Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Merhaba arkadaslar, ben de bu cit cit sesiyle son gunlerde ugrasmaktaydim. sirasiyla yaptigim islemleri anlatayim. Pedallari soktum yagladim taktim gecmedi. Arka tekere yogunlastim sonra. Gobek, ruble, kadro kulagini ideal bir sekilde temizleyip yaglayip taktim olmadi. Aynakolu tumuyle en ince vidasina kadar sokup temizleyip yagladim olmadi. Daha sonra bu yaptigim islemleri bastan sona hepsini birden sokerek shimanonun pahali olan yesil grees yagiyla yagladim taktim gene olmadi. Hicbirsey yapmadan bir saat sonra tekrar kontrol ettigimde ses yoktu. Bende birsey anlamadim bu isten.

Scudo
sele borusunu çıkarıp silseydiniz, en olası neden genelde sele borusudur fakat en az akla gelen de odur.:)

• Beğen
Tepkiler: Kenan Garibov
Bu çıt sesiyle çok uğraştım...

İlk başta ayna koldan başlayın, pedalları sıkın, ayna kol vidalarını ve ayna kol göbeğini kontrol edin.

Selenin altında bi alyanlı yer olması lazım 6 mm alyandı sanırım orayı ilk gevşetin sonra iyicene sıkın.

Şuan aklıma gelenler bunlar :) Pek o sese kulağınızı asmayın. SLX fren takımı aldım ötüyorlar biraz buna kulaklığım çok güzel çare oluyor :D

Güzel kardeşim.. Bence sen bisikletini değiştir.. Tüm sorun ortadan kalkar :);)

Yeni bisiklette de olabilir bu sorun. Bu konuya shimanonun degerli muhendislerinin bir el atmasi lazim. Gerci onlarinda neden bu sesin olustuguna dair bir fikirlerinin oldugunu sanmiyorum.

aynakolu ve göbeği söküp takınız. test edilip onaylanmıştır. bisikletçiler ısrarla sesin pedaldan gelmekte olduğunu söylerler, aynakolu ve göbeği söküp takmak zahmetli bir iş olduğu için uğraşmak istemezler..

aynakol + orta göbek

Sele borusunu çıkarıp iyice sil. Hatta sele borusu giriş kısmınıda en dibe kadar bir bez yardımıyla temizlersen sorun düzelme ihtimali yüksek. Çünkü benimde başıma gelmişti öyle hallettim.

• Beğen
Tepkiler: Kenan Garibov
Merhaba arkadaşlar bu daha ilk konum ama bu konuda çok tecrübe edindim bu yuzden sizlerle paylaşıyorum.
Bisikletten gelen sinir bozucu garip sac bas yoldurucu seslerin bir kaç temel taktiği

Eger bisikletten garç garç diye sesler geliyorsa özellikle kaldirimdan inerken pedala yüklenirken ayaga kalktıgımizda ses kesilmisse se sele borusundan veya kucuk ihtimalle sele rayindan geliyordur.bu sorunun cozumu ise cok basit sele borumuzu cikartip yuvasiyla birlikte iyice temizliyoruz parlatiyoruz sornrada boru yatagina az miktan gress suruyoruz ve selemozo 1 cm kadar assagiya indiryoruz sorun cozulmustur.

Ama ayakta pedal çevirdigimzde de cit sesleri cikiyorsa pedallari ve ayna kolu cikarip seleye uyguladigim oslemi uyguluyoruz eger buralarda siyrilma.gibi bi durum yok ise gresleyip sikica montajini yapiyoruz ve daha sonra kadroya carpan bir aksesuar olup olmadigine bakiyoruz sorun cozulmustur.biraz.uzun oldu ama bu ses insani bisikletten sogutur

• Beğen
Tepkiler: Yasin Yücel
Yaklaşık bir ay önce aldığım Bianchi Speed 2000 marka bisikletten sürüş esnasında tak tak diye bir ses geliyor. Servise götürdüm bir şey anlamadılar. Ses ya pedal orta göbekten geliyor ya da arka tekerden bir yerlerden anlamış değilim. İşin enteresan tarafı sürekli gelen bir ses değil. Bazen bir binişten sonra ses kesiliyor. Zincir ve yürüyen aksamlar yağlı. Sorunu ne anlamış ne de çözebilmiş değilim.

Bu bisiklet servislerine hastayım ya .. Gözü görmeyen eli tutmayan bi ..oktan anlamayan adamları koyuyolar harbi harbi durum böyle :)

@Can DEMİR

elimden geliyorda servis denilen yerlerden daha iyi bakım ve tamir yapıyorum yoksa işim zordu.

pedal o pedal...bendede vardı değiştik kesildi.

@alidiz

Teknik özelliklerini inceledim. Aynakol göbeği kasetli tip değil. Bu tip göbeklerde çoğu zaman çok kalitesiz malzeme kullanıyorlar ve 300-400km geçtikten sonra çıt çıt diye ses gelmeye başlıyor. Ancak tarifinizden hiç bir şey anlamadım. Ne ne yaparken ses geliyor yeterli tarif verirseniz daha kolay yardımcı olunur. Mesela sağ pedal dönüş esnasında hep aynı tur yerindeyken çıt çıt biye bir ses gelir. Buna benzer bir açıkıklama.. Teşekkür ederim..

Belkide sorun benimki gibidir. Ben arka göbeğe wd-40 sıkmıştım sonra arka göbekten sesler geliyordu. Ben arka göbeği sprey gresle yağladım. Sonraki gün sesler kesilmişti. Bence sen de arka göbeği gresle. Hatta orta göbeği de.

Sağ pedala yüklenince geliyor ses. Bisikleti yağladım şimdilik kesildi ses.

@alidiz

Yağlamadan değil anladığım kadarıyla kadro esnemesi. Ön 3 dişli arka en küçük dişlideyken geliyorsa o ses kadro esnediğinden ön aktarıcıya zincirin sürtünmesiyle olur.

@Serkan HODANCI
Nasıl ayarlayabilir ya da düzeltebilirim. Ön aktarıcıyı ayarlayayım dedim daha çok bozuldu zor toparladım. Ön aktarıcıya temas yok şu anda ama daha çok yokuş çıkışlarında geliyor ses. Ön en küçük dişlide arka ise 1,2,3,4 dişlide iken ses geliyor ve sürekli olmuyor. Bir gün var bir gün yok anlamış değilim.

@alidiz

Çapraz kullanmaktan ve vites ayarı bozukluğundan gelir o ses.
Ön 1 arka 1-2-3 nadiren de olsa vites modeline ve zincire bağlı olarak 4.
Ön 2 arka 4-5-6 nadiren de olsa vites modeline ve zincire bağlı olarak 7.
Ön 3 arka 7-8-9 ve 10 şeklinde kullanım en doğrusudur..

Ön en büyük arka en küçükte iken ses gelirse çözümü H vidasının biraz daha gevşetilmesi ve telin gerdirilmesidir. Ancak vitesin durumunu göremediğim için pek emin olamıyorum! Belki ön aktarıcının aşağı veya yukarı kaydırılması da gerekebilir.

Geri