Iyi akşamlar ben de de cit sesi vardı ben gidonun vidalarini gevsettigim için yapmıştı daha sonra surtunerek alüminyum ufalandigi için cit sesi yapmaya başlamıştı gaz ile bütün tozunu aldıktan sonra gazyagi ile vidalari yerlestirdim sesten eser yok iyi forumlar
gene başladı.. 40 km canımı sıktı bir daha ki binişimde bakacağım artık. neyseki sorun belli. ilk aldığımda ses gelmeye başlamıştı. insan kafaya takıyor..
Merhaba lar öncelikle aynı sorun bendede var dı ktm myronn elite carbon kullanıyorum göbekten çık sesi geliyordu servise götürdüm pedaldan geliyor dediler pedal değişti ve geldi 5 dakıka falan kullandım yine aynı ses dedim göbek te vardır problem erdoğanlardan pressfit göbek aldık taktım yine aynı ses... Sinirden bisikleti yere vuracaktım . ,Bugün de besmele çektim önce arka jantı söktüm 404 balata spreyle rubleyi temizledim sonra da zinciri spreyle temizledim sonra da joe nano yağ la baklalara tek damla söktüm sonra taktım ümitsizce bi bakayım dedim baktım ses yok . Dedim çok şükür bi fakir falan gelirse sadakasını verecem . İnş daha da olmaz ....
Bu sorunu farklı zamanlarda 2 kere yaşadım. İlk kez pedalı sıkmakla geçmişti.
İkinci kez çok zamanımı aldı, canımı sıktı, sonda sele borusu çıktı. Temizleyip yerine bağladım, iyi sıktım geçti.
benim de bisikletten çıt çıt sesi geliyordu gidon hafif gevşemişti
ayarlı gidon boğazının ayar yerindeki vida biraz uzunmuş ben sıkamadım bisikletçi ucuna taşlama yaptı gitti
şimdi ise uzun yolda pedal çevirirken gelen bir ses var bazı viteslerde de bazen sürtme sesi geliyor ama bu sesleri çoğunlukla trafikte sürdüğüm için önemsemiyorum çünkü yanımdan bir araba geçse hiçbiri duyulmuyor
Genel sorun pedal kolunun göbeğe bağlandığı yerin gevşemesi bibi görünüyor. Kol cıvatasını sıkınca geçiyor fakat bir süre sonra yeniden ses gelmeye başlıyor. Bu sorundan pedal kolunu söktükten sonra orta dereceli cıvata sabitleyicisi ile yerine monte ettikten sonra kurtuldum. Saygılar
Cıvata veya vida sabitleyicisi dikkat etmiş iseniz hidrolik frenli bisikletlerde kaliperi gövdeye tutturan imbus başlı cıvatanın ucuna sürülü mavi bir kimyasal maddedir. Özelliği sadece metal metale temas ettiğinde yani vidalandığında etkileşime girip metal molekülleri ile birbirine kaynatır. Sertlik dereceleri vardır. Düşük, orta ve yüksek olmak üzere üç tiptedir. Sıkıntı şu ki sökmek istediğinizde biraz uğraşmanız gerekebilir. Fakat sıcak hava tabancaları ile sökmek daha kolay olur. Saygılar.