zaten uzun turlar için ince lastik takılmaz mı pedala uygulanan kuvvet tamamen yola aktarılıyor sürtünme azalıyor bence de halil beyin dediği gibi uygun hava basıncıyla bi' sorun olmaz.
İnce lastik sürtünmeyi azaltmaz tam tersine artırır. Bir buzun üstünde, yani sürtünmenin çok düşük olduğu bir yerde sürdüğünüzü düşünün. Pedala uygulanan kuvvet tamamen yola değil büyük ihtimalle bacağımızdaki kaslara aktarılacaktır
Bu yüzden sürtünme kuvvetinin fazla olduğu yerde daha fazla verim alırız. Slick lastiklerin mantığıda budur. Yolu iyi kavrarlar...
İnce lastiğin amacı yolun lastiğe uygulayacağı dönme direncini azaltmaktır. O nedenle yarış bisikletlerinde de ince lastik kullanılır.
37x700C konusuna gelirsek, oldukça kalın bir lastik aslında.
Şuan kullandığım Sedona 321'imin üzerinde 25x700C lastik takılı. Az önce yeni aldığım çamurlukları taktım.
700*37 ebatlı lastik ince sayılmaz. Turlarımda kullandığım Trek 7.2 nin lastikleri
700*35. Lastiklerle off road yollarda bile hiç bir sorun yaşamadım. 7.3 ile turlarımdan birisine katılan arkadaşımda 700*32 ile sorun yaşamadı. Bu yaz kullanmak için bisikletime bende 700*32 lastik aldım.
Gökhancığım çamurlukların hayırlı olsun.
Teşekkürler Orhan Abi.
Aslı bisikletten aldım, Uğur Abi'deki çamurluklardan sanırım. Çok şirin oldu bisiklet
Bu arada, 700*32 lastik ne aldın. 25 toprak yollarda ince gelecek, toprağa gömülecek gibi geliyor bana.
Turları genelde asfaltta yaparız ama, yine bi delilik yapıp Kumbağ'a gidebilirim yine
Specialized Borough XC Sport, 700x45c, 60TPI, wire bead
bu Specialized 'in crosstrail sport modelinin üzerindeki lastik
ama nerden satın alabileceğimi bulamadım.