Scudo Sports

Bisikletimi yükseltmek istiyorum. (öncelik sırası)

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Bianchi SLR 200 bisikletim var bunu yükseltmek istiyorum. Üzerinde Sora vites sistemi mevcut.
Dün arka aktarıcı kırıldı onun için aklımda olan vites sistemini yükseltme olayına girmek istiyorum.
Şimdi öncelikle hangi parçaları almam lazım (daha sonra diğerlerini tamamlayacağım)

Shimano 105 setin arka aktarıcısının 8-9-10 viteslere uyumlu olduğu yazılıyor onun için 105 setin arka aktarıcısını alacağım ilk etapta.

Aklımda önce Shimano 501 Jant Seti + 105 Arka aktarıcı + 105 - 10'lu ruble ve Zincir
Daha sonrada 105 Vites kolları+105 ön aktarıcı var.
En sonda ayna kolu almayı düşünüyorum.

Parça parça alma sebebim, ürünleri merlincycles.com dan alacağım onun için 150€ gümrük sınırı var onun için.

Scudo
şimdi sipariş vermeyi düşünüyorumda ruble çapını soruyor 11-28 var mesela. bunlar ne anlama geliyor. birde ayna kolda çap var ama bunu daha sonra alacağım ona göre daha sonra uyumsuzluk sağlamasın diye sormak istedim.

hocam parça parça kaça gelecek,set halinde kaça gelecek bunları bir hesaplayın ve arada ufak fark olursa tavsiyem set olarak almanız olur.gümrük vergisi gözde büyütülecek kadar çok gelmez.ayrıca 11-28 de ruble üzerindeki en büyük ve en küçük dişlilerin sayısını gösterir.en küçük dişldeki diş sayısı 11 en büyük dişlideki diş 28 tanedir.bu oranları da bacak gücünüze ve sürdüğünüz yolların eğim durumuna göre belirleyebilirsiniz.rublede diş sayısı arttıkça pedal çevirmek kolaylaşır yani daha yumuşak olur.aynakolda da azaldıkça yumuşar.bu ikisinden oranları birini arttırıp birini azaltarak dengeleyebilirsiniz.bu oranları da bacak gücünüze kondisyonunuza ve sürdüğünüz yerlerin dağlık mı düzlük mü olduğuna göre belirleyebilirsiniz...

İşe gidip gelirken kullanıyorum genelde
iş dönüşü yokuş oluyor genelde onun için yokuşları rahat çıkmak istiyorum.
Fotoğraf bulunamadı. ( gidiş rotam)

tek tek hesapladığımda set olarak 884 TL
parça parça aldığımda 943 TL'ye denk geliyor
Bide 205 TL 'ye shimano 501 jant seti alacağım

Kargo ücretini sitede göstermiyor. Bazı ürünlerde 17 TL bazılarında 50 TL ödüyorum ama burada göremedim onu
3 parça halinde 150 TL kargo ücreti verirsem 1300 TL'ye denk gelir.
Tek parça halinde alırsam 1089+Kargo ücreti+Gümrük ücreti (hiç sınırı aşan bir alışveriş yapmadığımdan problem yaşamak istemiyorum)

@Emrah Özşahin

Kargo ücreti dahil toplam tutarı görmek için alacağınız parçaları sepete ekleyin, sonra sepetinizi açın orada hem parçaların fiyatlarını hem kargo ücretini hem de toplamını göreceksiniz. Gümrük vergisi de sadece parça parasından mı yoksa kargo dahil toplamından mı alınıyor bilmiyorum ama iki fiyat üzerinden de hesaplayıp işinizi garantiye almış olun. Örneğin toplam 884 x 1.18 = 1043 TL ödemiş olacaksınız gümrük dahil.

Bir de jant seti için hazır değiştirmişken biraz daha sabredip daha iyi bi jant seti almanızı öneririm. r501'in aman aman bi farkı olmayacak sizin jantlardan. En azından RS10 veya RS20 olabilir bence. Biraz daha pahalı ama Campagnolo Khamsin de olabilir. Shimano uyumlu versiyonları mevcut. Bu aralar ben de Gold versiyonunu arıyorum.

sepete ekleyince fiyat görünmüyor .
Delivery:

Select your delivery country:

Select your despatch method:
TNTPost Global Pack 3-5 Days: TL0.00 More Information
Please Note:
Next day services are only delivered Monday to Friday (excluding bank holidays), and must be ordered by 2:30pm

sıkıntı yaşamamak için parça parça almak istiyorum. Jantı o zaman daha sonra alırım ama şuan çok yalpalıyor ondan hemde ucuz olduğu için alayım istedim.

Edit: araştırdığıma göre 200£ üzerinden kargo ücreti almıyorlarmış. Ancak gümrük mevzusu karşımıza çıkıyor bu sefer. Devlet postasıyla mı gönderiyorlar yoksa özel kargo ile mi bilmiyorum. Daha önce hep 150€ altında alışveriş yaptım ve PTT ile 5 günde geldi sıkıntı yaşamadan

Bu arada bendeki ruble 12-25 , ayna kol 50-34'lükmüş.

sabahtan beri araştıra araştıra bir hal oldum bir sonuç elde edemedim bir günüm boşa geçti.
son olarak forumda uyumsuzluk yazılarını okuduktan sonra Sora aktarıcı alacağım tekrardan, ruble konusunda kafam karışık. bu aktarıcıya uyumlu 11-28 gibi rubleler varmıdır. 11-32 ler falan var ama onlarda mtb rubleleri sanırım.

Geri