Bisikletle yağ yakmak

aliyilmaz

Aktif Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
156
Tepki
38
Şehir
antakya
Beyler sanırım ergenlık donemınden kaynaklanıyor bel ve gogus cevrelerınde kımısının ılave olarak kalcalarda yaglar bırıkıyor bunları bısıklette yakma sansımız nedır?
Not:Bende oyle bısey yok sadece arkadasım telden yazdı onun ıcın yazıyorum benım yas 16 boy 1.80 kılo 68 :d
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Pedal çevirerek vücudun belirli kısımlarındaki yağ yakılmaz. Genel olarak vücuttaki yağ yakılır sadece (bünyeden bünyeye fark gösterebilir). 1.80 e 68 kilo fazla değil bence. Yinede dengesiz yağ depolanmışsa ve kötü duruyorsa, sorunu vücut geliştirme salonlarında çözmen daha mantıklı olacaktır. Zaten kış koşullarında uzun süre düzenli olarak pedallamak zor.
 

aliyilmaz

Aktif Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
156
Tepki
38
Şehir
antakya
@mustafa şükrü yıldırım
Zaten bende sıkıntı yok tekvandocuyum ben yag mı olur bende bı arkadasım var bızım kulupde box'a baslıyacak oda boyle keyfe keder bısıklet kullanıcısı oldugu ıcın tanısıyoruz hoca(Babam)gogus ve gobegı erıtmesı gerektıgını soylemıs bende oyle yardım ıstıyorum cocuk okullar falan spor kulubu falan ona utopya bn oyle bı sorayım demıstım sonucta burda herkes az bucuk sporcu illa biraz da olsa birikimi olan vardır!!
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ

Murat sonkaya

Aktif Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
184
Tepki
361
Şehir
çekmeköy madenler
Bisiklet
Cannondale
Yağ yakan nabız

Bu nabız aralığındaki egzersizde, vücut depo edilmiş yağları enerji olarak kullanır. Yani maksimum kalp atış sayınızın yüzde 60 ve 70 aralığında harcanan kalorinin yüzde 85'i yağlar, yüzde 10'u karbonhidratlar ve yüzde 5'i ise proteinlerdir. Bu egzersiz türünde yağların enerji olarak devreye kolayca girebilmesi için egzersizin başlangıcında sporcu (yani ısınma safhasında 10 dakika) daha yavaş ve rahat bir tempo uygular. Bu da ayrıca kan şekerini ve depo edilmiş glikojenin yakılmasını sağlar.
Şayet egzersize daha yüksek bir nabızda başlarsanız, daha az yağ harcarsınız ve çabucak anaerobik metabolizmaya geçmiş olursunuz ki bu da laktik asit biriktirmenize ve yağ yerine protein yakmanıza sebep olur. Ayrıca kan şekerinizi de bir seferde tüketmiş olursunuz.

maksimum kalp atış sayınızı hesaplayıp 220-yaş daha sonra çıkan sonucun %60 ve 70 ile 1 saat egsersiz yaparsanız yukarıdaki kurallara uyarak yani önce ısınarak sonra soguyarak hemen bitirip dinlenmeyin .teknik olarak yağ yakarsınız..bunun için bir nabız saati almak lazım tabi ..
 

Serbay Akar

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Nisan 2010
Mesaj
584
Tepki
209
Şehir
Ankara-Çankaya
Bisiklet
KTM
(link) şu sayfada aynı sıkıntıyı paylaşmıştım bakabilirsiniz :)
 

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
konular zaten çoğu aynı ,yeni konu açıcak arkadaşlar şöyle biraz geriye dönüp inceleseler ,zaten aradıklarını bulucaklar hem zamandan hemde mesaj kirliliğinden tasarruf edeceğiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dizdar MERT

aliyilmaz

Aktif Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
156
Tepki
38
Şehir
antakya
koşarsa yeterli olabilr

Tabi Tabi ama kosucak ortamda lazım bızım buralarda oyle sey olmaz bı tanıdık falan gorse :D "Len Şişko o göbeğimi eritcen len bak bak memelere bak memelere nasıl hopluyor vs."Bunları yasayan cok tanıdıgım var o yuzden bılıyorum
Yağ yakan nabız

Bu nabız aralığındaki egzersizde, vücut depo edilmiş yağları enerji olarak kullanır. Yani maksimum kalp atış sayınızın yüzde 60 ve 70 aralığında harcanan kalorinin yüzde 85'i yağlar, yüzde 10'u karbonhidratlar ve yüzde 5'i ise proteinlerdir. Bu egzersiz türünde yağların enerji olarak devreye kolayca girebilmesi için egzersizin başlangıcında sporcu (yani ısınma safhasında 10 dakika) daha yavaş ve rahat bir tempo uygular. Bu da ayrıca kan şekerini ve depo edilmiş glikojenin yakılmasını sağlar. Şayet egzersize daha yüksek bir nabızda başlarsanız, daha az yağ harcarsınız ve çabucak anaerobik metabolizmaya geçmiş olursunuz ki bu da laktik asit biriktirmenize ve yağ yerine protein yakmanıza sebep olur. Ayrıca kan şekerinizi de bir seferde tüketmiş olursunuz.

maksimum kalp atış sayınızı hesaplayıp 220-yaş daha sonra çıkan sonucun %60 ve 70 ile 1 saat egsersiz yaparsanız yukarıdaki kurallara uyarak yani önce ısınarak sonra soguyarak hemen bitirip dinlenmeyin .teknik olarak yağ yakarsınız..bunun için bir nabız saati almak lazım tabi. Bunu bir söylemek lazım fıyatıda anladıgım kadarıyla 100 lıra falan heralde aslında bu bnımde cok ısıme yarar burda verdıgın kalorı vs acıklayabılıyor mu? (link) şu sayfada aynı sıkıntıyı paylaşmıştım bakabilirsiniz.

Tesekkurler. konular zaten çoğu aynı yeni konu açıcak arkadaşlar şöyle biraz geriye dönüp inceleseler ,zaten aradıklarını bulucaklar hem zamandan hemde mesaj kirliliğinden tasarruf edeceğiz. Kusura bakmayın daha yenıyım acemiligme sayın.
 

MehmetErtuğrul

Daimi Üye
Kayıt
18 Temmuz 2010
Mesaj
303
Tepki
65
Şehir
fethiye
benimde biraz fazlam var bende verebilsem ahh.
175 boy var 82 kiloyum.
boğazımdan birşey geçmeden duramıyorum :D
 

aliyilmaz

Aktif Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
156
Tepki
38
Şehir
antakya
@Mehmet Ertuğrul001

hahah bendede vardı bı aralar bıraz kılo valla ıstedın mı oyle bır verıyorsun kı
 

Murat sonkaya

Aktif Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
184
Tepki
361
Şehir
çekmeköy madenler
Bisiklet
Cannondale
Evet yaktıgınız kaloriyide ayarlarını doğru yaptığınız taktirde gösteriyor..
1 kilo verebilmek için 7700 kalori yakmak lazım .tabi beslenmeyede önem vermek lazım ..
 

aliyilmaz

Aktif Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
156
Tepki
38
Şehir
antakya
@Murat sonkaya

Aldıgımız yere ayarını vs yaptırırız...
Bende oyle bısey bılıyordum sanırım 7000 kalorı kaybetmemıs gerekıyormus...
Ender Saraç'dan duymustum bende 20 kg yakın kılo verdım o kalorı cetvelıne cok dıkkat etmıstım yanı gunde mı ne 1000 kalorı kaybettıkten sonra ısteyen herkes zayıflar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat sonkaya

özcan parlakoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2010
Mesaj
836
Tepki
375
Şehir
İstanbuL / PendiK
92 kilodan 85kg düştüm =) bisiklet kullanırken yüksek viteslerde kullanmayın, orta sevıyede seri pedal çevirebileceğiniz viteslerde kullanın. (benim tercihim 15-16) şekeri, hamur işini, gazlı ve şekerli içeçekleri (maden suyu hariç) kızartmaları hayatınızdan çıkarın. pilav ve makarnada çok kilo yapıyor, onu en fazla 2 kaşık yiyorum ben (bildiğiniz yemek kaşığı ) :D erken yatıp erken kalkın. kahvaltınızı en geç 9 da yapmış olun. yemeklerinizi küçük tabaklarda yemeye özen gösterin. büyük tabaklar daha çok porsiyon alacaktır fazla yemenize neden olur. kahvaltıda da kendinize bir kahvaltı tabağı hazırlayın, neyi ne kadar yediğinizi bilin. ara öğünlerde mevsim meyvesi tüketin. son olarak akşam 6 dan sonra meyve hariç birşey yemeyin ve bol su için.

ben bu şekilde sonuca ulaştım ve devam ediyorum. tabi iş bununla bitmiyor, bunlardan önce insanın iradesine hakim olması gerekiyor.
 

aliyilmaz

Aktif Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
156
Tepki
38
Şehir
antakya
@özcan parlakoğlu
Kardes senın ırade celık bak bende fazla kılo yok ama ben 2 kasık alıp kalkamam oturur 2 tabak yerım :D
 
Kayıt
20 Şubat 2011
Mesaj
5
Tepki
6
Şehir
muğla
en az 45 dklık bir koşu arkasından bi okadar ters düz mekik ve kol çalıştırıcı hareketler yaparsa arkadaşın yağlarını kolayca yakabilir yağları daha hızlı yakabilmek için mümkün olduğunca 1 anremanda tüm kas gruplarını çalıştırmak zorundasınız bisikletle kalça ve bacak kaslarını sonraki ek antrenmanlarla sırt karın ve kol kaslarını kullanarak birçok kas grubunu çalıştırır ve gayet fit olur ama en güzeli koşu + ters düz mekik ve kol çalışmaları :)
 
Kayıt
22 Şubat 2011
Mesaj
44
Tepki
42
Şehir
Ankara
Bisiklet Doğanın Bir Harikasıdır Arkadaşlar
Özellikle Adrenalinden Çok;
İnsan Vucudunun Dengesini Sağlar
Süper Bir Spordur Pedala Asılmak..
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur ŞENKAL
M

Mehmet Demirci

Misafir
Yarım saat tur yaptıktan sonra duş esnasında veya duştan hemen sonra bazen burnuma bi koku geliyo, böyle güneş vurmuş cilt yanık kokusu gibi. Bu koku, vücuttaki yanmış yağların kokusu olabilir mi? Su ile beraber akıp gidiyo heralde. Sizce de öyle değil mi?
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Yarım saat tur yaptıktan sonra duş esnasında veya duştan hemen sonra burnuma yanık kokusu geliyor. Bence o koku vücuttaki yağların kokusu. Su ile beraber akıp gidiyo heralde. Sizce de öyle değil mi?
Bayır aşağı indiyseniz balatalardan üzerinize sinen kokudur o. Yağ yanığı olsa öyle duramazsınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Decsan