Scudo Sports

Bisikletle eve dönerken marketten çıkınca darp edildim

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Cem Ç

Forum Bağımlısı
Tepki
921
Bisiklet
Merida
Yanımda yaya olarak annem de vardı uyuşturucu madde aldığı belli olan bır adam ben ve annemle kaldırımda yürürken bize saldırdı annem olduğu için kaçmadım adam bir anda uzerime saldırdı elimde market torbaları vardı karşılık veremeden kulağıma aldığım darbeyle travma gecirdim yüzüm alnım şişti polisler geldi bu arada yardıma gelen bir kaç kişiye de saldırdı adam elinden uzun tornavida benzeri bir cisim boğazıma saplamaya çalıştı sonra adamı ittirdım o tornavida benzeri cisim yere düştü sonra polisler geldi seni öldürüceğim diye üzerimize saldıran adam da polisleri görünce ben yeni çıktım içeriden umurumda değil 6 ay sonra yine çıkarım dedi beni de o arada ambulansla hastaneye gotürdüler. Travma geçirmişim 2-3 gün yatmam gerekiyormuş hastanede de acilde beyin kanaması riskıne karsın sabaha kadar tuttular polisler ifademı aldı şikayetci oldum mahkemeye çıkacağız tabii hiçbir ceza almayacak.

Yolda giderken hiç tanımadığım bir adam tarafından yanımda bisiklet varken yürürken darp edildim sebepsiz yere annem de yanımdaydı herkes de seyretti tabii ambulans 1 saat sonra geldi polisler de 20 dakika sonra elindeki sivri tornavida benzeri cisim boğazıma saplamasına 1 cm kalmıştı elimle ittırmeseydim şu anda hayatta değildim adamı tanımıyorum mahkemeye kadar da görmeyeceğim sanırım benim boyum 184 adam benden 10-15 cm uzundu zaten vurduğu yumruklar da direk alnıma ve kulağımın arkasına geldi.

Burası Türkiye burası İstanbul olay Bağdat Caddesi'nde oldu akşam 10'da. Belki forumda avukat arkadaşlar vardır mahkeme de herhangi bir ceza alacağını sanmıyorum ben adli raporu darp raporunu da verdik karakola şimdi göz kulak ve burunda odem varmış. Kendimi koruyamadım karşılık da veremedim sadece o sıvrı cismi bulamadıklarına sinir oldum dayak yediğimle kalacağım sanırım o sivri cisimi boğazıma saplasaydı ölseydim yine bu adam ceza almazdı ülkemızde adalet olduğuna inanmıyorum yanımda artık korunma amaçlı ne gerekiyorsa taşıyacağım adam direkt üstüme öldürücü darbeyle koşarak yumruk attı ben yere düşmeyince de o tornavidaya benzer uzun 15-20 santimlik cisimi boğazıma saplamaya çalıştı ''seeeniii ölrüceeeeyıııım'' diye söyeleyerek saldırdı bir anda üzerime, uyuşturucu madde alan biri olduğu belli idi, alkollü olsaydı o kadar hızlı koşarak bana saldıramazdı...

Bu arada bisiklet olay sırasında yere düşmüştü yola orada kaldı olayın olduğu yanımızdaki evin güvenliği ben alırım bodruma koyarım bisikleti merak etme demiş sağolsun elimizdeki paketlerı de almış saklamış sabah gidip aldılar bisikleti.

Scudo
büyük geçmiş olsun. istanbulda artık böyle olaylara şaşırmıyorum.

Geçmiş olsun. Hepsiburada'da 15 liraya ufak biber gazı satılıyor. Cebe de rahat sığıyor. Böyle durumlara karşı gerçekten gerekli. O panik halinde cebinden çıkarabilir mi insan bilemiyorum gerçi ama. Umarım bir daha tekrarlanmaz.

İstanbul yaşanacak şehir mi ? Dağ da bayırda çölde yaşarım orada yaşamam. Geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsın Allah korumuş

İstanbul'da gerçekten şansa yaşıyoruz. Çok geçmiş olsun. Umarım hakettiği cezayı bulur..

Geçmiş olsun... Önemli bir tehlike atlatmışsınız...

etrafta ya da çıktığınız marketin güvenlik kameralarını delil olarak sunabilir, darp raporunu yeni oluşacak mahkeme dosyasına sunabilirsiniz. ayrıca o adam muhtemelen denetimli serbestlik ya da adli kontrol ile dışarı çıkmıştır. ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılması suçu vardır ki bunu hiç zannetmiyorum. merak etmeyin, eğer yeterli delilleri sunarsanız mahkemeye bunun sonucunda o şahıs cezaevinde kendine bir yer ayıracaktır. ceza süresini daha önceki suçlarını ve sicil kaydını bilemediğim için söyleyemiyorum ama dediği gibi bu suçtan 6 ay ile 1 yıl kadar ceza alabilir, unutmayın yeterli delil mevcut olursa.

çok geçmiş olsun. üstte dedikleri gibi bir biber gazını yanınızda bulundurun.

Çok geçmiş olsun.

@dogukan demirbek

polisler sürekli uzlaşmak istiyormusunuz şikayetçimisiniz diye direttiler ifademi alırken hastane polisi de ifadesini alıp serbest bırakmışlardır demişti sabah hastanede öylede olmuş karakola gidip sormuşlar ifadesini alıp adamı yollamışlar marketten çıktık sokağa girdik yanımızda taksı durağı vardı orada kı aparmanlarda kamera göremedım polislerde sordumu onu da bılemıyorum ambulansla hastaneye gıttığımde 5 6 saat sonra kendıme geldım. avukat tanıdıklarımızı var mahkemeye çıkınca mı onlara başvurayım yoksa hemen sımdı mı adamı da tanımıyorum polisler de sız onu tanımazsınız o da sızı adreslerınız de uzak dedı uzlaşırsınız falan dedı adam çok tehdıt ettı senı öldürücem dıye ama benım korkum yok sonuna kadar gıdıcem mahkemede.

bu arada geçmiş olsun diyen arakdaşlara çok teşekkürler yanımda en ufak bir anahtar dahıl hıc bırsey yok tu telefon ve gozluk vardı gozlukde kırılmış zati. annemınde her zaman yanında bıber gazı olurdu o da bugun almamıştı yanına markete gıdıyoruz dıye...

Yanınızda şahidiniz olsa, siz de size delici aletle saldıran adamın elinden aleti kapıp kıçına saplasanız nefsi müdafaya girer mi ?

Ciddi soruyorum hukukçu arkadaş varsa yanıtlarsa lütfen.

@alperK

ben hariç benden ırı yapılı 4 kişiyede saldırdı onlarda bana yardıma gelmişlerdi yoldan geçiyorlardı sanırım adam onlara da saldırdı benı bırakıp onlarada aynı şekilde '' seeeni öldüreeceğiiiim'' diyerek saldırdı onlarda bır ıkı yumruk yedıkten sonra polisleri beklemeden kaçtılar.

Öncelikle gecmis olsun, inanin durumunuza cok üzüldüm ama iki kelime de bir neden türkiye söyle türkiye böyle diyorsunuz. Yani olayi anlatirken türkiyeye de iyi laf soktunuz.

@Murat Semiz

sayılabilir diye düşünüyorum. ama bayağı güldürürsünüz reis bey ile üyeleri.

geçmiş olsun. 1800lü yıllların vahşi batısından tek farkı her yerimizde kamera olması. olay tespiti yapılıyor, suçlu yakalanıyor. bi daha yapma denip salınıyor. mağdura da hadi büyüklük sende kalsın affet deniliyor. mağdur biber gazı taşımak zorunda kalıyor. suçlu da yeni kurbanlara doğru yelken açıyor.

2002 yılında arabamın bagaj kapağı üzerinde anahtarını unutmuşum. boşanma aşamasındaydım kafam dağınıktı. olabilir insnalık hali. mahalleden geçmekte olan biri farketmiş. kartvizitini arabaya koyup arabamı kilitleyip gelip anahtarı ondan almamı beklemiş. gittim teşekkür ettim, neden karakola vermediniz dedim. polislere güvenmiyorum dedi.

2008 yılında annemler ankaraya geldiği gece izmirdeki evleri soyuldu. neyse, usulden şikayetçi olundu. polis parmak izi falan almış ama ne hikmetse hırsız bulunamadı. 1 ay sonra babamı karakola çağırmışlar. amca hala şikayetçi misin demişler. babam da şikayetçiyim demiş. polislerden biri, amca gel sen şikayetini geri al, almazsan biz seni her ay karakola şikayetçimisin hala diye sormaya çalışacağız, hırsız bulunsa şimdiye bulunurdu; boşu boşuna yorulma demiş. babam akıllı adamdır durumdan vazife çıkarıp şikayeti geri almış.

gündüz gözü, anadolu gösteri merkezinin oradaki kavşakta, konser olduğu bir gün, arkadan biri arkamdaki duran arabaya o da bana çarptı. kaza sahibi üst sınırım 2,36 katı alkollü çıktı. polisin önünde bizi tehdit etti. karakola kasko için rapor almaya gittiğimde, polisler şikayetçi olmamamı önerdiler efendice, olmadım efendice.

Allah cümlemizi korusun. çünkü artık işimiz Allah a kaldı. ingilizce çeviriler yapan çok akıllı bir arkadaşım "Allah insanlardan ümidi keseli 1400 yıl oluyor" demişti. "işte uyacağınız kitap ve bundan sonra size peygamber meygamberde göndermeyeceğim ne haliniz varsa görün demiş insanları kendi hallerine bırakmış." demişti.

• Beğen
Tepkiler: Hamit E.
@dogukan demirbek

saldırana zarar vermekten suçlu çıkarsanız. Hz. İsa nın da dediği gibi ne yanınıza ne saplanırsa öbür yanınızı da dönünüz ki oraya da saplayabilsin

@Mehmet Levent

kamera kayıtları ve yeterli deliller varsa nefs-i müdafaa olur. ama neden toto der ve gülerler.

@Murat Cömez

polislerin sürekli uzlaşırsınız demeleri ve ifadesini alıp bırakırlar sizi bir daha nereden görücek demesi ve adamın seni öldüreceğim diyerek üzerime saldırması dayak yemem ve olayın kapanacak olması. bana Türkiye gerçeklerini hatırlattı.. şu anda aslında 48 saat doktorların dediğine göre hareket etmeden buzla ödemlere baskı uygulamam gerekıyor ama acıdan çok adamın ceza almıyacak olmasına bozuldum

Benzer bir olayı 2007 de yaşamıştım. Yalnız silah tornavida değil bıçaktı ve de boğazımda 10 cm lik kesik vardı. Zanlılar iki kişiydi. Ceza almalarında adli tıp raporu etkili olmuş olabilir. Boğazımı kesen 12 , kollarımı tutup kes kes diye tempo tutan 6 yıl 8 ay ceza almıştı. Açıkçası ben adaletin olduğuna inanıyorum. Toplayabildiğiniz kadar delil toplayın ve de ifadenizde tutarlı davanızda kararlı olun. Darp izinin olmaması cezayı daha aza indirgeyebilir. Hukukçu arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri