Scudo Sports

Bisikletimin ağırlığı kdurup dururken arttı acaba neden

fatihözüdoğru

Daimi Üye
Tepki
185
İsim
Fatih Özüdoğru
Bisiklet
Bianchi
Kron XC 250 Bisiklet kullanıyorum, bisikletimi ilk aldığımda yokuşları çok iyi çıkıyordum Nevşehir üçhisar avanos arası ama en son burda kron bayisi olmadığından rastgele bir bisiklet tamircisine arka fren ayarı ve jant ayarı yaptırdıktan sonra yokuşları çıkmada çok zorlanır oldum. Bisikletim sanki 13 kg değil, 18-20 kilo gibi gelmeye başladı. Bunun nedeni ne olabilir?

Scudo
göbek somunlarını falan sıkmıştır yada fren sürekli sürtüyor olmasın
arka ve ön tekeri dönderin hemen veya aniden duruyormu

@fatihözüdoğru

Bisikletin tekerlerini yerden keserek elinizle cevirin. Eger rahat bir donus yoksa, surtunme varsa veya cok hizli bir sekilde donus hizini kaybedip duruyorsa sorun vardir.
Surtunme jant ayarinin veya fren ayarinin gerektigi gibi yapilmamasindan kaynaklanabilir.
Eger tekerlek gobeklerini kurcalayip fazla sıktılarsa, gobek akiciligini kaybeder. Tekrar ideal sıkılığa getirmek gerekir.
Bisiklet tamircisi olduğu için QR (mandallı) tekerlek ise yaylarını falan ters takmamıştır diye düşünüyorum. Eğer taktıysa onların da surtme/carpilma etkisi yaratmasi mumkun ama dediginiz kadar etki yapmaz.

evet aniden duruyor, arka frene kendim yeniden bakıyım en iyisi gevşetiyim belki düzelir

Ekmeği ve kolayı kesip, lifli ve protein ağırlıklı besinler yeyiniz. Tatlıdan ve abur cuburdan mümkün mertebe uzak durunuz.

Bisikletiniz şaşırtıcı şekilde kilo verecek, ağırlığı azalacak.

teşekkür ederim cevaplarınız için arka mandal garip duruyor kesin mandalı da ters taktı bunlar adam gibi bisikletten anlayan yok ki burda

Dünyanın çekim kuvveti artmış olmasın... [emoji14][emoji14][emoji14]

ben 3 aydır fitness yapıyorum sıkıntı olmayacağını düşünüyorum kilom 60 boyum 1,63

@fatihözüdoğru
Iste hata da burada basliyor belki gevsemeyecek. Belki sadece ortalama ayari yapailacak. Bakmadan hemen öyle frenin kablosunu gevsetmeyin. Freniniz tahminim v-fren galiba, bacaklarda kücük vidalar var mesela onlar sadece süs icin degil orada. Onlar bacaklari ortalama ayari icin.

@Emre Yönlüer

bu aralar üzerimde anlam veremediğim bi ağırlık vardı. demekki bu yüzden :D

Geri