Scudo Sports

Bisikletle ilgili her şey neden ucuzlamıyor?

herşeye susan herşeyi kabullenen bir millet bir zahmet de şikayet etmesin olurmu.

Scudo
İki ay önce bisikletçideyken usta Shimano Türkiye'nin yurt dışı alışverişlerden çok rahatsız olduğunu, önlem almaya çalıştıklarını falan söylemişti. Tüketicinin Çin'den ya da İngiltere'den Shimano parçaları vergisi kargo parası dahil buradaki fiyatın yarısına mal etmesi çok dokanmış anlaşılan. Fiyat politikalarını gözden geçirsinler madem. Mail de attım adamlara aslında, fiyatlarınız yurt dışına göre çok pahalı diye. Geri dönmediler. Öyleyse yapacak bir şey yok. Nerede ucuzsa oradan alacağız. Kimse parayı sokakta bulmuyor.

• Beğen
Tepkiler: MertV
Yüzde 18 kdv, yüzde 12 ötv, gümrük sunum parası, damga pul parası. Yaklaşık yüzde 50ye yakın. Yeni bişiler aldım o yüzden bu kadar iddialı yazıyorum.
Hocam bizde sürekli bişeyler alıyoruz ama bu verdiğiniz vergi oranlarında değil ! Ya sizin gümrükte bir sorun var yada bizim.Ben bu sene toplam 3000 euroluk alış veriş yaptım verdiğim vergi yüzde 18 , gümrüğe sunma ücreti de sabit bir ücret öyle ahım şahım bir ücret de değil yani.Ötv ? nereden çıktı ?Ha bir alış ta 1500 euroyu geçerseniz ticariye giriyor o ayrı değerlendirmeli.Siz alış veriş yaptığınız ürünün faturasını ve vergilendirme ücretlerini bir daha sorgulayınız bence.Burada paylaşırsanız bizde görmüş oluruz sıkıntı nerede diye ? Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
İki ay önce bisikletçideyken usta Shimano Türkiye'nin yurt dışı alışverişlerden çok rahatsız olduğunu, önlem almaya çalıştıklarını falan söylemişti. Tüketicinin Çin'den ya da İngiltere'den Shimano parçaları vergisi kargo parası dahil buradaki fiyatın yarısına mal etmesi çok dokanmış anlaşılan. Fiyat politikalarını gözden geçirsinler madem. Mail de attım adamlara aslında, fiyatlarınız yurt dışına göre çok pahalı diye. Geri dönmediler. Öyleyse yapacak bir şey yok. Nerede ucuzsa oradan alacağız. Kimse parayı sokakta bulmuyor.
Aynen bu rahatsızlıktan dolayı bazı yurtdışı siteleri shimano ürünlerini Türkiyeye yolamıyor artık. Aynı şekilde yine bazı siteler Garmin ürünlerinide yollamıyor.

Aynen bu rahatsızlıktan dolayı bazı yurtdışı siteleri shimano ürünlerini Türkiyeye yolamıyor artık. Aynı şekilde yine bazı siteler Garmin ürünlerinide yollamıyor.
uzun vadede shimanonun zararına olur. shimano alamayan sram, campagnolo almaya başlar.

Ben ilk mesajımda ne demişim, dolar düşükken ihtiyacınızı ertelemeyin demişim. Ama bana yurt dışından al sende demişler. Ben yurt içinden alın demiş miyim? Hayır. Sonuçta dolar 9 lira olursa ali express demeyecek ki abi ben bu ürünü 900 dolara satıyorum ama sizde yüzde 50 devalüasyon oldu, sen bana 600 dolar yatır yeter demeyecek.

Arkadaşlar tamam da siz bu birkaç yıl içindeki zamları neden unutuyorsunuz?? Dolar 7 lira iken bile simdikine yakın idi fiyatlar katlanmadı. Bisiklet camiası ve satıcıları iki yıldır tolare etmeye çalışıyor bizi. Bence bir de böyle bakın olaya. Eskinin zamlarını yeni hissediyoruz. Çok da kafa patlatmaya gerek yok gibi.
Ayrıca yurtdışı sevdalısı arkadaşlar : böyle böyle ekonomiyi bozuyorsunuz az çok. Eskiden hem kaliteli hem de ucuz malzeme vardı şimdi büyük toptancılar bile yurtdışından ucuz diye bir şeyler alıyor. Yurtdışı alışveriş yapanlar durumdan şikayet etmesinler hiç , kendi düşen ağlamaz !!!
Kapitalizmin ekmeğine yağ sürüyorsunuz ancak 😠😠😠

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35
Ayrıca yurtdışı sevdalısı arkadaşlar : böyle böyle ekonomiyi bozuyorsunuz az çok. Eskiden hem kaliteli hem de ucuz malzeme vardı şimdi büyük toptancılar bile yurtdışından ucuz diye bir şeyler alıyor. Yurtdışı alışveriş yapanlar durumdan şikayet etmesinler hiç , kendi düşen ağlamaz !!!
Kapitalizmin ekmeğine yağ sürüyorsunuz ancak 😠😠😠
Türkiye'deki esnaftan alacağımız ürünler sanki yurtdışından ithal değil gibi yazmışsın. Corelli üretimi kadro, jant seti gibi alüminyum alaşım parçalar haricindeki tüm bisiklet ürünleri yurtdışından ithal. Bu ülkede bünyesinde bisiklet takımı olan, "bisiklet sporuna destek veriyoruz" diyen motorlu taşıt lastik üreticisi Lassa'nın bile ürün gamında bisiklet lastiği yok. Yurtdışı siteler yerine Türkiye'deki esnaftan da alsan o paralar yine yurtdışına akıp ekonomiyi bozuyor yani.

daha geçen hafta bikeinn den Shimano ürünleri aldım sorunsuz geldi
Türkiye'deki esnaftan alacağımız ürünler sanki yurtdışından ithal değil gibi yazmışsın. Corelli üretimi kadro, jant seti gibi alüminyum alaşım parçalar haricindeki tüm bisiklet ürünleri yurtdışından ithal. Bu ülkede bünyesinde bisiklet takımı olan, "bisiklet sporuna destek veriyoruz" diyen motorlu taşıt lastik üreticisi Lassa'nın bile ürün gamında bisiklet lastiği yok. Yurtdışı siteler yerine Türkiye'deki esnaftan da alsan o paralar yine yurtdışına akıp ekonomiyi bozuyor yani.
valla dostum insan neticede cebinden çıkan paraya bakar

daha geçen hafta bikeinn den Shimano ürünleri aldım sorunsuz geldi
Mesajımı dikkatli okursan bazı siteler yazmıştım. Evet halen yollayan siteler mevcut.

Geri