Scudo Sports

Biz Neyiz ?

Saburié

Always do FAVORS Never take ORDERS
Tepki
427
İsim
Burhan Has
Bisiklet
Bianchi
Biz neyiz böyle herseyi isine geldigi gibi anlayan sadece kendini dusunen.

Ya da biz kimiz neden var olduk neden kardeslik varken dusman olduk

neden herkez dunya yı yönetmeye calisirken dev sirketler kurarken kimseyi dusunmedi amaclari sadece para kazanmak miydiki hicmi kimsenin yuzunu guldurmediler hickimse onlari mutlu etmedimi.

Biliyorum ustunde yasadigimiz bu dunya da gulmek cok zor hergun birileri baska insanlar yasasin diye olurken afrikada hic ismi duyulmayan bir sehirde bir cocuk acliktan olurken ya da yedigimiz organik olmayan besinlerin sebep oldugu hastaliklarla bas etmeye calisirken.

Herkes almis eline bir telefon sanki dunyayı kurtariyormus gibi
ne yapiyorsun diye soruyorum dogru durust cevap bile veremiyor insanlarla konusmayi unutmus.

Bende bu yaziyi bir "akilli telefon" dan yaziyorum ne var ne olmus suc mu yani akilli telefon kullanmak.

Ne yapmiyoruz biliyormusunuz hic okumuyoruz televizyondaki sacma sapan dizilerden baska hicbirseye bakmiyoruz cogu kisi mesleginde bir ust kademeye gecmek bile istemiyor daha cok calisacagim daha cok sorumluluk alacagim diye.

Tarimin dunya da cok gelistigini soyluyorlar ancak ulkemizde durum tam tersi eskiye gore devlet daha fazla destek veriyor ancak tarim yapacak insan yok benimde dahil oldugum milenyum kusagi batinin ya da dogunun yanlis tarafini ornek aliyor hep hazir yigici modundalar evde hic yemek yapmayan arkadaslarim var.

Hatalarimizdan ders almiyoruz cunki kimse bizi o sekilde egitmedi kimse cocuguyla saglikli bir iletisim kurmadi

Hep bi rekabet icindeyiz ama basklariyla kiyasladigimiz seyler yine baskalarina ait olanlar.

Hani bize surekli engel olan bazi gucler varya onlara karsi tutumumuz neden sadece sozlerde kaliyor hic kimse bir teknoloji gelistirmiyor (isin uzmanlari) kimse okumuyor sorgulamiyor (halk)
sadece konusuyoruz ama bos.

Hep beraber olmak varken hep ayiriyoruz

Her neyse daha bir suru sorunumuz var ancak inaniyorumki millet olarak bu sorunlar karsisinda duracagiz.
Konular arasinda karisiklik olabilir kafam herzaman karisiktir cunki hicbir siyasi amacim yoktur sadece toplumun birkac sorununa deginmek istedim kendinize iyi bskin.

Scudo
Bu milleti 60 yaşında adamlar değil senin gibi 16 benim gibi 19 yaşında gençler ayağa kaldırabilir ancak. Ülke yükseldiğinde biz 60 yaşında oluruz ayrı mevzu :) Bu yüzden milletçe sorunların karşısında durmayı falan bekleme, o sorunu yaratan zaten milletin ta kendisi :)
Ben yazılımcı olacaksam çoktan bir şeyler yapmaya başladım, 24 yaşına gelip bir şirkette ömrünün sonuna kadar dolgun bir maaşla çalışmayı hayal etme mesela.
AVM'lerde gördüğün sanal gerçeklik - 3D 7D cinema gibi birçok makineyi çinliler üretip sana satıyor mesela.
Ben veya bizler kendimiz üretip kendimiz kodluyor kendimiz satıyoruz, al sana kalkınma. Al sana bağımsızlık, ne diye onlara para akıtasın ki? Bak kendi savaş teknolojilerimizi geç de olsa üretmeye başladık, yazılımı bize ait. Rusya'nın yanında henüz hiçbir şey bilmiyor konumunda olsak da bir yerden başlamak lazım. Teknolojiye fazla kafayı yormayacaksın, kafayı sıyırırsın diyen bir başbakanımız var, kimsenin seçme ve seçilme hakkına da karışmıyorum keza olanı söylüyorum. Asfalt dökmekle ülke gelişmiyor yani. En önemlisi de asfalt dökmekle ülke geliştiğini düşünen insanlarla ile ülke gelişmiyor :)

Kendini cahil cahil yetiştiren, okumamış insanların kalkıp da ülke yönetimine karışmasına da ayrı ayar oluyorum, sen önce kendini yönet abi gözünü seveyim ya. Sen kendini iyi yönetsen başındakiler seni kötü yönetemez zaten.

Bizler ailemizi geçtim, bizlerin kuracağı ailelerin de refah içerisinde yaşaması için kendimizi çok iyi yetiştirmek zorundayız :) Olay sende biter dostum, olay bizde biter. Bizler bilge insanlar olacağız.

kime sorarsan sor herkes arkadaşlık dostluk kardeşlik iyilik güzellik doğruluk yardımlaşma dayanışma gelişme eğitim bilinçlenme gibi ve buna benzer şeylerden bahseder ama icraata geldimi herkes tersini yapar
yani demekki doğru yolu herkes biliyor aslında ama bilerek yanlış yaşıyor herkes işlerine böyle geldiği için

ayrıyetten güzel yazmışsın inşallah hep bu mantıkta kalırsın bırakırlarsa tabi

@barış barış

Yorumunuz için teşekkürler.

Kendini düşünenler azaldığı zaman bu dünya çok daha güzel bir yer olacak eminim.

Geri