Scudo Sports

Bisikletin sürekli dışarıda kalması (güneş yağmur ve kar etkisi)

Dışarıda bırakmayın , ben hep kapalıda tutarım bugune kadar bır zararını gormedım. 6 7 senelik bianchi bisikletimin hala boyası parlamakta solma bile olmadı hep çizikler var. :) Oda 6 sene ıcerısınde normal o çizikler .. :) Her zaman kapalı tutun hiçbir aksamına zarar gelmesin bisikletiniz ilk günki gibi olsun performansı filan hep aynı kalsın.. :D

• Beğen
Tepkiler: onlyerkan
Scudo
ayrıca dışarıda tutmanın bir dezavantajı bisikleti kurcalaya'biliyorlar :D benim çift amortisörlü bisikletimin KM saatini, kornasını ve sibop kapağını çalmışlardı yenisini aldığım gün yine çalındı :( havasını indiren olacak, kablolarını çeken olacak, elciklerini götüren olacak vs. dışarıda bırakmak pek mantıklı çözüm değil

@Can Fidanoğlu
defalarca yazdım bunu :D bisiklete benden başkasının dokunmaya cesaret etmesi mümkün değil, yakalanır.

ayrıca şuan yine yağmur başladı :D iyi ki almışım yarına kadar beklemeden.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Mert C.

Dik yokuş lardan 10 km hız yapabiliyorsaniz ne güzel bence harcamayın burda dünyaca yapılan yarışlara katılın siz dik yokuş lardan

@mustafa genç

çok uzun yola çıkmıyorum onlarla, bahsettiğim yokuş sadece birkaç yüz metre. yani yorulma etkisi yok, ayrıca ortalama hız demiyorum 10km için. yokuşta anlık maksimum hız olarak 10km görmekten bahsediyorum... benim saatlerce yokuş çıkacak performansım yok.

bir tane de büyük karton aldım şimdilik tekerleklerin altına koymaya. tabi o kartonu 1km civarı bir mesafeden de olsa bisikletle getirmek çok zor oldu :D kocaman tek parça halinde iki tekerleğin altına da gelebilen boyutlarda.

en kısa sürede de yurttan çıkma amacındayım ama mümkün olacak mı bilemiyorum, çıkarsam depozito içeride kalacak ona sinir oluyorum... sonra yeni yere de depozito+ilk kira, çok masraflı iş... buradaki üniversiteye gitmek üzere olan herkese sesleniyorum :D yurtlardan uzak durun!

bahsettiğim dikdörtgen şeklindeki olayı daha bitiremedim sadece içlerini kesebildim 2-3 ince işçiliği kaldı onları da hallettikten sonra detaylı fotoğraflı konuyu açacağım, yaptığım garip aleti bende kullanmayı planlıyorum :)

@Can Fidanoğlu

beklemedeyim :) lastiği sıkıp zarar verme ihtimali yok değil mi bahsettiğiniz aletin?
aslında bisikletçilerdeki arka tekeri kaldıran platformlardan ve önden de gidonu tutarak ön tekeri kaldıracak bir platform olsa gayet güzel olurdu...

şuan kartonlar ile şu şekilde duruyor odada:
(link)
fotoğrafın üzerine tıklayarak daha büyük boyutlu görebilirsiniz.
odada adım atacak yer kalmadı doğru düzgün :D kış bittiğinde ancak çıkabileceğim daha büyük eve sanırım... kapalı garajı olan bir yer bulursam iyi olur herhalde.

@Mert C.

tekeri sıkıştırma veya zarar verecek bir zamazingo değil, akşamüstü açarım konuyu

binanın arkasında ki araya koydum ,gören eden olamaz zaten zor sığıyor ,bahçede de köpeğim var

@alper Ku

bide üzerine örtü veya branda atarsanız tamamdır

@Can Fidanoğlu

gerek kalmadı, şeref engelli bazı yöneticiler sayesinde bisiklet eski yerine döndü, branda ile idare edip kış sonu çıkıyorum büyük ihtimalle eve...
adama diyorum bunu odama sokmamı engelleyecek herhangi bir madde benim imzaladığım sözleşmede yok diye... her kuralı sözleşmeye tek tek yazamayız diyor!
yasal olarak hakları olmadığı halde sözleşmeye aykırı davranarak kafalarına göre kural ekliyorlar... kendime ait olan kişisel bir eşyayı kiralamış olduğum daireye sokamıyorum... yakında kendimiz de giremeyeceğiz herhalde...

Yurttan fazla birşey beklemeyin :)

@Berksan
ilk ev sahibimle sorun yaşamasak zaten düşünmezdim bile...
eve verdiğim kiradan 175tl fazlasını buraya veriyorum, kışın çıktığım ve ev de eşyalı olduğundan yine eşyalı yer bulmam gerektiğinden aceleyle gelmiştim yurda. genel olarak yurt iyi ancak çalışanların büyük kısmı berbat... odadan şikayetim yok, rahatım ama böyle insanlardan kaynaklanan sorunların önüne geçilmiyor.

direk çöpe atılacak hale gelmez umarım... 200-250 masrafla toparlasam yeter kış bitince...

Bisikleti balkonda bırakıyorum, tozdan ve sudan korunması için araç üzerine örtülen örtülere benzer bir örtü kullanıyorum. Ama yinede güneşli günlerde bisikleti kontrol ettiğimde, gidon bölgesi baya ısındığını görüyorum. Sizce bisikletin böyle ısınması çatlama, boyada atma vs gibi sorunlara sebeb verir mi?

10 yıldır pas tutmayan bisikletim salcano NG 650 yi bir seneliğine balkonda tuttum pas yaptı. Koruyucu da olsa nemlenme yapıyor sıcak soğuk dan. Kapalı yerde tutun.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
çamaşır asılıyorsa balkona nem olmasının en büyük sebebi. fren kollarım ve alyan takımım 3 ayda pas tutmaya başladı. yer olarak başka alternatifim de yok maalesef :( güneşten korumak için de vinil afiş örteceğim yakın zamanda. ama nem canımı çok sıkıyor.

balkon kapalı burada. camlı balkon. pimapen değil

@makaram
Kadro ve çekiş sisteminize wd 40 sıkın bisikletiniz üzerinde nem oluşmasını su birikmesini paslanmasını engelleyecektir bisikletinize binmeden önce zincirinizi yağlamanız yeterli olacaktır, çamaşırları kuruttuğunuz ortamda küçük bir tas içinde kedi kumu tutarsanız ve/veya orta boy bir saksıda büyük boy yaprakları olan bir bitki yetiştirirseniz ortamdaki nemi toplayacakları için rutubet, nem, küf gibi sorunlarında önüne geçmiş olursunuz

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri