@ReşitÇağırgan
Reşit Bey çok teşekkür ederim, yarın muhakkak irtibat kurup olaydan bahsedeceğim ve en azından ne şekilde durmam ve ne yapmam gerektiği konusunda bana fikir bile verseler bu da bir artıdır. Olayını şokunu atlattıktan sonra mantıklı kafayla düşünmeye de başladım açıkcası ve şahsın sol tarafını umursamaksızın yola atlayıp şuursuzca yürümesi ve yavaş çarpmama rağmen savrulmaksızın olduğu yerde yere yıkılıp elleriyle kendisini savunamadan kafasını direkt yere vurarak ciddi kan kaybı geçirmesi kafamda %1 ihtimal bile olsa "Acaba alkollü müydü?" sorusunu getirdi. Daha öncesinde olayın şokundan aklımın ucundan bile geçmedi. Şahsı tanıyan polis memurlarının da belki beni rahatlatmak, belki başka birşeyi örtmek amacıyla "Kardeş birşey olmaz bilerek yapmadın ya boşver takma" diye geçiştirmesi bende belki paranoya, belki asılsız ama "Acaba?" sorusunu uyandırdı. Emekli komiser, terörle mücadele etmiş bir adam hem yaya geçidinin 15-20 metre öncesinden karşıdan karşıya geçecek hem de soluna bile bakmadan direkt yürüyecek, hem de 20 km/s hızla sadece gidon sağ elcik ve sağ fren tutacağı kısmıyla vücudunun sol yan kısmına çarpılması sonrası elleriyle refleksif olarak kendisini korumaksızın bam diye kafayı yere vuracak. Belki biraz düz mantık mühendis kafasıyla düşünüyorum ama herşey bir şüpheyle başlar diye düşünüyorum. Yarın hastaneye gidip kanında alkol araması yapılıp yapılmadığını soracağım. Sormaktan ne zarar gelebilir yani. Okula gitmemiş adamdan bile beklenmeyecek dikkatsizlikte bir yayalık örneği gösteren emekli komiser cidden çok düşündürücü. Ayıldığında ilk konuşmasında "Boynum çok ağrıyor, ağrı geçmezse dava edeceğim." demiş. Pek de şuur dolu bir hareket değil. Hele bir ayılsın da iyice, anlayacağız durumu. Olur da kanında alkol çıkarsa, ben daha büyük bir kaza geçirdim ancak genç ve atletik olmam nedeniyle bacağımdaki çok derin ve topallamama neden olan yara ve başımdaki şişlik dışında hasar almadım. Kendisi olduğu yerde yere yıkıldı o kadar. Belki kaza anında alkollüydü, neden olmasın yani imkansız birşey değil sonuçta. Olay gerçekleştiğinden beri ne uyku uyuyabildim, ne de hayatıma doğru düzgün devam edebildim. Gerçekten çok ilginç birşeymiş ciddi bisiklet kazası geçirmek. Umarım benden sonra başkasından benzeri bir konu başlığına rastlamayız.