bisikletin çalınmasına karşı bir çözüm:

BULUT ÇELİK

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Ağustos 2009
Mesaj
443
Tepki
163
Şehir
istanbul AVCILAR
çok ucuza mal edilebilecek şu bildiğimiz pilli kapı alarmları oldukça küçük bunu jant ile maşaya bisikleti park ettiğimizde taksak yada aktif hale getirsek bizden habersiz bisiklet hareket ettiğinde ötecektir. acaba bu bir çözüm olabilir mi alarmın tam olarak yapısını bilmiyorum ama herhangi bir güç girişine ihtiyaç duymuyor bilgisi olan varsa paylaşabilir

belki daha önce düşünen vardır saygısızlık olarak kabul etmesin

(link)



kamuflaj için farklı renkte boyanabilir.
 
Scudo
Kayıt
1 Ocak 2011
Mesaj
67
Tepki
67
Şehir
ankara
Aslında büyük kısım maşaya yapıştırıp, küçük kısım yerine km saatinin mıknatısı karşı karşıya getirilip alarm açılabilir. Tekerlek kıpırdayınca öter diye düşünmekteyim. Yani alarmın ufak kısmını kullanmamıza gerek kalmayabilir.
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Uzun zamandır aklımdan geçen bir şey bu ancak cihaz bilinen ve kolay kapatılabilen bir ürün olduğu için kamuflaj şart. Bu nedenle şifreli alarmlara daha sıcak bakıyorum şahsen. Ama kapatmak için onların da pili çıkartılabilir. İhtiyaca göre kişinin kendi alarm kamuflajını yapması daha akla yatkın geliyor.
 
Kayıt
1 Ocak 2011
Mesaj
67
Tepki
67
Şehir
ankara
Açıp kapatma anahtarı kablolar ile uzağa veya gizli bir yere taşınabilir aslında (sela altı, matara yanı, fren/vites telleri arası gibi) kamuflaja gore daha başarılı olur gibi geldi bana veya tam tersi alarm gizlenir kablolarla alıcı maşaya taşınır yanlış tahmin etmiyorsam kablo kesilirse yada koparsa alarmın ötmesi gerekir 1 hafta içinde denemeyi düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK

BULUT ÇELİK

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Ağustos 2009
Mesaj
443
Tepki
163
Şehir
istanbul AVCILAR
benim aklıma internette gezerken bi abinin yaptığı alarmlı oltadan geldi adam misinayı açma kapama tuşuna geçirmiş balık zokayı çekince alarm ötüyor :)

en kısa zamanda bende deneyeceğim ama kamufilaj olayı çok önemli
 
  • Beğen
Tepkiler: erkan tufekci

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
@erkan tufekci

Kablo kesilince değil de cihazın içindeki anahtarla çalışıyor bu sistem. Yeşil renkli camdan tüp gibi bir anahtar var (aynı hız göstergelerinde olduğu gibi). Mıknatıs o yeşil anahtardan uzaklaşınca anahtarın içindeki iki uç birbirine değiyor. O anahtarı söküp (sökmek için havyaya ihtiyaç olabilir çünkü çok dip kısmından lehimlenmiş oluyor bunlar) istediğiniz yere kablo aracılığıyla uzatabilirsiniz. Karşısına mıknatıs gelince ötmez, mıknatıs uzaklaşınca bağırmaya başlar.

Edit: Yakınlaşınca mı değiyor yoksa uzaklaşınca mı orayı karıştırmış olabilirim. Ama basit bir sistemdi, içini açınca çözersiniz.
 

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
Lisede bir fizik projesinde kullanmıştım içi açılıp gereken değişimler uzatmalar yapılarak çok güzel bir sisteme dönüştürülebilir. Mantıklı buldum ve uygulamayı da düşünüyorum.