Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletimi geliştirmek için yardım

Tepki
21
Bisiklet
Ghost
ARKADAŞLAR GHOST SE 1150 MODEL MTB BİSİKLETİMİN ÖZELLİKLERİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORUM. (DAHA ÖNCE CUBE PLETON YOL BİSİKLETİ ALICAĞIMI SÖYLEMİŞTİM BUNDAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİM:))

BİSİKLETİ FAZLA ENGEBELİ YERLERDE SÜRMEYECEM GENELLİKLE ASFALT ÜZERİNDE SÜRÜCEM.BENİ RAHATSIZ EDEN 15KG LIK AĞIRLIĞI VE YOLU FAZLA TUTMASI.
AKLIMDA OLANLARI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZDE BANA REHBERLİK EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM ÇÜNKÜ BU KONUDA DAHA ACEMİYİM

ÖNCELİKLE BİSİKLETİMİN LASTİĞİ (SMART SAM) YOLU ÇOK TUTTUĞU İÇİN(ADETA EMİYOR) ASFALTTA DAHA AKIŞKAN OLAN BİR LASTİK ALMAK İSTİYORUM. ŞUNU BULDUM:
Schwalbe MARATHON 26x2.00 Dış Lastik

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_1_36.gif
PATLAMAYA KARŞI RESİMDE GÖZÜKEN ÖZEL Bİ TABAKASI VARMIŞ VE YOLDA BİSİKLET SÜRMEK İÇİN İDEALMİŞ. FİYATI 47€

PEDAL OLARAK:
(link)
http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/small_image/135x135/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/m/5/m520_s.png

FİYATI 30€
SANIRIM BU PEDALLARDA HERKES HEMFİKİR OLACAKTIR

JANT SETİNİ DE DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM AKLIMDA SHİMANO XT JANT SETİ VAR AMA YERLİ SİTELERDE STOKLARDA KALMAMIŞ GÖZÜKÜYOR SİZ BANA Bİ SİTE ÖNEREBİLİR MİSİNİZ? (AMA YURTDIŞI OLMASIN :)) YA DA ÖNEREBİLECEĞİNİZ BAŞKA JANT SETLERİ VAR MI ?

GİDON SELE VE SELE BORUSUNA KARAR VEREMEDİM BU KONUDA DA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
VİTES SİSTEMİNİ DE YAZA DEĞİŞİRİM KOMPLE SHİMANO DEORE SET ALICAM.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Scudo
jant vites falan değiştirmek yerine bisikleti olduğu gibi değiştirmek daha mantikli bence. deore set 450tl desek, xt jant set 900 tl desek 1350tl. sele gidon falan derken olucak 1600 tl. elindeki bisikletle yaza kadar dayanıp, yazın satıp 2200-2400 tl falan olucak. o parayla 2. el iyi bi bisiklet bulunur. ya da RR 8.3 alinir

• Beğen
Tepkiler: chigrat
@olympos
HAKLISINIZ AMA BİSİKLETİMİN KADROSUNA GÜVENDİĞİM İÇİN BÖYLE BİŞEY YAPMAK İSTİYORUM HEM SATARSAM YARI YARIYA ZARARDA OLUCAM

• Beğen
Tepkiler: chigrat
mtb bisikletin en ağır 2 parçası 1 : maşa 2 : aynakol bisikleti hafifletmek için bence ilk başta maşayı değiştirin sizdeki maşa 2.5 kg civarı örneğin epicon havalı maşa 1.6 civarı bisiklet 1 kg otomatikman düşücek asfaltta sürücem diyorsan deore yeterde artar bile. jant setide alacağın jant 2 kg civarı olacaktır daha hafifi için çok para harcaman lazım benim önereceğim : mavic crossride 750 tl gibi bir civarda kaliteli bir jant seti birde bisikletin kadrosu kaç kg 1.5 kg civarı olması yeterli hafifletmek için diğer kalan parçalar zaten hafif :) sele , sele borusu vs
pedallar kitli pedal ona görede ayakakabı alman lazım. lastiker zırhlı lastik ağırlığı önemli onlarında hafif bir bisiklet istiyorsan ve asfalt için onlar çok kalın 1.50 civarı senin işini görecektir :) contianteller çok hafif diyorlar doğrumu yazdım acaba ? :)
sele sele borusu ve gidonu karbon yapabilirsin orjinal kaydı ile :)

• Beğen
Tepkiler: stalker
@Melih Çolak
Abi rockshox recon silver tk kullanıyorum ama yaylı ve ağır olduğu için değiştirmek istiyorum ne onerirsin

@stalker

sr suntour epicon havalı maşa hem hafif hem kaliteli bir maşa fiyatıda uygun

• Beğen
@Melih Çolak
Rockshox a gore performans farkı nedir acaba ve sizin deneyiminiz oldumu

epicon kullandım bence gayet başarılı arazide olsun yaylanmada olsun performans farkları olarak benim için yaylanması ve beni yarı yolda bırakmaması yeterli :) performans testlerini araştırabilirsin.

• Beğen
@Melih Çolak
Teşekkürler epicon aklıma yattı :)

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Amac hafifletmekse ilk olarak kadronuzun cok hafif olmadigini belirteyim. Saglam ve iyi bir kadro ancak bildigim kadari ile 2 kg civari. Elbette kadro boyunun buyuk veya kucuk olmasi bir parca etkiliyor kadro agirligini.
Sectiginiz lastikler iyi patlak korumasina sahip ancak 1 kg/adet (modeline gore 960 - 1150 gr arasinda degisiyor). Daha hafif lastiklere yonelirseniz (550 - 600 gr/adet vb) sadece lastik degisimi ile 1 kg ye yakin avantaj saglamaniz mumkun
Madem araziye girmeyeceksiniz, guclu bir tirmanma cekisine ihtiyaciniz yok. Hollowtec 2'li aynakola gecerek gobek ve 3 disli agirligindan tasarruf edebilirsiniz.
Amortisorden de vazgecerek rijit masa ile sadece masa degisiminden 1 - 1,5 kg civari tasarruf edersiniz.
Hafif ruble ve zincir, fren sistemi vb. derseniz masraf buyur ve gramaj avantajlariniz cok ciddi degisimler vermez parca basina.
Ilk etapta dogru lastik, rijit masa ve 2'li hollowtec aynakol size ciddi farklari makul butcelere verebilir...

Karar ve arastirmada sizin olsun ;)

NOT: Cok kalin lastikler secmeyin! Sonucta lastik kalinlastikca malzemesinin agirligi, ayrica hacim nedeni ile icine bastiginiz havanin bile agirligi farkeder unutmayin ;)

@Yusuf Kemal EREN

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Faruk Eğit
Geri