Bisikletini Bodrum Kata Koymak

Kayıt
7 Nisan 2010
Mesaj
67
Tepki
29
Şehir
İstanbul - Avcılar
evde yer olmadığı için bisiklet aldığımda ya yukarda kapı önüne doğalgaz borusuna zincirleyeceğim ya da bodrum kata koyacağım. Fakat ikisi de sanki bana riskli geliyor acaba zincirleri ve kilidi kırıp bisikleti çalarlar mı acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Acaba aranızda benim gibi tereddütte kalan ve bir çözüm yolu bulan var mı? Bisiklet almak istiyorum fakat nereye koyacağımı bilmiyorum (evin içinde gerçekten yer yok sadece açık balkon var ve kışın nasıl yaparım bilmiyorum.
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Kesinlikle açık biyere kilitlemeni tavsiye etmem, birisi gözüne kestirip bisikletine zarar verebilir. Yıllar önce zemin katın demirlerine kitledim ön jantımı komple aldılar, başka bir komşumunda aynı yerden direk kilidi keserek bisikletini çaldılar. Ben şu anda bodrumda herkesin odaları var kilitli oraya kilitliyorum, üstünede bodrum kapısını kapatıyorum :). Benim sana önerim balkona koyman olur, üstünede bisiklet brandasını koyarsan hiç bişey olmaz. ;)
 

engin güner

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
715
Tepki
709
Şehir
kartal
bisiklet brandası temin edin en iki zencir de al :D varsa koridor falan oraya diklemesine puntala geçişe müsait ise tabi :boese157: benim bisikleti kilitli bodrumda yediler
 

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
1.777
Tepki
908
Yaş
29
Şehir
Wonderland
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ben merdiven altına bırakıyorum.7 aydır da hiçbir şey olmadı.Çünkü burası küçük şehir,İzmir-İstanbul vb. olsa hayatta bırakmam.
 

Oğuz Taş

Daimi Üye
Kayıt
21 Haziran 2010
Mesaj
345
Tepki
217
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Adamların motor kilidini sökmeleri 5 dk'larını almıyor. Açık bir yere koyduğun zaman çalınmasa bile, apartmandaki çocuklar veya dışardan gelen kişiler bisikleti kurcalayıp hatta bütün ayarlarını bozabilirler. Bir iş hanına kilitlemiştim ben. Geldiğimde bisikletin zinciri boşalmış, vites 24'e arttırılmış ve bilimum şeyler işte.

Duvar askıları var, ondan alıp evin müsait bir duvarına asabilirsin veya evdeki birkaç gereksiz eşyayı atabilirsin :D
 
Kayıt
7 Nisan 2010
Mesaj
67
Tepki
29
Şehir
İstanbul - Avcılar
Cevaplar için Teşekkürler
Bisiklet Brandası nerden temin edilir? Pahalı Birşey midir?
 

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
1.777
Tepki
908
Yaş
29
Şehir
Wonderland
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Oğuz Taş

Duvar askısını ben anneme söylemiştim.Olur mu öyle şey diyor.Bir türlü ikna edemedim.
 

Mustafa Acar

Keep going...
Kayıt
2 Ağustos 2008
Mesaj
857
Tepki
548
Şehir
Konya
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Caner Can Pehlivan

bisiklet brandası olaki pahalı gelirse.. pazarcıların çadır diktirdikleri yerler var her şehirde bulunacak cinsten dükkanlar..oraya gittiğinizde suyu geçirmeyecek ucuzundan pahalısına kadar bir sürü branda bezi görürsün. istediğiniz boy ve ölçülerde kestirin..isterseniz derme çatma ev bile yaparsınız bisikletinize XD.. bisiklet brandaları ne kadar bilmiyorum ama bu dedğim çadırlar çokta pahalı değil..dikme işini aldığınız yer büyük ihtimalle yapar..:D Kalın sağlıcakla..
 

Sabri Atalay

Daimi Üye
Kayıt
23 Temmuz 2010
Mesaj
398
Tepki
245
Şehir
Eyüp - Fatih
Bisiklet
Trek
Merhaba,
Ben de bisikletimi evde bodrumda tutuyorum tabi en büyük düşmanım rutubet haftada bir siliyorum.Üstünü süreki bezle örtülü bırakıyorum.
Size tavsiyem balkona koyun branda ile sarın ki yağmur, kırağı etki etmesin.Branda pahalı diyorsan ikinci önerim nalburlarda satılan naylon ile sarmandır ancak buda hava almadığı için nem yapar.Teknelerde rutubetli yerlere konulan rutubet çeken kimyasallardan var onlardan alıp kullanman.Bisikletini naylon ile kapatmadan bu kimyasallardan koyman.(link)
bu adresteki ürünler mesela ancak bu uygulamayı yapmadan kimyasallar ilgili olarak satıcıdan bilgi al işini görürmü diye.
Kolay gelsin.
 

Ahmet Gürkan

Daimi Üye
Kayıt
21 Nisan 2008
Mesaj
286
Tepki
328
Şehir
Ankara-Eryaman
Bisiklet
Sedona
Apartmana kilitlememeni öneririm, hırsızlık olmasa bile apartmandaki yaramaz bebeler vitesiyle, freniyle oynarlar, gıcıklığına çizerler, lastiğin havasını indirirler, canını sıkarlar yani... Onun için evde o garibe de bir yer açın, valide hanıma söylersin bir tas yemek koysun önüne sevaptır be :)
 

Darth Sirrus

Aktif Üye
Kayıt
16 Aralık 2010
Mesaj
112
Tepki
105
Şehir
izmir
Bisiklet
Specialized
selamlar

bodrumda rutubet ve pas canını sıkabilir ayrıca kesinilikle dışarıda kalmasın hırsıza kilit olmaz :D kadroyu götüremese bile parçalarından secmece yapabilir ayrıca sırf kıskançlık yüzünden çizilme vs sorunlar olabilir benim evim bir oda bir salon aynende 2 li koltuğun önünde duruyor kullanılmadığı zaman üzerine battaniye örtülü şekilde :D zaten yeni bir bisiklet alıcaksan oralara bırakmaya için elvermez diye düşünüyorum

kazasız sürüşler
 

emre evgin

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2011
Mesaj
151
Tepki
87
Şehir
adana
Bence apartmanda,koridorda,bodrumda bisiklet zarar görüyor mutlaka elleyen parçalarını kurcalayan kötü niyetle bakan insanlar oluyor.Eve almak en iyisi bence ama bunada karşıt sorunlarla karşılaşılabiliyor.Mesela 10. katta oturuyosanız hergün asonsörle inmek çıkarmak biraz sıkabilir sizi yada yöneticiniz tip biri ise garip garip bakabilir.Balkona koymak en mantıklısı balkonda bisiklet için güzel bir branda ayarlanılabilir.Duvar askıları çok güzel ama her anne izin vermez.
bol pedallar.
 

Doğu Biçer

Daimi Üye
Kayıt
29 Eylül 2010
Mesaj
204
Tepki
177
Yaş
33
Şehir
Mersin
Bisiklet Brandaları 15 İla 40 TL Arası ve Daha Yüksek Fiyatlara Bulmak Mümkün
Kipada Görmüşdüm 1 Ay Kadar Önce 20 TL idi ( Mersin)

En Güvenli Yer Kuşkusuz Eviniz Olacaktır İyi Bir Korumayla Balkon Olabilir.

Umarım Sorunsuz Bir Yer Bulabilirsin.
 

Kamil BULUT

Daimi Üye
Kayıt
8 Eylül 2011
Mesaj
315
Tepki
206
Şehir
Konya
@Ahmet Gürkan
Aynı düşüncelerle 5.kattaki evimin balkonunda muhafaza ediyorum.
 

Alper Uğur

Aktif Üye
Kayıt
10 Temmuz 2009
Mesaj
182
Tepki
89
Şehir
İstanbul
İsim
Alper Uğur.
Bisiklet
Fuji
Kesinlikle balkon. Bodrumda rutubet, kemirgenler ve kotu niyetli kisilerin bisiklete zarar verebilecegi kanisindayim. Apartman icerisinde zira cocuklar ve merakli komsularin mudahalelerine maruz kalabilir. Bu nedenle ben bisikletimi her tur sonrasi 5.kata cikariyor ve evimizin arka balkonunda muhafaza ediyorum :)
 

yusuf can

Üye
Kayıt
19 Şubat 2010
Mesaj
68
Tepki
31
Şehir
Dudullu-İstanbul
nerede saklanırsa saklansın arada çıkarıp rutin bakımların yapılması şart.. her ne kadar havadar, temiz ortamda saklansa da.
 
Kayıt
6 Ağustos 2011
Mesaj
68
Tepki
21
Şehir
izmir
Üşenmeden 7.kata çıkarıyorum. Apartmana kolidora bırakmaya gönlüm razı olmuyor. Duvara asma aparatı harika bir fikir. insanın kendi odasında kendi duvarına bisikletini asması güzel olurdu. Odada yeterince yer varsa tabi.