Bisikletinizi Hafifletmenin Yolları

Smtoption

Üye
Kayıt
21 Nisan 2009
Mesaj
49
Tepki
105
Şehir
adana
Bisikletinizi Hafifletmenin Yolları
1-Gereksiz Ekipmanları Çıkarın
Zincir koruması gibi bisiklette bulunan gereksiz ekipmanların çıkarılması bisikletinizin ağırlığını az miktardada olsa azaltacaktır.Bazı hazır bisiklet firmaları çok amaçlı bisikletler yaptığı için üzerinde sizin sürüş tarzınıza gerekmeyecek malzemeler olablir. Bunları sökmekte size düşüyor.
2-Hafif Ekipmanlarla Değiştirin
bisikletinizde metal olupta çok fazla zarar görmeyen bölgeler vardır. Örneğin pedallar.Bir metal pedal ile plastik pedal arasında ağırlık farkı vardır. Bunun gibi birkaç ufak parçaların değişmesi ile bir miktar ağırlık düşmüş olacak.
3-Krom ve Titanyum Parçalar Satın alın
Bisikletinizdeki parçaların yapım maddeleri önemlidir. Örneğin güçlendirilmiş demir ile krom parçalar arasında büyük bi ağırlık farkı vardır.Yabancı ülkelerde parça olanağı fazla ve ucuz.Onlar demir maddesinden titanyum maddesine geçecek maddi güce sahip olabilir.Türkiyede maddi durumlarda zayıf.Bu yüzden demir maddesinden krom maddesine geçmek bize yarar sağlar.Titanyuma geçebilecek güce sahipseniz bence kaçırmayın bile.Sandığım kadarıyla bir titayum koltuk vidası 18 $. Gerisini siz tahmin edin.Bu yüzden ağırlık düşürmek isteyenler krom parçalara geçiş yapabilirler.
4-Delikli Gidon Kullanın
Tasarımları diğer gidonlardan farklı olan delikli gidonlar ülkemizde mevcut.Bu gidonların hem tasarımında hafiflik ele alınmıştır hemde yapım maddesinde krom kullanılmıştır.Aşağıdaki resimdeki gibi
http://bmx.transworld.net/files/2008/10/21/holes-in-bars.jpg
5-48 millik jantlar yerine 36 millik jantlar kullanın
36 tellik jantlar size yeteri sağlamlığı sağlıyorsa neden 48 tellik jant kullanasınızki ?
12 arka 12 ön jant = 24 mil ağırlığı kadar kar etmiş olacaksınız.
6-İpek ve İnce Lastik Kullanın
Genelde lastiklerin yapım maddeleri nylondur.Fakat lastik yanakları ipek olan lastikler vardır. Bunlar tamamen nylon lastiklere göre daha hafiftir.Ve lastik ebatı küçüldükçe ağırlığıda düşecektir.
7-Bisikletiniz Hafiflediyse Sizde Hafifleyin ::D
Aşağıdaki fotoğraftaki kişiye bi bakın. Sizce bunnyhop çekebilmek için fazla ağır ve kilolu değilmi ? :D
http://bmx.transworld.net/files/2008/10/21/fat-bastard.jpg
Arkadaşlar yukarıda yazılanlar yabancı bi bmx sitesinde idi. Ayrıca yukarıdakler çok büyük bi ağırlık değiştirmese bile bisikletin üzerinden düşen 400 gram sizin sürüşünüzü çoooook çok etkileyecektir.Eğer elinizde imkanlarınız varsa uygulayın bence. ben imkanım oldukça uygulamaya çalışıyorum. Gidonumu değiştirmekle başladım işe.yapım maddesi demir olan bir gidonu çıkarıp delikli ve kromdan yapılmış bir gidon taktım. Ve bisikletin ön kısmı öncekinden % 30 denebilecek kadar rahat kalkıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. iyi forumlar
 
Scudo

sol1tude

Üye
Kayıt
19 Mayıs 2009
Mesaj
53
Tepki
39
Şehir
Bodrum Alan:BMX
Ben street sürüyorum, sadece sağ peg kullanıyorum, fren takımlarını çıkardım ve hatta bazen seleyi bile çıkarıp gittiğim olur nasıl olsa oturmuyorum diye :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
teşeküer ederim de .bu senn dedigin parası olan bi kişi yapar saten. önemli olan para olmadan sen kendi bisikletini para karşılıgı olmadan hafifletmektir.
 

Smtoption

Üye
Kayıt
21 Nisan 2009
Mesaj
49
Tepki
105
Şehir
adana
Çok bi miktarda paraya gerek yokki. misal Ben gidonumu satıp üzerine 40 milyon ekledim. Öyle aldım .40 milyon vermeye değer bence. Ön kısım hafifliyor.Sağlamlık artıyor.Ve güzel görüntü veriyor. Bence 40 milyon değer.
 

Mehmet Ortaç

Aktif Üye
Kayıt
29 Kasım 2009
Mesaj
126
Tepki
59
Şehir
adana
teşekkürler çok işime yaradı 4 tane peg ve 2fren vardı onları çıkardım ve gidonu değiştirdim artık ön çok rahat kalkıyor
 

kamil şahin

Aktif Üye
Kayıt
26 Ağustos 2009
Mesaj
122
Tepki
207
Şehir
istanbul
@hakan karataş

flat için en iyi kadro görecelidir ama çoğu kişi ares garuda 17.9 diyor eğer yeni başlıycaksan bu işe senin için en iyisi forumdaki eski ( 11.-12.sayfalardan )konulardan başlayıp yenilere doğru gelmen olur.yardımcı olabildiysem sevinirim
 
  • Beğen
Tepkiler: uğur göksu