Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle daha hızlı gitmek için ne yapmam gerekir?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Yaşım 16,kilom 90.Bisikletle daha hızlı gitmek ve daha az yorulmak için neler yapmalıyım?

Scudo
Üstad,öncelikle zayıflamalısın.Bende 16 yaşındayım ve 65 kıloyum.Hızlı gıtmek için yapabileceğin fazla bişey yok.Lastıklerı slick yaparsın.Gerisi senın kondısyon ve gucune kalmış.Kasların gelişsin istiyosan.Bırak duz yolu,bul bı tane yokuş in çık :D

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@mossoreyiz

Asıl konu hızlı gitmek değil de gittiğim hızı uzun süre korumak diyelim.

o zaman işin rengi değişir.Kondisyon meselesi o.Bunun için kendi gucune gore ideal vitesini bul ustam.Düz yoldada onu kullan yokuştada onu kullan.Ve gucunu ayarlamaya calış.Çok basma,az basma ortada bı yerde ayarla gucunu.Zamanla vücüdun uyum sağlar.

balsır kaslarını geliştirmenin hızlı yol almada çok faydası var oda uzun süre ayakata bisiklet kullan yokuş yukarı uygun tempoda depar atmak bayağı iyi geliyor ondan sonra sen sadece izliyorsun ayakların yapacağını zaten yapıyor ve senin kapasiten belli oluyor

@Fırat Dizman

35-40 arası.

Dayanıklılık yıllarla gelişir diyor Fırat abi bir yazısında.Buna dikkat etmek lazım.Bir anda gelişmiyor.Ama kilo vermen şart.Bunu da garanti ederim sana :)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@M.Burak KARADAĞ

95 kiloydum hatta konum bile var. :DYavaş yavaş veriyorum.

Boyum 1.77.Kaç km olduğu hakkında kesin bir şey söyleyemem.

interval çalış.indoor antiremanda yap 45km ortalamayla gitmek herkezin işi değil.Burda yazan arkadaşlar oluyor bazen 45 ortalamaya 300 km gittik geldik falan ya km ayarları bozuk diyorum yada gerçekten pro seviyesinde kişiler.sen birazda kilolusun zaten senin bence ilk önce ideal kilona inmen lazım zamanla ortalama hızın dediğim gibi antireman yaparsan yükselir.Fakat dediğim gibi genetik meselesi 300 km o hızı koruman zor 100 km belki korursun ama bu seferde bütün hafta yatarsın.Bu forumlarda çok bilgi alamazsın herkez atmaca tutmaca sana tavsiyem yabancıların pro forumları var biraz onları oku orda iyi anlatılıyor ama ilk kilolarını ver.

• Beğen
Tepkiler: Holidey ve Harun.
ne çalışırsan nasıl çalışırsan çalış ama hatırlaman ve uygulaman gereken en temel kural pedalı yüksek devirde çevirmektir istediğin şeylere ulaşmanı sağlayacak olan. en sert vitese alıp abanarak pedal çevirmenin eklem bağlarına zarar vermekten başka bir olayı yoktur. bunu da yavaş yavaş kazanırsın hem alışkanlık olarak hem de dayanıklılık olarak. dakikada 70 pedal ile başlarsın 2 ay sonra 90 olur 3 ay sonra 100 olur. nabzına da dikkat et yalnız biraz kilon var soluk soluga kalacak şekilde kalbine ciğerlerine ağrı saplanacak şekilde de basmamak lazım hırs yapıp.

Hiç bahsi geçmemiş herkes içmiyorsundur diye tahmin ediyordur ama genede söylemekte fayda var eğer sigara içiyorsan bırakmalısın. Süreklilik önemli 1 hafta yatırırsan bisikleti kaslarda uykuya geçer sonra uyandırmak için vaktin gider :D her gün az da olsa sürmeye çalış.

söyleyeceklerim hep yazılmış ama olsun burada tecrübelerimizi paylaşmak için varız değilmi

bisikletini sev ve onunla vakit geçir arkadaşların olmasada tek başına sırt çantanı alıp yolun seni götürdüğü yere git antrenmanlara fazla ara verme en max 1 hafta vaktinin darlığını bahane edip yatma en azından kısa sert ant. yap.

yüksek kadans çevirmeye bak şahsen ben arkadaşlarla yol alırken genelde rublede hepsinden bir dişli büyük çevirirdim beni garipserlerdi ancak bu şekilde uzun vadde çabuk yorulmassın.

bisiklet üğzerinde uzun süre sürüş yap 6-8 saat tabi sert çıkış ve tırmanışlardan kaçın bu seni 1 hafta yatırır ancak dayanıklılığını acayip arttırır.

düzde kendini biraz açtıktan sonra ort.500 km, bulunduğun yer müsaitse tırmanışa sar örneğin ben sakaryada yaylalara çıkardım buda seni 1 hafta yatırır ancak sonuca sen bile inanamayacaksın önrğn ort.30 km si tırmanış total 80-100 km bi antrnmn çıkar.

sonuç olarak işin sırrı antrenmanda sıkı çalışırsan iş sadece rüzgarın müsait oluşuna kalıyor duvara karşı çevirirsen 15 tempoya bile şükrettiğin anlar olabilir.

hepsi tecrübeyle sabittir saygılar.

@Berk Boran

Hiç içmedim içmem de.

Geri