Scudo Sports

Bisikletinizin evrakları

Tepki
229
İsim
Murat KILIÇÇÖTE
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Diğer
Ciddi paralar ödeyerek aldığınız bisikletiniz ile birlikte verilen evrakları yazmanız mümkün mü.?

Son aldığım Peugeot Gravel G-14 ile birlikte Fatura ve konu ile pek ilgisi olmayan bir kitapçık dışında hiç bir evrak verilmedi. Garanti için de faturayı saklayın denildi. :)

Sizde durum nedir.?

Dosyalar

• IMG_6431.jpg
    IMG_6431.jpg
    115,2 KB · Okunma: 47
Scudo
- Bisiklet Ehliyeti (Y sınıfı, yol bisikleti için)
- Ruhsat (seri no.ya kayıtlı, rengi, markası, vites sayısı, yapıldığı malzeme, ağırlık gibi bilgileri yer alıyor, polis çevirirse kontrol ediyor çünkü)
- Uygunluk Beyanı
- Bisikletin Uci Lisansı (Çerçeveletip duvara astım, logosu çok hoşuma gidiyor)
- Bisiklet Plakası (ön arka)
- Reflektör (Arıza yapıp kenara çekersem 150 metre öne koymam lazım üçgen şeklinde)
- Garanti Belgesi
- Fatura
- Kullanma Kılavuzu
- Shimano kitapçığı (vites ayarları için detaylı açıklamalar var)
- Acil durum kitapçığı
- Bakım kuponları (3 adetti birini kurulumda aldılar)
- Montaj kılavuzu (ama gerek kalmadı bisikletçi kurdu çünkü)

- Bisiklet Ehliyeti (Y sınıfı, yol bisikleti için)
- Ruhsat (seri no.ya kayıtlı, rengi, markası, vites sayısı, yapıldığı malzeme, ağırlık gibi bilgileri yer alıyor, polis çevirirse kontrol ediyor çünkü)
- Uygunluk Beyanı
- Bisikletin Uci Lisansı (Çerçeveletip duvara astım, logosu çok hoşuma gidiyor)
- Bisiklet Plakası (ön arka)
- Reflektör (Arıza yapıp kenara çekersem 150 metre öne koymam lazım üçgen şeklinde)
- Garanti Belgesi
- Fatura
- Kullanma Kılavuzu
- Shimano kitapçığı (vites ayarları için detaylı açıklamalar var)
- Acil durum kitapçığı
- Bakım kuponları (3 adetti birini kurulumda aldılar)
- Montaj kılavuzu (ama gerek kalmadı bisikletçi kurdu çünkü)

Serkan Bey'in yazdıklarına ek olarak:
-Mali sorumluluk sigortası poliçesi
-Harita mühendisi onaylı strava rotası
-Velominatı üyelik kartı

@Serkan Mıstınoğlu
@Murat B.

Yorumlarınızdan anladığım kadarı ile saçma bir konu açmışım düşüncesine kapıldım nedense. Alay etmenize gerek yoktu. Yönetim ile görüşerek konunun silinmesini rica edeceğim.

@Tahtabalık Fatura garanti yerine hiç bir zaman geçmez. Garanti belgesi ayrıca verilmelidir. Olması gereken en önemli evrakı edinmemişsiniz.

Bisikletin seri numarasının fotoğrafını çekip saklarsanız çalınma durumunda gerekebilir

@makaram Benim Almanya dan aldığım bisikletin fatura da yazan numarasını sisteme girince garanti işlemi başlatıldı. Haaa Giant bu Türkiye de nasıl işler yapar bilemem ama garantilik bir durum olmadı şimdilik. Yaklaşık 1,5 sene oldu.

Genellikle kullanım kitabının sonunda, ücretsiz bakım kuponları ve garanti belgesi olur. Bisikleti montaj-ilk bakım için servise götürdüğünüzde, servis ilk kuponu alır, garanti belgesini onaylar. Benim aldığım bisikletlerde prosedür hep böyle oldu.
Bu arada garantiden pek beklentim olmadı gerçi garantilik bir işim de hiç olmadı. Servis işini de kendi bisikletçim dışında bir servise ilk bakım dışında hiç götürmedim. Zaten zamanla kendi servisiniz olacaksınız.

Kısaca fatura ve kullanım kitabı dışında evrak verilmez. Garanti belgesi de genellikle kullanım kitabının sonunda olur. Yoksa, belgeyi isteyip garantiyi başlatırsınız.

Yapılan espriler de acımasız olmuş, yazmadan edemedim.

Genellikle kullanım kitabının sonunda, ücretsiz bakım kuponları ve garanti belgesi olur. Bisikleti montaj-ilk bakım için servise götürdüğünüzde, servis ilk kuponu alır, garanti belgesini onaylar. Benim aldığım bisikletlerde prosedür hep böyle oldu.
Bu arada garantiden pek beklentim olmadı gerçi garantilik bir işim de hiç olmadı. Servis işini de kendi bisikletçim dışında bir servise ilk bakım dışında hiç götürmedim. Zaten zamanla kendi servisiniz olacaksınız.

Kısaca fatura ve kullanım kitabı dışında evrak verilmez. Garanti belgesi de genellikle kullanım kitabının sonunda olur. Yoksa, belgeyi isteyip garantiyi başlatırsınız.

Yapılan espriler de acımasız olmuş, yazmadan edemedim.

@akifberkant teşekkür ediyorum bilgiler için. Belki de yaşım nedeni ile bazı şeyleri anlamakta zorlanıyorum. Ben üreticilerin yerinde olsam 10.000.TL sına sattığınız bir ürün için tüketiciye biraz daha ilgi gösterirdim diye düşündüğümden böyle bir konu açma gereği duydum.

Bundan önceki bisikletim Dahon MU SL10 u aldığımda yanında bisiklete özel bir kitapçık ve kurulumu ve modeli anlatan bir CD ile gelmişti. Şimdi Peugeot Gravel i aldığımda ise fatura dışında doğru dürüst hiç bir şey verilmedi. İş edindim Peugeot İzmir (Cycleeurope) e yazdım. Orası daha vahim mailimi okudular ve cevap verme zahmetinde bile bulunmadılar :)

Yapacak bir şey yok. Bu modeller böyle deyip sineye çekeceğiz.

Zamanla kendi servisim olma konusunda bir sıkıntım yok. Çabuk öğrenirim. Odamın biri atölye zaten

IMG_5868.JPG

@makaram Benim Almanya dan aldığım bisikletin fatura da yazan numarasını sisteme girince garanti işlemi başlatıldı. Haaa Giant bu Türkiye de nasıl işler yapar bilemem ama garantilik bir durum olmadı şimdilik. Yaklaşık 1,5 sene oldu.

Belirli hizmet kalitesine ulaşmış firmalara elinizi kolunuzu sallayarak da gitseniz bir sorun yaşamıyorsunuz. Ama kanunen bir malın garantisi olduğunu ispatlar tek belge garantisi belgesidir. Faturanın hiç bir hükmü yoktur. Kanunlar böyle dediği için ben de öyle dedim :D
@akifberkant teşekkür ediyorum bilgiler için. Belki de yaşım nedeni ile bazı şeyleri anlamakta zorlanıyorum. Ben üreticilerin yerinde olsam 10.000.TL sına sattığınız bir ürün için tüketiciye biraz daha ilgi gösterirdim diye düşündüğümden böyle bir konu açma gereği duydum.

Bundan önceki bisikletim Dahon MU SL10 u aldığımda yanında bisiklete özel bir kitapçık ve kurulumu ve modeli anlatan bir CD ile gelmişti. Şimdi Peugeot Gravel i aldığımda ise fatura dışında doğru dürüst hiç bir şey verilmedi. İş edindim Peugeot İzmir (Cycleeurope) e yazdım. Orası daha vahim mailimi okudular ve cevap verme zahmetinde bile bulunmadılar :)

Yapacak bir şey yok. Bu modeller böyle deyip sineye çekeceğiz.

Zamanla kendi servisim olma konusunda bir sıkıntım yok. Çabuk öğrenirim. Odamın biri atölye zaten

262195 dosyayı görüntüle

Fotoğrafa bakarsak sizden kısa zamanda bisiklet üretim videosu bekliyoruz :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Tahtabalık
@makaram ben iki bisikletimi de Decathlon'dan aldım. Her yerde bilgisayarlar var artık.
Decathlon kendi bünyesinde kayıt ediyor. Vida bile değişse yazıyorlar oraya. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
@Cemal Ç. Decathlon da bahsettiğim belirli hizmet kalitesine ulaşmış firmalardan birisi :) Ayrıca Macron efendinin ülkesinin kanunları bizi bağlamaz söyle kusura bakmasın :D

Geri