Scudo Sports

Bisikletimle yola aniden atlayan yayaya çarptım ve ağır yaralandı

@Sabri Atalay

Teşekkürler Sabri Abi, olanı zaten olduğu gibi anlattım ifademde. Durum mahkemelik olursa profesyonel hukukçu yardımıyla gereğini yapacağız artık.

Scudo
@Çağatay Çağlar

sen parayı dert etme bence.. sağdan soldan toplanır

@Çağatay Çağlar

Rakkam yok ama yüksek bir miktar olmaz.

Part time iş başvurusunda bulunmuştum 2 hafta önce, az önce telefonla olumlu yanıt aldım. Ekonomik olarak bir hayli rahatlık olacak. O kadar kötü gelişmeden sonra güzel bir haber hiç de fena olmadı. Bakalım çarptığım yaya ifadesini versin de polisler nasılsa bana ulaşır.

öncelikle büyük geçmiş olsun aynı şehirde aynı güzergahta belki binlerce kez pedal çevirdim her an birşeylerin olabileceğini tahmin ederek ve dikkatli bir şekilde ilerliyorum bende benzer olaylar ile karşılaştım diyebilirim karşıdan karşıya geçecek olan insanı tahmin edebiliyoruz genelde çimlerden diklemesine yürüyor ve karşıya bakıyorsa durum bellidir bakın sağa sola bakıyormu yazmıyorum bile çünkü bunu genelde son dakika yaparlar yada yapmazlar size denk geldiği gibi şansızlığınız vatandaşın eski bir emniyet mensubu olması ne yapar ne eder haklı çıkar yeterki iş inada binmesin acı çeken insan sinirli olur ve direk olarak karışılık verme piskolojisi ile hareket eder arkadaşlar çok güzel ifade etmişler bir ziyaret hatır sorma bu olayın seyrini değiştirir ancak asla dik duruşunuzu bozmayın haksız olan siz değilsiniz heleki ışıklarınızda yanıyorsa bir şahit olsa iş kolay kolay hukuka taşınmaz ama dilerim adamda ciddi bir sıkıntı oluşmamıştır izmir bisiklet derneği hukuk birimi ile mutlaka irtibata geçin bu çok önemli sakın es geçmeyin

(link)

Tel : +90 232 483 40 46

Gsm : +90 530 243 19 95

E – posta : info@izmirbisiklet.org

www.izmirbisiklet.org

izmir bisiklet derneği başkanı MURAT KARACA

İnşallah olaysız kapanır konu ve başınız ağrımaz.

Maalesef millet olarak yolda yürümeyi bile beceremiyoruz...

En nefret ettiğim olay nedir biliyor musunuz?

O kadar cahil insan çok ki, cahilden kastım okul okumuş veya okumamış olması değil; adam veya kadın karşıdan karşıya geçerken bisikleti görünce sallana sallana geçiyor, araba gibi önem vermiyor nasıl olsa durur diye düşünüyor. Ama frene basıp duramasan ve vursan en büyük suçlu da seni ilan eder.

Yeter artık bisiklete düşman bu kadar insan yoktur başka yerde.

@ReşitÇağırgan

Reşit Bey çok teşekkür ederim, yarın muhakkak irtibat kurup olaydan bahsedeceğim ve en azından ne şekilde durmam ve ne yapmam gerektiği konusunda bana fikir bile verseler bu da bir artıdır. Olayını şokunu atlattıktan sonra mantıklı kafayla düşünmeye de başladım açıkcası ve şahsın sol tarafını umursamaksızın yola atlayıp şuursuzca yürümesi ve yavaş çarpmama rağmen savrulmaksızın olduğu yerde yere yıkılıp elleriyle kendisini savunamadan kafasını direkt yere vurarak ciddi kan kaybı geçirmesi kafamda %1 ihtimal bile olsa "Acaba alkollü müydü?" sorusunu getirdi. Daha öncesinde olayın şokundan aklımın ucundan bile geçmedi. Şahsı tanıyan polis memurlarının da belki beni rahatlatmak, belki başka birşeyi örtmek amacıyla "Kardeş birşey olmaz bilerek yapmadın ya boşver takma" diye geçiştirmesi bende belki paranoya, belki asılsız ama "Acaba?" sorusunu uyandırdı. Emekli komiser, terörle mücadele etmiş bir adam hem yaya geçidinin 15-20 metre öncesinden karşıdan karşıya geçecek hem de soluna bile bakmadan direkt yürüyecek, hem de 20 km/s hızla sadece gidon sağ elcik ve sağ fren tutacağı kısmıyla vücudunun sol yan kısmına çarpılması sonrası elleriyle refleksif olarak kendisini korumaksızın bam diye kafayı yere vuracak. Belki biraz düz mantık mühendis kafasıyla düşünüyorum ama herşey bir şüpheyle başlar diye düşünüyorum. Yarın hastaneye gidip kanında alkol araması yapılıp yapılmadığını soracağım. Sormaktan ne zarar gelebilir yani. Okula gitmemiş adamdan bile beklenmeyecek dikkatsizlikte bir yayalık örneği gösteren emekli komiser cidden çok düşündürücü. Ayıldığında ilk konuşmasında "Boynum çok ağrıyor, ağrı geçmezse dava edeceğim." demiş. Pek de şuur dolu bir hareket değil. Hele bir ayılsın da iyice, anlayacağız durumu. Olur da kanında alkol çıkarsa, ben daha büyük bir kaza geçirdim ancak genç ve atletik olmam nedeniyle bacağımdaki çok derin ve topallamama neden olan yara ve başımdaki şişlik dışında hasar almadım. Kendisi olduğu yerde yere yıkıldı o kadar. Belki kaza anında alkollüydü, neden olmasın yani imkansız birşey değil sonuçta. Olay gerçekleştiğinden beri ne uyku uyuyabildim, ne de hayatıma doğru düzgün devam edebildim. Gerçekten çok ilginç birşeymiş ciddi bisiklet kazası geçirmek. Umarım benden sonra başkasından benzeri bir konu başlığına rastlamayız.

Evet ilk başta bir yanlış anlama oldu yaya geçidi ile ilgili, o kısmı geçelim. Senin suçsuz olduğun yasaya göre belli birşey. Para cezası ve miktarı konusunda tartışmaya gerek yok; çünkü böyle birşeyin olması için senin suçlu olman gerekir. Bu olay böyle kapanır derim. Yarın bir gün mahkemeniz var buyrun derlerse de gidersin, anlatırsın ve hakkındaki iddialar düşer. Sen de manevi açıdan yıprandığını belirterek tazminat talep edersin. Ya da tüm bunları önlemek için adamla konuşup şikayetlerini geri çekmesini isteyebilirsin. Yeni işin de hayırlı olsun :in:

@Halil EROĞLU

Teşekkürler Halil, bir öğrenci olarak maddi açıdan biraz destek olacak bu part time iş. Terörle mücadele vermiş bir emekli komiser eğer insan evladıysa davacı veya şikayetçi olmaz. Yaya geçidini kullanma, bir de soluna bakmadan yola atla. Kendisi olduğu yere düştü yavaş olduğumdan, ben metrelerce taklalar atıp karşı yönden gelen otobüsün 1 metre önünde durdum. Ve sanık benim. İnsanı manevi anlamda çok çökerten birşey gerçekten.

Öncelikle büyük geçmiş olsun :) Tüm yorumları okudum dediğinizi de okudum yani olayı bence stres yapacak bir durum yok son derece haklısınız.yerinizde olsam olayın üstüne gider temsili rakamda bir tazminat davası açardım.nedeni bir miktar para koparmak değil 1 tl vb bir dava açıp bu kadar kendini bilmez bir şekilde davranan emekli komisere haddini bildirmek için.
belki çok gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz bana kızan da olabilir belki ama insanlara haddini bildirmek aslında güzel bir şeydir o komiser eminim artık daha yolunda sağa sola bakmadan o şekilde karşıdan karşıya geçmez çünkü bu durum onda kalıcı bir iz bırakır...

• Beğen
Tepkiler: Joyrider
bence bu kazadan sonra da yeterince dikkatli olur :S

ne biliyim ki ya, derler ya, allah daha beterinden saklasın... belki çağatay çarpmasaydı, o dalgınlıkla çok daha kötü bi kaza geçiricekti...
yurdum yolları ufacık bi dikkatsizliği bile affetmiyo ki :S

çoookk büyük geçmiş olsun forumdaş!

@CandanC
aynen öle çarpan bisikletli yerine arba olsa şuan daha kötü olabilirdi Allah korusun...

Ben 20 km/s hızla çarptım, savrulmadan olduğu yere düşüp kafasını asfalta vurdu. Belki 50 km/s ile bir araba çarpsa takla atar ama kafasını da yere vurmayabilirdi de. Çok milimetrik şanssızlıkta bir kaza oldu, hızlı olmadığım halde böyle ağır bir yaralanma ile sonuçlanması beni esas şaşırtan oldu. Çok kişi tamamen haksız oydu diyerek dava aç dediler ama inanın son sınıftayım, part time işe de başlıycam, o yoğunlukta boşluk bulsam sosyal hayata karışmak istiyorum biraz, bunca zorluk arasında bir de mahkemelere git vs hiç istemiyorum. Umarım benim ifademde belirttiğim gibi o da "Davacı veya şikayetçi değilim." şeklinde bitirir de başım ağrımaz. O dava etmese de kamu davası mı açılır, o bana ne zarar verir onu da tam bilmiyorum öte yandan.

Tepkiler çok ilginçti bir de. Yüzlerce kişi toplandı, çoğu da kazanın yaya geçidinin 15-20 metre öncesinde gerçekleştiğine aldırış etmeksizin bana bağırıp çağırdılar. Üstüme yürüyen bile oldu. O kalabalıktan sadece 3-4 abi "Adam yaya geçidinden metreler önce yola atladı, çocuk da şokta ağır olun" şeklinde korumaya çalıştı. Onlar olmasa linç bile edilebilirdim muhtemelen. Demek istediğim, bisikletlilere bir parça nefret de var gördüğüm kadarıyla. Belki benim suçum yoktu ama aldıran var mıydı? Neyse ki bir şekilde atlatıldı..

Geçmiş olsun.Trafik kazası 2-3 yıl önce bende geçirdim.Şehir içinde karşı şeritten birden direksiyon kırarak bizim arabanın üstüne doğru gelerek kaçınılmaz bir kaza gerçekleşti.Kazadan sonra hemen kendime gelerek 155'e telefon açtım.Karşı taraf alkollüydü ve arabayla kaçmaya çalışıyorlardı.Araba önden hasar aldığı için kaçamadılar.Arkadaşlarına telefon açarak alkolsüz bir arkadaşını olay yerine çağırarak arabayı kullanan kendisi olduğunu iddaa edecekti.Bunları telefonda acil olarak söylerek olay yerine hemen geldiler.Alkol testi yaptılar.8'de 8 ceza verildi.Zaten alkollü oldukları herkes anlıcak gibiydi.Almış oldukları alkol oranı çok yüksek çıktı.Tabikide bu bizim için bir kanıt olmuş oldu.Olay yerine acil ambulans geldi.Hastane de röntgen çekimlerinden sonra iç kanamaya karşı önlem için 3 saat gibi hastanede bekledik.Burada seninde hastanede iç kanama gibi hastanede beklemede alınıp, rapor almanı isterdim.Yazdıklarından gözümden kaçmış olabilir.Sonuçta sende onun durumundasın.Ya da alkol testinden ikinizinde geçmesi.Sabri abinin dediği gibi vermiş olduğun ifadeyi,tekrar gözden geçirmek için hukukçu arkadaşınla incelemeni tavsiye ederim.Yazılanlar doğrumu diyerek.Karşı tarafın nasıl bir ifade verdiğide önemli.Öğrenilirse çok iyi olur.Şikayet durumu varmı gibi.Bu gibi durumlarda tek başına değilde dikkatli,tecrübesi olan birisinin sana yardımcı olması gerekiyor.Sonuçta stres ve gerilimden dikkat edemeyebilirsin.Teyid niteliğinde olur.Her iki tarafta şikayetçi olmasada mutlaka 1 yıl sonra mahkeme kararı çıkıyor.Mahkemede,şayet karşı taraf şikayetçi olursa seninde şikayetçi olman gerekiyor.Tememnim karşı tarafında iyi olması durumunda her ikinizinde şikayetçi olmadan davanın uzamaması.

izmir derneğine gittin mi bişey dediler mi hiç ordan...
ve ilk dava ne zmana belli mi çok merak ediyorum bu konu nasıl sonuçlancak
bizimde başımıza gelebilir çünkü

İzmir Bisikletliler Derneği'ne gidemedim. Hem işe başlama evraklarının hazırlığı, hem hastane ve karakol ziyaretleri, hem okul, hem topallayan bacağımı dinlendirme çabaları derken gerçekten hiç vaktim yok onu fark ettim. Ama her ne yönde bir gelişme olursa olsun, bir kişinin bile ilgisini çekebilme ihtimaline karşı buradan gelişmeleri aktaracağım.

Ben ifademi bilinçli olarak ve olduğu gibi aktarmak suretiyle verdim. Değiştirmemi gerektiren bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kazanın, çarptığım kişinin yaya geçidini kullanmak yerine 20 metre öncesini tercih etmesi ve sol tarafına hiç bakmadan aramızda 2 metre kadar mesafe kala yola atlaması sonucu gerçekleştiğini ve benim kendisine fren sıksam dahi çarpmaktan başka çaremin olmadığını belirttim. Açıkcası bu hususta tek endişem, kazanın sanki yaya geçidi üzerinde gerçekleşmiş gibi gösterilmesi ve karşı tarafça yalancı şahit kullanılması. Buna önlem olarak kaza sonrasında yüzlere kişi içinden bana sahip çıkmaya çalışan tanımadığım 3 esnafla kontak kuracağım ilk fırsatta. Dürüst olmak gerekirse kaza 8/8 yayanın dikkatsizliği ve madde 138'i çiğnemesinden kaynaklıdır ama belli mi olur, insanlar her zaman dürüst davranmayabiliyor. O esnafları bulabilirsem eğer, kazanın gerçekleştiği yeri mahkemede belirtmelerini rica edeceğim. Bu bile yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ama yalancı şahitlere başvurmazsalar dava açmalarını da beklemiyorum. Sonuçta 20 metre aşağısında yaya geçidi varken kullanmayarak bile kural ihlali söz konusudur ve sol tarafını hiç kontrol etmeden yola atlaması da dikkatsizliğinin nişanesidir. Bugün hastaneye gittim ve taburcu olduğunu öğrendim. İfadesini muhtemelen vermiştir. Yarın da karakola gidip ifadesinde davacı veya şikayetçi olup olmadığını öğreneceğim. Davacı olmuşsa da kendime bir avukat bulup karşı dava açacağım. İki taraf da dava açmazsa kamu davası söz konusuymuş ancak bu konu hakkında pek bilgim yok. Yani ne umularak dava açılıyor, para cezası mıdır? Bilmiyorum. Hiç hatamın olmadığı yerde de bir ceza almak da istemiyorum açıkcası.. Çarpan hatalı, çarpılan mağdurdur diye bir şey yok sonuçta. Ben çarpmak zorunda bırakıldım. Bu biraz farklı.

çok geçmiş olsun
özümüzde o kadar rahatlık, umursamamazlık var ki yapmamız gerek şeyleri gözardı edip başkaları yapmadığı zaman yargılamayı biliyoruz sadece.
kabahatli olanın canının yanmasını açıkçası çok umursamıyorum ama karşı tarafında başını ağrıtması canımı sıkıyor. biraz dikkatli olmak çok zor bir şey değil.
benimde başıma buna benzer bir şey geldi. ilkokula giderken evimin tam karşısındaki kaldırımdan aynı şekilde hiç yola bakmadan indim artık araç sesi duymadığım için mi bakma gereği duymamıştım hatırlamıyorum. çok şanslıydım ki ağır bi durumum yoktu bana çarpan genci çok korkutmuştum sadece bişey oldu diye çok paniklemişti, annem genci görecek ona kızmasın diye korkuma gitmesini sağladım sonra neden o kadar panik yaptığını anladım üstüm başım kan olmuştu. belimde teker izi taşıyorum hala =) ama bana bi nevi ders oldu yayalardan da kendim yayayken de daha temkinli oluyorum çünkü o gün güneşin tam nerde olduğunu bile hatırlıyorum.
kaza sadece şans işi.

Geri