Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

BMX hakkında merak ettiklerim

egehan

Daimi Üye
Tepki
82
Öncelikle merhaba arkadaşlar

3 hafta sonra bisikletimin gelmesiyle sıkı bir şekilde başlayacağım sürmeye :D

Öncelikle Geotech Rumble alıcam ve street binicem...
Sorulara geçeyim :) ;
-Bisikletin geldiği gibi orta dişlilerini değiştiricem küçültücem ve bunun için ideal bir dişli boyutu nedir ?
-Rumble da bilyalı gobek var rulmanlıya çevirmelimiyim geldiği gibi yoksa kullandıktan sonra mı çevireyim rulmanın faydaları ne oluyor ?
-Bide joytech göbeklerde var sanırım cırcır ses çıkartıyo (çok hoşuma gidiyor o ses :D ) o sesin çıkmasındaki amaç ne ne farkı var normal göbeklerden ?
-Birde ilk başlarda hangi hareketler ile başlayıp hangi hareketler ile devam edip ne tür antreman/alıştırma yapmam gerekir ?

şimdilik sorularım bu kadar arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim :)

Scudo
@egehan
1-Dişli boyutu değiştirmek için bir ölçü yoktur daha yumuşak sürüş için ön dişli küçültülüp arka dişli sayısı çoğaltılabilir , tam tersi ilede sert sürüş sağlanır.
2-Rulmanlı sisteme geçmene gerek yok ilk bisikletin eline geçsin sür , street tarzı kullanacağından ötürü sürekli boşluk yaparsa rulmanlı sisteme geçersin.
3-O ses joytech göbeklere özgü değildir , kaset göbeklerdir ve rulman sistemi kullanırlar seste bir amaç yoktur ses çıkartmak için tırnakları vardır ve Joytech göbek genelde freewheel kullanır (kaset değil)
4-Street tarzına yeni başlayacaksan bunny hop ve manual wheelie yi geliştirebilirsin , manual için wheelie çalışabilirsin. Daha rahat wheelie sürüşü için ön dişliyi küçültebilirsin :in:

• Beğen
Tepkiler: egehan
1.si Street binicileri için 25T uygun (ben öyle kullanıyorum)
2.Rulmanlıya çevirmen başta önemli değil farkı boşluk yapmaz diye biliyorum
3. O sesin ses dışında bi getirisi yok sadece ses yani :D
4. Başta Peg Whellie, Bunny Hop , Footjam Tailwhip gibi hareketlerden başlayabilirsin. Youtube'de videolarını izleyerek öğrenebilirsin
bu arada şimdiden hayırlı olsun :)

• Beğen
teşekkürler arkadaşlar ,ben ilk başta 33 T kullanıcam (yeni aldığımdan bütçe olarak en küçüğü o oluyo :D ) başkasınada yardımcı olabilmişmdir umarım bu konuda :)

• Beğen
Tepkiler: yusuf dağ
@Cihan Rasna

Kas konusunda problem yok (21 kiloluk dağ bisikletimle bunny çektiğimden :D ) ama en azından orjinaline göre birazdaha hafif olsa iyi olur diyorum ?

Birde arkadaşlar Rumble'ın kilosu hakkında bilgisi olan var mı ? Traction mu almalıyım ?

• Beğen
Tepkiler: Baran Akgün
@egehan
Traction alırsan göbekleri değiştirmeye kalktığında çemberlerde değişmesi gerekir yada tam tersi bir olayda aynı şey başına gelecektir , dişli konusuna gelirsekte alacağın bisiklet freewhhel arka dişli kullandığından büyük bir ihtimalle 14 yada 16t dir , 16 ise takacağın 33t ön dişli gereksiz yumuşaklık veya sert sürüş sağlamaz kıvamında olur , 14 ise de 30 yada 28 li yaprak takabilirsin . Bu arada 25t kullanan kişiler genellikle arkada 9t kullanıyorlar :in: , yani senin arka 16 olduktan sonra 25t yaprak takarsan 1 tur çevirerek gideceğin yere 3 turla gidersin :D , bence corratec t1 yada mirraco fivestar (park-intro-option) serilerine bakmalısın.

• Beğen
@Orhan Yıldırım

Bende o tarz birşey istiyordum ama malesef ekonomi bu kadarına izin veriyor sonuç olarak hiç başlamamaktan bana göre iyidir Rumble. Kilo farkı var ve malzeme kalitesi zaten frenleri bile sökmeyi düşünüyorum geriye kalan kilo farkı zaten benim için problem olacağını sanmıyorum :) (21-22 kg lık mtb ile bunny hoop çekiyorum :) )

@egehan

mirraco 2.el sahibindende 300 liraya olması lazım ona bakabilirsin , biraz daha bekleyip bir süre seni parça değiştirmeye ihtiyaç duydurmayacak bir bisiklet almalısın

@Orhan Yıldırım

Baktımda şuan nakit param yok taksit olayıda 2.elde olmadığından malesef..
Zaten arkadaşlar ben Rumble alıcamda onun hakkında birazdaha detay istiyorum ;) ve yukarıdaki sorularıma farklı görüşler :)

@egehan

1- 28t ideal olabilir.İlerde Feeble Grind attığında dişliyi yamultma ihtimalin var.Küçük dişlide bu sorun daha az yaşanıyor.
2-Daha başlangıç seviyesinde rulman kullanmaya gerek olmadığını düşünüyorum.İlerki seviyelerde zaten yeni bir bisiklet'e geçersin diye tahmin ediyorum.
3-Büyük ihtimalle kaset göbekden bahsediyorsun.Göbekte 4 veya 6 tırnak bulunur.O tırnaklardan gelen sesdir.Kaset göbek diğer göbeklere oranla daha sağlamdır.Streetde kaset göbek önerilir.
4-İlk olarak Bunny Hop'ı yarım metre kadar olsada öğrenmen şart.Diğer hareketlerde kolaylık sağlarsın.

• Beğen
@Emre Secer

Teşekkürler :in:

Bunny 'i şuan 22 Kilo MTB ile 20 cm den daha fazla çekiyorum Onda bir problem yok Bunny den sonraki hareketler ne sırayla yapmam gerekir ?

@egehan

20 cm açıkcası yeterli değil.Bunny'e odaklanıp yükseltmeye bak.yarım metreye ulaştığında 180-grind denemelerine başlarsın.

@Emre Secer

BMX de 30 cm'e çıkarıcam birde 180 de kadro boyutları ne kadar etkili oluyor ?

Geri