Kişiden kişiye değişebilecek bir kavram, marka takıntısı olmayan salcano, kron, sedona takılır. Benim marka takıntım var özelliklede yerli malına karşı, yerli bisikletler kötümü değil, ama bir trek, scott, cannondale, corratec, cube benim için ayrıcalıktır, prestijdir, kalitedir, görsel açıdan farklılıktır, hatta bir ruhtur. sr suntour a karşıda böyleyim açıkcası.
Konuyu daha da açmak gerekirse, sadece bisikletlerde değil, otomobillerde, elektronik cihazlarda da böyleyim, 0 bir fiat alıcağıma 2. el bir wv. i tercih ederim, acer alıcağıma amerikan dell gibi. Çok iyi bir bisiklet tercih edicek olsam giant değilde amerikan usulü specialized tercih ederdim.
Bisiklettede 2. el alman corratec tercih ettim,maşa değişimi gibi ufak upgrade ler yaptım. Sonuç olarak, ne bir kere zincirim attı, ne pedalım kırıldı, bir kere bile yolda kalmadım. Garanti belgesi vs. hiç bir şey yok, olmasıda bu saatten sonra benim için bir şeyi değiştirmez

çünkü sorun yaşamıyorum, sağlamlığı hissetiriyor diyebilirim. Birde donanımda en azından çekiş sisteminin deore olması gerektiğini düşünüyorum. Donanımda önemli tabi ancak ben markaya önem verenlerdenim, 600 tl ye bir sıfır bisiklet alıcak olsam salcano yada yerli markalar değilde 2. el bir scott vs. tercih ederim açıkcası. Uzun lafın kısası bu konu zevkler ve renkler meselesi bence ...