Scudo Sports

Bisikletlerde ön artırıcı hakkinda

sercankaptan

Aktif Üye
Tepki
93
İsim
Sercan B.
Bisiklet
Salcano
Arkadaslar öncelikle herkese selam kafama birşey takildi bisiklette arka attiricinin kaliteli olmasini biliyorum peki ön artiricinin kaliteli olmasi neyi etkiler bakiyorum da 20 tl ye de var 400 tl yede yani nedir bu kadar önemli olan fark bilgilendirirseniz sevinirim

Scudo
Aynen. Az çok kulaktan dolma daha değersiz olduğunu biliyoruz belki ama tam olarak nedem bu denli önemsiz bu ön aktarıcılar. Özellikle arkaya göre. Net olarak açıklayabilecek varmıdır acaba

Shimano'nun çoğu modelini kullandım bana göre ön mekanizma hemen hemen hepsi aynı..Hafiflik yada yayların sertliği diğerlerine göre farklılık gösterir.

Bir örnek vermek gerekirse, ben daha iki gün evvel Ultegra 6700 ön aktarıcı siparişi verdim. Aslında vermek durumunda kaldım çünkü sıfır olarak aldığım Salcano CYC02 üzerinde bulunan Apex ön aktarıcı tabir yerindeyse odun gibi.
Double tap kolu ittirebilmek için tüm güçle yüklenmek gerekiyor. Araştırdığım kadarıyla aynı sorun genelde mevcut. Çözüm ise Ultegra gibi üst seviye bir aktarıcı kullanmak.

Geri