Yeni topladığım Cyclocross bisikletimden neredeyse soğuma noktasına gelmeme sebep olan ses. Emek emek güzelce topladık. 1 ay kadar bisiklete alıştıktan sonra bir arkadaş ile günübirlik Adana-Mersin-Adana turu yaptık, 157 km'lik.
Dönüş yolunda hafiften bir çıt sesi gelmeye başladı. Normaldir dedim, düz yol olduğu için 27-28 ortalama pedalladık. Ertesi gün gevşeyen her ne ise bulur hallederim nasılsa dedim.
Sele, sele borusu kontrolü sonrası geçmedi. Aynakolu ve orta göbeği söktük, düzgünce monte ettik geçmedi. Vites ekipmanı sıfır 105 5800, en ince vidaya kadar kontrol, ruble zincir arttırıcı vs temizliği ve yeniden yağlama geçmedi.Gidon, gidon boğazı, ön maşa, furç vs söküldü, kontrol edildi, geçmedi. Disk fren seti komple elden söküldü, kontrol edildi, yeniden düzgünce takıldı, ses yine geçmedi.
Neredeyse bisiklet moleķüllerine ayrılıp tekrar toplanmasına rağmen ses geçmedi. Artık öyle bir hale geldimki sinirden, CX sahibi olduktan sonra evde yatan dağ bisikletime slick lastik takıp onunla dolaşmaya başladım. CX evde yatmaya başladı.
Dedim bi tekrar bineyim şu cyclocrossa. Aklıma spd pedallar geldi. 14-15 anahtar ile bi kontrol yapayım derken ne göreyim, sağ pedal elle açılabilecek kadar gevşek.
Ve sorun böylece halloldu. O kadar bisiklet topladım, ilk defa bi bisikletimin pedalını es geçmişim demekki. Neyse, sonuç olarak artık çok şükür sorunumuz yok