Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

pedala yüklendiğinizde çıt çıt diye bir ses geliyorsa sele borusundan şüphelenmelisiniz ilk önce onu bir kontrol edin derim...

Scudo
Yeni aldığım bisiklette bu sesten bende muzdariptim.Her yerini kontrol ettim anladım ki orta göbekten geliyor ses ve açtım baktım bir de ne göreyim göbekte gres yok ! Senin sorunun orta göbekle alakalı olmayabilir ama açıp kontrol etmen yararına..

@Cem Ö.

Ben de orta göbekten şüpheleniyorum ama kendim sökmeye çekiniyorum. Sağlam bir bisikletçi bulup ona baktıracağım.

Çekinmene gerek yok orta göbek sökmek zor değil ama kendine has sökme anahtarı mazot ve gres lazım internetten alabilirsin anahtarı yanında gres felanda al bisikletçiye verdiğin paradan daha az tutar hemde daha sonraki bakımlarını kendin yaparsın.

Orta göbeği söktüğünüz zaman toplama sorunu yaşayacağınız tahmin ediyorum..

Bendede bu çıt sorunu dün başladı. Bisikletten soğutur adamı. Yokuş ve düzlük farketmiyor her daim geliyor pedal attığım sürece. Bayır aşağıdada bayır yukarıda.

1. vitestede 20. vitestede

En son zincirleri yağladım ardından vites telimi değiştirdim sonrasında oldu (hemen sonra değil 10 km sonra falan) Kontrol ettim ayağım telemi değiyor v.s yok.

Delireceğim.

Sayin enes bey. Gecen ay 10 kusur bin tl lik bir karbon yol bisikletinde de ayni sorunu yasayan bir yabanci arkadasta benzer sorundan sikayetciydi. Hatta kaydetmis ama sesi kimse bulamamis. Tam bir hafta sonra geldi basima ama 3. Gunde kismetime cozebildim. Sele borusunun kelepcesini siktim yine cozulmedi ama 2-3mm kadar uzattim cozuldu. Biraz sabirla cozulebiliyor yeterki sakin kafayla asama asama deneme yapin. Kadroda catlak olmadigi surece her sesin kaynagi bir sekil bulunabiliyor.

@Bülent Gökmen Bülent bey kadroda çatlak yok kesin. kadroda çatlak olsa hafif tümseklerdede yolların çıkıntısındada çıt yapar.

Her ne viteste olursa olsun hiç farketmiyor. Öyle ince bir çıt sesi geliyor ki. sanki gitar telini kadroya çarptırırsın gibi. nasıl bir tabirse :)

hani yüklenmelerde falan aynı ses çat çut olmuyor kesinlikle. 45 km hızla giderken pedalı bırakayım ses gidiyor. Sadece pedal çevirirken sıkıntı , bisikleti askıya alıp çevirince çıt sesi falan yok

Demekki yuklenmelerde belli ediyor. Tahminimce pedallarda yahut dusuk bir ihtimalde olsa aynakol gobeginde olabilir. Insaalah kisa zamanda cozersiniz.

• Beğen
Tepkiler: E.E
@Bülent Gökmen Çok sinir edici daha bisikletle 300 kilometre anca gittim yepyeni bisiklet ne ara gevşedi gitti. Umarım çözerim , çözüncede yazacağım sorunun kaynağını

Yeni topladığım Cyclocross bisikletimden neredeyse soğuma noktasına gelmeme sebep olan ses. Emek emek güzelce topladık. 1 ay kadar bisiklete alıştıktan sonra bir arkadaş ile günübirlik Adana-Mersin-Adana turu yaptık, 157 km'lik.

Dönüş yolunda hafiften bir çıt sesi gelmeye başladı. Normaldir dedim, düz yol olduğu için 27-28 ortalama pedalladık. Ertesi gün gevşeyen her ne ise bulur hallederim nasılsa dedim.

Sele, sele borusu kontrolü sonrası geçmedi. Aynakolu ve orta göbeği söktük, düzgünce monte ettik geçmedi. Vites ekipmanı sıfır 105 5800, en ince vidaya kadar kontrol, ruble zincir arttırıcı vs temizliği ve yeniden yağlama geçmedi.Gidon, gidon boğazı, ön maşa, furç vs söküldü, kontrol edildi, geçmedi. Disk fren seti komple elden söküldü, kontrol edildi, yeniden düzgünce takıldı, ses yine geçmedi.

Neredeyse bisiklet moleķüllerine ayrılıp tekrar toplanmasına rağmen ses geçmedi. Artık öyle bir hale geldimki sinirden, CX sahibi olduktan sonra evde yatan dağ bisikletime slick lastik takıp onunla dolaşmaya başladım. CX evde yatmaya başladı.

Dedim bi tekrar bineyim şu cyclocrossa. Aklıma spd pedallar geldi. 14-15 anahtar ile bi kontrol yapayım derken ne göreyim, sağ pedal elle açılabilecek kadar gevşek.

Ve sorun böylece halloldu. O kadar bisiklet topladım, ilk defa bi bisikletimin pedalını es geçmişim demekki. Neyse, sonuç olarak artık çok şükür sorunumuz yok :)

@Ahmet Faruk Eğit tam ben yazıyordum sen önce davranmışsın 1 ay önce aldığım bisikletim bir hafta aynakoldan gelen çıt çıt bana kafayı yedirecekti sıfır bisiklet götürdüm 10 Sn ye sadece pedalı sıktı usta hadi geçmiş olsun dedi. Dedim ne oldu gevşemiş yoluna devam et dedi :) aynende öyleymiş pedalı sıkmak yeterli idi

Mesajları okudum. Bu tür ses durumlarında ilk bakılacak yerin genellikle pedallar olduğu sonucu çıkıyor. Bende de cıt sesi başlayınca 2. gününde sesi yakalayıp gereğini yapmıştım.
Katlanabilir pedal göbeği bakımı (wellgo bilyalı) - BisikletForum
Ancak ilk başladığında derinlerden gelen öyle akustik bir ses ki insana ilk olarak kadroda çatlak arattırıyor.

• Beğen
Tepkiler: serdar k
Hikayem Sizinkilere benzer. Ustaca gittim pedaldir dedi. Soktu taktı geçmedi bir daha denedi olmadı. Soktu temizlendi taktı yine olmadı başka bir şey olmasi dedim. Değil dedi bir daha soktu temizlendi kuruttu yagladi taktı ses gitti

Bisikleti yıkamaktan kaynaklanıyor pedal cıtırtısı genelde. Yüksek kalitede pedalları bilmem ama yıkadıkça bilyalarda yağ kalmıyor. Ya da içeriye giren minik taş parçaları cıt sesine sebep oluyor. İyi temizlenmeli ve yağlanmalı pedal göbekleri.

Bu sorunu Wellgo rulmanlı pedallarda yaşamıştım ben. Mil ve rulman'ın bağlandığı kısımda problem vardı. Yenisiyle değiştirdim sorun kalmadı.

Benimde iki aylik bisikletimde ayni sorun basladi. Pedala yuklenince cit cit ses geliyor. Tum motivasyonumu bozuyor.

Ama sorunun sol wellgo pedaldan geldigine kanaat getirdim cunku pedal kendi ekseninde zor donuyor icine pislik kacmis muhtemelen. Yaglamam lazim ama makina yagim yok.

Cok berbat bir ses.

Ben de de aynı çıt sesi vardı, kafana takma dedim ama olmuyor, rahatsız ediyor. Bisikletçiye götürdüm, aradı bulamadı. Göbeği söküp bir temizleyeyim ama geçeceğine söz veremem dedi.
Baktım bisikletim çamurlu, bir yıkatayım da getireyim deyip araba yıkamacıya götürdüm. Yıkamacıya "Hocam dikkat et bisiklet daha yeni" filan demeye kalmadı bisikleti yere yatırdı ve basınçlı suyu bastı, yapacak bir şey yoktu artık, yıkama usulleri böyleymiş adamların. Ama bisiklet basınçlı suyu yiyince bisiklette ses falan kalmadı
Sanırım bu çıt sesi özellikle toprak parkurlarda sürüş sonrası, sağa sola giren toz nedeniyle oluyor

O ses bendede var pedal çevirirken geliyor ben zincirden geldiğini sanıyorum ama :S

Geri