Scudo Sports

Bisikletinizi ne şekilde yıkarsınız

bisikletinizi nasıl temizlersiniz

• valla evde banyoya sokarım parçaları tek tek sökeryıkarım

• hiç uğraşamam oto kuaförde parasıyla yıkatırım

• ne uğraşacamelbet bir gün dökülür çamurları

• Toplam katılım
    46
  • Anket kapanışı .

bisikletletçi52

Forum Demirbaşı
Tepki
154
arkadaşlar çoğumuzda mtb var.bisikletinizi nasıl temizlersiniz :D işte bir bisikletçiye sorulacak en güzel soru:D

Scudo
Kendi ellerimle shimano solüsyonla yıkarım bisikletlerimi.Sonra yine shimano sprey cila çekerim.

En üşendiğim şey bisikleti yıkamak. OTo kuaförde tazzikli su ile yıkatırım, odan binde bir.

bende tazikli suyla yıkatıyorum fakat gobeklere su kacirmamaya dikkat etmek lazim o yuzden gobege yakın yerleri eski dis fircasiyla temizliyorum

ilk olarak köpürtüyorum banyoda sonra tazziksiz bir şekilde duruluyorum sonra kuruluyorum en son işlemde hafif yağlı bir bezle malzeleri silmek buda malzemenin boya ve kaplama gibi benzeri yerleri beslenmesi ve paslanmaması gibi faydalar sağlıyor herkese tavsiye ederim:) alıştığında keyfini sürüyorsunuz bence deneyin.;)

köpüklü şekilde, inceltici ve sökücü ile beraber güzel bir tazzikli suyla oto kuaförde bu işi hallettiriyorum.

ben haftada bir tozunu bez le silerim ayda birde bütün parçaları tek tek elimde eski diş fırçası ile temizlik maddeleri ile (yağ çöz,cif,bulaşık makinası parlatıcısı vs.) yıkarım :D ve temizlemekten üşenmem tam tersi zevk duyarım ;)

@neverhood

Böyle yapınca ne kadar ücret alıyorlar?

genelde benim bisikle temiz oluyor ama kirli olduğu zaman evin arka bahçesinde köpüklü su ile süngenr yardımıyla temizliyorum ev 2. katta olduğu için banyoya çıkartamıyorum

@Murat Reis

Shimano temizleme ve parlatma spreylerini nereden temin ettiğinizi bana özelden bildirir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: orkansipahi
her hafta ıslak mendil-kuru mendil silerim her tarafını bakım yaparım

ben bu güne kadar bisikletimi hiç suyla yıkamadım.15 günde bir çok kirlenmiş ise benzinciye gidip 1lt mazot alıp mazotla temizlerim ve tertemiz olur.

suyla yıkamak bisiklete zarar verir mi (deterjanlı, tazikli vs...) siz mazotla temizlerim diyorsunuz nasıl temizliyorsunuz? bilgi verebilirmisiniz?

yaklaşık yarım litre mazotu bir kabın içine döküp daha sonra orta büyüklükte bir boya fırçasıyla,sırasıyla ruble,aynakol,ön vites,zincir ve arka vitesi temizliyorum zaten mazot kirli parçalara değer değmez kendiliğinden kiri ve yağı söküp atıyor.suyla yıkamak iyi kurumadığı zaman zamanla paslanmaya yol açabiliyor bu yüzden bence en iyisi mazot ama rubleyi temizlerken arka janta mazot değmemesi lazım eğer arka janta mazor değerse temizlikten sonra arka jantı tinerli bir bezle tekrar temizlemek lazım yoksa arka fren tutmaz ama disk fren ise böyle bir sorun olmaz.

Az kirlenmişsse ıslak mendille siliyorum. Çok kirlenmişse önce banyoda sıcak su altında bir süre duş aldırıyorum. Kirleri bir miktar yumuşadıktan sonra bol köpüklü süngerle temizliyorum. Sonra durulama ve kurlama işlemi. Sonrada ben banyo yaparım genelde :)

Mazota dikkat. çekiş sistemi için iyi ama çok kullanırsanız boyayı inceltir. Eski bisikletimde bende aynı yöntemi kulanıyordum.Bisikletin üzerinde çıkartma varsa çok zararlı. Boyayı inceltir derken parlatırda aynı zamanda, cila gibidir. Arabada da uygulayabilirsiniz. İnce çizikleri giderir. Fazla bastırmamak kaydıyla uygulanabilir.

• Beğen
Tepkiler: sertel
ben benzin istasyonuna gidip kopüklü ardından tanzikli suyla yıkıyorum

seçeneklerde yok benim cevabım: ne tüm parçaları söker yıkarım ne de tanzikli suyla yıkatırım. Islak ve kuru bezle erişebildiğim yerlere kadar silerim :D

Geri