Scudo Sports

Bisikletle takla atma böyle olur

Scudo
izlerken benım kafam acıdı havadakı bısıklet bırının kafasına dusebılırdı :krktm:

Yalnız hakkını yememek lazım adamlar iyi basıyor :koptum:

allah kimsenin başına vermesin dikkat etmemiz lazım özellikle belli bir hızda giderken, yalnız taklanın hakkını vermiş valla

iyi güzel de kim 30 ile giderken 15 metre araya mesafe koyuyor? Bisiklet yarışlarında yollar temiz, ancak bu amclalar da demek ki gezi ve yarışa ya da antrenmana çıkmışlar hızlı gidiyorlar. Allah kimsenin başına vermesin ancak korkunç bir kaza.. eminim daha kötüleri de vardır.
Lastik, yerdeki her şeyi dolayp kaldırırı zaten, arabalardan da biliyoruz yerde yatay duran vidayı hoop idmdik içine saplar. Gidergen bir tıngırtı ve arkasından da çıt çıt sesi lastiğe giren vidadır. Burada da yerden kalkan bir metal ya da ağaç parçası biiskleti havalandırmaya yetiyor
concorde uçağının kazasını hatırlattı bana aynı nedenden çarpan metal lastiği patlatıyor, lastikten kopan parça da benzin deposunu deliyordu.

tabi bu kadar büyük değildi ama çocukken bir arkadaşımı önüme almıştım ( çocukluk işte ) bayır aşşağı baya hız kazanmıştık aşşağıdan araba gelince heycanlanıp ön janta ayağını sokmuştu. beraber takla attık. arkadaşımın ayak fizyolojisi hala bozuk. ayağı dışında pek bi hasar olmadı. ben 4 gün hastane yatmıştım. bende en ufak kalıcı bi hasar olmadı ancak arkadaşımın ayağında baş parmağın devamı niteliğinde bi kemik çatlamıştı ve kaynarken de biraz şelik bozukluğu yapmıştı. kask filan yok tabi. çocukluk

bide o videoda kazadan sonra solo kırıpta o bisikletle o hızda otların içinden giden adamı takdir etmek lazım :)

@Zekeriya Çab rüzgar etkisinden korunmak için sanırım öyle gidiyolar

Bisiklet amortisörlü olursa şayet, böyle bir vakadan (yerdeki çar çöp üzerinden geçmede) sıyrılmada, şansın kayda değer artacağını düşünüyorum :(

bilenler bana söyleyebilirler mi kadro karbon yerine ali ya da çelik olsada masa aynı şekilde kırılır mıydı?

arkadaki ne manevra yaptı be :) bence 40-50 km hızda maşanın kırılması biraz abartı gibi canyon kafamda soru işareti oluşturuyor. Ayrıca sürücünün hatası var eğer önündeki şeyin üzerinden geçmek zorunda isen bisikletin önünü yukaru kaldırırsın o çubuk sadece arka tekere anlık değer geçersin . Genel kural bisikletin ön tekerin gittiği yere dikkat etmektir

@z. usta çok haklısınız zaten direk fırlatıyo

@m.klcts yarışta olsalar rüzgar etkisinden kaçmanın bir mantığı var fakat antrenmanda risk almak gereksiz. Yarışlarda önden giden ekipler yoldaki tehlikeleri kaldırır ama siz normal hayatta her şeyle karşılaşabilirsiniz. Çok müsait yollarda yokuş aşşağı çok çok hızlanabilecekken frenli gidiyorum çünkü ormanlık alanda tekerleğe denk gelecek bir salyangoz bile düşürebilir. Düşüp uzun süre bisiklet kullanamamaktansa gayet makul gitmek daha iyi bence.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Bi videoyu her izlediğimde ödüm patlıyor. tekrar düzeliyor tekrar patlıyor. Öd kalmadı. İçim ürperiyor. Allah kaza bela vermesin. Özellikle yol bisikleti süren arkadaşlarım sizler daha dikkatli olun gözünüzü seveyim. Herkese kazasız belasız bol pedallı günler dilerim.

Banane banane, bana bir şey olmaz ki, ben kask takmıyorum. Diyenleri böyle alalım.

@maviox

Forumumuzda arada sırada okuduğum "başlık (kask) takmalı mıyım, almalı mıyım?" sorusuna güzel bir yanıt olmuş görüntü.

@Zekeriya Çab doğru diyosunuz ama başka bi açıklaması yok rüzgardan kaçmak için yapılan grup sürüşü

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

master fail bu işte. kaskın önemi çok büyük

Geri