mertere geldiğimde 20:05 gibi ozan oradaydı ve fatihte burger kingin bahçesine giriş yaptı.
bir kaç dakika sonrada gurubumuzun yeni ve gelecek vaad eden üyesi koray babası ile beraber yanımız da yer aldı.
ufak bir muhabbet eşliğinde diğer gurup üyelerini beklemeye başladık.
okan telefon etti yedikula ışıklardan onu alacağımız konusunda okeyleştik.
yine kasksız olarak gurubumuzda yer alan mehmet demir atıyla buluşma noktasına geldi.
saatler 20:40 gösterdiğinde serdar ve biroldan haber alamamanın üzüntüsü ile beraber yola koyulduk.
sahil yolundan 30 km.ortalamayı sabit tutmaya çalışarak yedi kule ışıklarına doğru yol almaya başladık ve okan ışıkların altında bizi bekliyor,hiç zaman kaybetmeden sahil şeridinden mümkün olduğunca emniyetli ve kontrolu elden bırakmadan pedallamaya devam ettik.
samatya-cankurtaran ve sonunda sirkecideyiz.
vapur iskelelerinin önünde m.zeyd arkadaşımız bize katılıyor ve taaa üsküdardan geldi bizlerle pedallamaya (tşk. zeyd )
ve işte bir başka klasik abdullah arkadaşımız zatüre olmasına rağmen bizleri kırmıyor ve muhteşem performansı ve sımsıcak sevecen tavırlarıyla aramızda yerini alıp,
meşhur galata kulesi yokuşuna çıkmak için rotamızı ayarlayıp başlıyoruz tırmanmaya,
aman Allah'ım one tüm gurup sanki roket takmışcasına yokuşu yararak ilerliyor not:yerde döşeli parke taşlar ağladı
hedefimiz olan galata kulesine ulaşıyoruz
ve bizi kulenin dibinde sümer dostumuz (sarıyerden) ve kendisiyle birlikte gelen arkadaşı ile bizleri karşılıyorlar.
işte en sonunda planını yaptığımız kulenin dibinde resimler çekiliyor,
muhabbetler ediliyor
hayranlarım benimle resim çektiriyor tabii bu durumdan okan (grikartal) pay çıkarmaya çalışıyor
hayranlarımın tetiklemesi ile okan gaza geliyor ve düz duvar üstünde artistik resim çekme amacına
düşerek ulaşamıyor. (neyseki bisikleti ve kendisi iyi )
geldiğimiz yoldan dönüş için çıktığımız meşhur yokuştan süzülerek iniyoruz.
sirkecide m.zeyd arkadaşımız bizlerden ayrılıp üsküdara gitmek için iskeleye doğru rotasını çeviriyor.
bizlerde ekşın olsun diye sultan ahmet yapıp oradan sahil yoluna inelim diyoruz ve tam devam ederken yolumuza
abdullah arkadaşımız'ın sesi bizleri durduruyor
-hadi gelin portakal suyu içelim vitamin alalım diyor
bu arada portakal sularını abdullah ısmarladı -tşk.abdullah
vitaminlerimizi alıp sultanahmet'i tekrar demir atlarımızla fethetmeye başlıyoruz.
meydanda bir kaç fotoğraf çekiminden sonra sahil yoluna doğru yokuş aşağı iniyoruz.
fatih arkadaşımız'ı sultan ahmetten evine gitmek üzere uğurluyoruz.
malum yolumuz uzun saatte baya geç olmaya başladı.hafif tempo...
yedikulede okan ayrılıyor aramızdan ve merterde bende guruptan ayrılarak gecenin karanlığında
eve doğru pedal basıyorum.
çok güzel geçen bir akşamın vermiş olduğu keyifle önümüzdeki Cuma akşamı turunu daha şimdiden iple çekiyorum.
katılan,katılmak isteyipte imkanları el vermeyen ve bizleri gönülleri ile destekleyen
tüm arkadaşlarımı sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
bol sporlu ve sağlıklı günler diliyorum.