Merhaba arkadaşlar bisikletimi yıkadım ince yağ ile zinciri dişleleri freni ve amörtisötleri ince yağ ile yağladım öncelikle yanlış mı yapmışım?? diğer sorum hidrolik frenleri kullanınca gıyyy diye bazen arabalarda da olan ses geliyor normal mi geçer mi??
Merhaba, öncelikle amatisörü yağlamanıza hiç gerek yok hatta yağlamanızı tavsiye etmem. Disklere su temas ettiği zaman gıyy gıyy diye ötmesi çok normal endişelenmeyin en fazla 1-2 hafta içinde geçer.
Freni yağladım demişsiniz, frenin neresini yağladınız? Rotora, balataya veya kalipere sürdüyseniz yağı ses gelir oralara sürmeye gerek yok zaten. Biraz daha yıkayın olmazsa değiştirmeniz gerekecek.
yağlamak derken dişlere sprey yağ sıkarken rotora yağ geldi biraz yapmamam lazımmış fren tutmada sıkıntı yok dayet iyi tutuyor.. bilgiler için teşekkürler
Freni yağladığınızı gözden kaçırmışım. Tek bişey sorcam. Sizi durdurması için tasarlanmış ve yapılmış bir şeye neden yağ döktünüz? Lütfen bir daha böyle birşey yapmayın hayatınıza mâl olur. Eğer disk ve balatalara kaçtıysa o yağ bisikletten en az 1 ayda çıkar. Sadece 2 damla diskime sıçramıştı yağ dişlilerden ve 1 ay sürdü kurtulmak.
Not; lütfen bir daha fren yağlamayın böyle yapan birini görürseniz engelleyin.
işin aslı eski tiplerde bisikleti çok rahat sökerdim ama bunda tekerlekleri sökmeye korkuyorum ve hidrolikdisk olduğu için nasıl sökeceğimi de bilmiyorum keşke bunları gösteren bir video olsa bizde evde yapabilsek..
@ihsan onur şener
işin aslı eski tiplerde bisikleti çok rahat sökerdim ama bunda tekerlekleri sökmeye korkuyorum ve hidrolikdisk olduğu için nasıl sökeceğimi de bilmiyorum keşke bunları gösteren bir video olsa bizde evde yapabilsek..
Abilerim ben carraro 225 alicaktim fakat bu zamana kadar hep v fren kullandim ve hidrolik frene nasil bakim yapilir nesine dikkat edilir bilmiyorum sizce hidrolik freni olan bu bisikleti alayim mi yoksa bir alt v freni olan modelini mi alayim tesekkurler
hidrolik fren her zaman rahatlıktır bene bende çok araştırmıştım çok engebe yokuş vs kullanmayacaksan kışında falza binmem dere V alabilrsin ama yok kışın dağ çamur vs kullanırım yokuştan inerim dersen hidtolik al bnce herşeyi de zamanla öğreniyoruz bakımda öğrenilir
Disk fren ilk aldığımda sorun çıkarmış tı oda üretim hatası nedeniyle yağ kaçırıyordu götürdüm değiştirdiler 2000 km den fazla oldu henüz sorun sıkıntı yok çokta rahatlık yumuşak jant 8 cizse dahi v fren gibi sürtme yapmaz