30 km kadar test ettim 110-120 km/h larda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadim daha yüksek hızlarda rüzgâr da nasıl olur yakıt tüketimini nasıl etkiler test ettikçe bilgilendiririm ama bisikleti sökme takma çok pratik ayrıca bisiklet çalınmaya karşı kilitli somun ile sabitleniyor tek dezavantajı tek anahtarlı olması ☺ bisikletli sağlıklı günler dilerim
 
Son düzenleme:

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bir kere o before after şeklinde olacak. İkincisi bu da olayın more afterı

index.jpg

HA HA HA
233099 dosyayı görüntüle233100 dosyayı görüntüle
Merhabalar Arabada bisiklet taşımak eziyete dönmüştü gittim bugün mountblack marka tavan üstü taşıyıcı taktırdım 30 km kadar test ettim 110-120 km/h larda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadim daha yüksek hızlarda rüzgâr da nasıl olur yakıt tüketimini nasıl etkiler test ettikçe bilgilendiririm ama bisikleti sökme takma çok pratik ayrıca bisiklet çalınmaya karşı kilitli somun ile sabitleniyor tek dezavantajı tek anahtarlı olması ☺ bisikletli sağlıklı günler dilerim
 

suyunsesi

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Mart 2007
Mesaj
1.413
Tepki
5.884
Yaş
50
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay
Başlangıç
1979—80
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar ben şu alttaki ürünü kullanıyorum. Katlanıp küçülünce neredeyse benim sırt çantamdan daha küçük oluyor. Kendi ipli sırt asklılığı olan çantası var. Oldukça da sağlam görünen bir alet. Malum satış sitelerinde bulunabiliyor. Allen Rack yazın çıkıyor. Çok pahalı da değil. 2 bisiklete kadar taşıyor. Hızlı ve pratik. Katlanıp çantasına koyduğunuzda araçta kapladığı alan çok ama çok küçük. :)

Youtube videosu:

Kendi sitesinden bir görsel ve benim aracıma bağlı bir görsel altta. Yeni satın aldığım bisikletimi 100 km kadar taşıdım. 120 km/h hızlarda bir sıkıntı yaşamadım. Evime yakın ara sokaklarda kasislere yaklaştığımda biraz dikkat ettim. Hepsi o kadar.

1594131185126.png 1594131446000.png

Katlanıp çantasına konulduğunda bu kadar:

1594131787722.png
 
  • Beğen
Tepkiler: Türko ve Metal06

mcb

Daimi Üye
Kayıt
20 Nisan 2018
Mesaj
275
Tepki
762
Şehir
Bregenz
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Cyclocross
233099 dosyayı görüntüle233100 dosyayı görüntüle
Merhabalar Arabada bisiklet taşımak eziyete dönmüştü gittim bugün mountblack marka tavan üstü taşıyıcı taktırdım 30 km kadar test ettim 110-120 km/h larda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadim daha yüksek hızlarda rüzgâr da nasıl olur yakıt tüketimini nasıl etkiler test ettikçe bilgilendiririm ama bisikleti sökme takma çok pratik ayrıca bisiklet çalınmaya karşı kilitli somun ile sabitleniyor tek dezavantajı tek anahtarlı olması ☺ bisikletli sağlıklı günler dilerim
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın 😊 bu konu aslında spesifik bir ürünle ilgili o yüzden emin değilim doğru yere yazdığınızdan. Diğer bir konu da yol bisikletlerini tavana asmak çok sorun değil ancak tur bisikletini takmak eziyet tavana. Bir de bence 120’yi geçmeyin güvenlik açısından. En güvenli tip olan çeki topuz modellerinde bile 130 önerilen hız.