Bmx tavsiyesi

Erhan1

Daimi Üye
Kayıt
3 Ocak 2006
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
izmir
Bisiklet
Cannondale
Merhaba ,5 yaşındaki oğlum için yeni bir bisiklet bakmaktayım .Bir süredir bmx modeller ilgimi çekiyor .Özellikle şimdilik bisiklete ısınmasını ve ilerde de ilgi alanına göre geliştirebileceğini düşündüm.
1-Bu konuda sizce nasıl bir yol izlemeliyim; önce klasik tip çocuk bisikleti mi tercih etmeli,yoksa bmx modelle başlangıç yapıp ilerde de buna devam etmeli mi?
2- İkinci el mi yoksa yeni mi tercih etmeliyim?
(bu modeli tavsiye eder misiniz ,yanda tekerlerle kullanılabilir mi?
GEOTECH RUMBLE BMX)
Bu konuyla ilgili düşünce ve bilginizi paylaşırsanız memnun olurum teşekkür ederim..
 
Scudo

hüseyin özbakır

Aktif Üye
Kayıt
3 Nisan 2011
Mesaj
130
Tepki
67
Şehir
Konya / ereğli
Bence en güzeli bir bmx kadro ölçüsü bulmak sanayide ölçegini küçülterek kadroyu yaptırmak. teker, fren, aktarıcılar felan piyasada rahatca bulunur hem ileriye el yatkınlıgı olur hemde küçük kardeşin bir havası bir stili olur :D Bol bol video izlet kaskı unutma..
 

Erhan1

Daimi Üye
Kayıt
3 Ocak 2006
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
izmir
Bisiklet
Cannondale
@hüseyin özbakır

Teşekkür ederim,bu da bir yöntem olabilir ama bisiklet şimdi lazım.Siz kadronun büyük olabileceği için önerdiniz sanıyorum .
1-Bu model ( 5 yaş için)sele en aşağıda kullanabilir mi asıl soru bu,çünkü kadro boyu ,ağırlığı ve geometrisi hakkında detay bulamadım.
2-Diğer sorum şöyle;bu tip bmx in sele borusu uzatılarak(Pinokyo ya benzer biçimde) bir yetişkin kullanabilir mi?
 

Orhan Yıldırım

Daimi Üye
Kayıt
31 Ocak 2010
Mesaj
331
Tepki
98
Şehir
İzmir
bütceniz ne kadar uygun bilmiyorum ancak çocuğunuz 5 yaşındaysa kullanabileceği bmxin jant ölçüsü 16" ve ona oranla kadro , bu ölçülerde sadece tek bir sitede bmx bulabildim.teşekkürler
(link)
 

Erhan1

Daimi Üye
Kayıt
3 Ocak 2006
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
izmir
Bisiklet
Cannondale
@Orhan Yıldırım

Teşekkür ederim,Geotech rumble 20 inch ama kadro boyunu bilmiyorum.Çocuğun bacak ölçüsü yaklaşık 45cm cıvarı olsa yeterli olur diye düşünmüştüm.Belki de1-2 sene boyuna uygun bir bisikletle devam edip sonra bmx e geçmek olabilir ,ama ben uygun kadro ve ölçü olursa bmx le başlanabilir mi diye merak ettim.