Önceki gümrük konunuzuda okumusdum ama forum cevabi bir kac yerde var diye yazmamistim. Simdi yeni konu acinca size dogrusunu yazayim dedim.
Ben tam 43 senedir almanyada yasiyorum ve bu 43 senenin 18 senesini yani ehliyetimi alana kadar arabayla giderdik türkiyeye ama ben süremezdim ve ehliyetimi aldiktan sonra hersene bazen senede iki defa olmak üzere kendim sürerek gitdim türkiyeye.
Gümrüklerde önceden yugoslavya ve bölündükten sonra bir kac ülke olarak ve bunlara bulgaristan dahil rüsvet vermeden hic bir defa gecemedim. Yolda polisi seni 50km/h ile giderken durdurur ve 150km/h ile gitdin diye ceza keser. Cezayi vermeye gerek yok ellerine 5-10€ verdinmi yoluna devam edebilirsin, tabi 10 dakiak da seni yavlartiyorlar yani nazlaniyorlar almak icin.
Geleim gümrükten bisiket gecirme isine, bunu fazla arastirmaniza gerek yok ben defelarca yeni paketinde ve eski olara bir gitmeye 2-3 bisiklet de götürmüslügüm dahil olarak hic bir sorun yasamadim ve sormuyorlar bile. Zaten sormaya haklarida yok cünkü bisiklet gümrüge tabi tutulan bir sey degil. Gümrükte zorluk cektirecek seyler beyaz esyalar, TV vs gibi seylerdir.
Yani size demek istedigim gümrükten bisiklet gecirmek icin hic kafanizi yormaya gerek yok, sorunsuz götürebilirsiniz. dediklerime emin olup güvene bilirsiniz.
Simdi duanizi edin besmelenizi cekin ve hic bir seyi kafaniza takmadan yola cikin, allah yonuzu izinizi acik etsin.
Pardon unutmadan bisikletnizde buarada hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun.