Bisikletim çalındı

Tasogare

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
1.013
Tepki
1.340
Şehir
İzmir
İsim
Mugen
http://thebestbikelock.com/wp-content/uploads/2016/03/bike-thief.jpg
Merhaba arkadaşlar, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte artan bisiklet kullanımı, beraberinde emeksiz para kazanmak isteyenlerin iştahını kabartıyor.

çalınmadan önce
- herşeyden önce bisikletinizi kamera altında bile olsa dışarıda kilitli bırakmayın
- kilidinizi çay içerken rahat oturmak, ya da tuvalete gidip gelmek için kullanın
- o bisikletler sizi kaç km taşıyor, bi zahmet 5 kat merdiven de siz onu taşıyın
- eğer ulaşım için kullanacak ve dışarıya kilitleyecekseniz bi tane ucuz dandik bisiklet alın, kilitsiz bile bıraksanız kimsenin çalmayacağı cinsten. hobi arkadaşınızı savunmasız bırakmayın
- bisikletinize giderken bile tanıyabileceğiniz görsel bi detay ekleyin, ama kör göze parmak şeklinde olmasın
mesela kaliper üzerinde renk modifikasyonu, kelepçe ya da boyun üzerinde renk modifikasyonu, ya da marka üzerinde ufak bi işaret; jant ya da kadro üzerinde Carraro cr 052 mi yazıyor, carraro Rcr 052, carraro 52, ya da carraro cr 052+ gibi
en önemlisi akıllıca davranın, abartmayınki çalanda hemen farketmesin

peki çalınan bisikletler için ne yapılabilir ? herkes her farklı olay için bir konu açıyor ama bu konular güncelliğini kaybettikten sonra kimsenin aklında kalmıyor, o sebeple böyle bir başlık altında toplamanın uygun olduğunu düşündüm, böylece kayıp ilanlarına bakar gibi albümden buraya yazılan tüm bisikletlere bakabiliriz.

sizden ricam konuyla ilgili mesaj ve fotoğraf paylaşmanız , aktarım sisteminin olduğu taraftan var ise gündüz ve ya yeterli ışıkta çekilmiş, iyi çözünürlükte fotoğraf paylaşmanız. eğer standartın dışında bi özelliği varsa bu kısmında net fotoğrafını ekleyiniz.

lütfen "geçmiş olsun, bırakmasaydın keşke" gibi yorumlar yapmayınız, konu hakkında bilgi vermek dışında merakınızı gidermek için soru sormayınız. sadece fotoğraflar ve mağdurun yapmak istediği açıklamalarla yetininiz. bahsi geçen bisikleti gördüğünüzü düşünüyorsanız ilan sahibine özel mesaj gönderiniz, ve eğer herşey yolunda giderse ve mağdur arkadaşımız bisikletine kavuşursa, kendi mesajını alıntılayarak müjdeli haberi bize bildirsin lütfen.

ayrıca ne kadar büyük bi ağımız olursa o kadar güçlü oluruz, bisikletini çaldırmamış olan arkadaşlardan ricam, kendi şehrinizdeki benzer aktivitelerin döndüğü yerlere yolunuz düştükçe, bisikletlere göz atmanız ve fotoğraflamanız, böylece bisikletler şehir değiştirse bile buradaki ağımızın genişlediği kadar sistemli olabiliriz. bisikletlerin fotoğrafını alıcı gibi çekin, gerekirse kendi bisikletinizle gidin ama bisiklet size ait değilmiş izlenimi verin ve takas sorun, o arada bisikletlerin fotoğrafını çekip, düşüneceğinizi söyleyin.

satıcıyı şüphelendirmediğinizden emin olun ve serial numarasını not edin, asla serial fotoğrafını çekerken yakalanmayın.

herhangi bi yerde şüpheli bi bisiklet görürseniz, güleryüzlü bi şekilde gidip muhabbet edin, güven kazandıktan sonra fotoğrafını çekmek için izin isteyin, güzel bi arkaplana çekip fotoğraflayın. eğer bisiklet eski ya da değersizse sizin için anısı olan bi bisiklet gibi davranabilirsiniz; ilk bisikletiniz ya da kaza yaptığınız bisiklet ya da hep isteyipde zamanında alamadığınız bisiklet gibi davranın.

mağdurlar için;
-bisikletinizin sürüş tarafından yeterli ışıkta tercihen gündüz çekilmiş fotoğrafını ekleyin
-değişen, deforme olan kısım varsa fotoğrafını ekleyin, fotoğraf yoksa net olarak tarif edin.
-kadro boyunu yazın
-serial no yazın
-görüşmelerinizi mesaj yoluyla yapın, bisikletinize kavuşana kadar başlık altında gelişmelerden bahsetmeyin, söylemek istediğiniz üyelere mesaj atın

http://www.theblaze.com/wp-content/uploads/2013/09/6194c8b2-12a2-495a-8ead-5579c62169cb_bike-thief-lg-620x466.jpg

.
 
Scudo

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Çok iyi :D:harika:

Apartman korkuluklarına bisiklet kilitlemeyin arkadaşlar. Birkaç haftaya bisikletiniz çalınır...

DSC01099.jpg

Siz apartmana girip çıkarken hırsızlar sizi izliyor emin olun. Yani X apartmanına pahalı bir bisikletle girdiğinizi biliyorlar. Ve fırsat buldukça, apartmanın ana kapısını açık yakaladıkça da kat kat çıkıp kontrol ediyorlar, acaba bisikletinizi apartmanın içine mi kilitlediniz diye. Ve bunu takip eden ilk gece bisikletinizi uçuruyorlar.

Açılan çalıntı başlıklarında 3 ana madde var zaten:
1- Apartman bodrumunda çalınan bisiklet
2- Apartman korkuğuna kilitli çalınan bisiklet
3- Dışarıya bir yere kilitlenen bisiklet. Avm otoparkı olur, işlek bir caddedeki direk ve ya parmaklıklar olur. Hepsi çalınıyor. Hiçbir yer güvenli değil. İSPARK'ın bisiklet otoparklarına sakın bırakmayın zaten... Kalabalığa da güvenmeyin :(



Bu da bonus olsun :D

 

Tasogare

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
1.013
Tepki
1.340
Şehir
İzmir
İsim
Mugen
şöyle bişey olmuş (link)
elemanın arkadaşı, bisikleti kitli görünce hemen telefona sarılıp sahibini arıyo, işin komik tarafı, kendi kırdığı kilidin aynısından takması :) "onuda mı çaldın yoksa" diye sitem etmiş :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Kayıt
28 Eylül 2013
Mesaj
11
Tepki
25
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Corratec
Tasogare' nin tavsiyesi üzerine çalıntı ilanımı buraya da taşımak istiyorum;

Arkadaşlar kızıl karıncam 11.08.2016 tarihinde saat 01.30 - 18.00 arası bir zamanda apartmanın 4. katındaki kapımın önünde korkuluklara bağlı haldeyken çalınmıştır.

Polise bilgi verilmiştir. Olay yeri inceleme çalındığı yeri inceledikten sonra da bisikletin karakteristik özelliklerini detaylı verecek şekilde ifademi verdim. Çalındığı günden itibaren mahalle esnaf kameraları incelenmeye başlamıştır. Polisin bana önerisi "bulursan çök, tut ve bize hemen haber ver" şeklindedir.

Çalıntı ilanını gören arkadaşlardan isteğim diğer ilanlar gibi yayabildiğiniz kadar yaymanız, bir şekilde rastlamanız durumunda aşağıda verdiğim numaralara ve polise haber vermenizdir. Tehlikeli bir münakaşaya lütfen girmeyin.

İlana eklemem ve çıkarmam gereken bir şey varsa, bakmam gereken bit pazarı vesaire varsa bu konuda da lütfen öneride bulunun.

0 532 739 16 63 Ahmet Utku Ofluoğlu(ben)
0 535 864 74 69 Emre Sefa Sefer(bisikleti benden sonra en iyi tanıyacak kişi)
0 212 267 08 42 İşyeri numaram
0 212 533 13 70 Ev numaramız(Teyzem veya kardeşim açacaktır - konu ile ilgili bilgileri var)

Çalındığı yer: Cibali, Zeyrek civarı - Fatih/İstanbul

Bisiklet ve ayırıcı özellikleri;

Kadro: Corratec Dolomiti 2013 (Siyah üzerine kırmızı-beyaz yazı-desenli)
Kadro boyu: 52 pro size corratec
Vites ve frenler: Full Shiamno 105 - 5800 donanım.
Jant: Campagnalo Khamsin Asymmetric
Sele borusu: Ameobe
Sele: Selle royal.

Fotoğraflarda görünenin dışında gidon sargısı siyahtır.
Sargı kapakları alu rengindedir.
Sağ fren-vites kolu üzerindeki kauçukta 1cm' ye yakın bir yırtık vardır.
Kadronun marka yazısının yakın bir yerinde boya kalkması sonucu 0,5 cm civarı beyaz bir nokta ve yanında bir çizik vardır.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/dsc_0026-jpg.81526/
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU

Tasogare

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
1.013
Tepki
1.340
Şehir
İzmir
İsim
Mugen
bu bisikleti tanıyan ?
izmtrek.jpg

bulunmuştur...
 

brky1905

Cycle to stay alive
Kayıt
5 Mart 2016
Mesaj
582
Tepki
594
Yaş
31
Şehir
Konya
İsim
Berkay A
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
geçmiş olsun keşke gps yerleştirseydiniz :(
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ailemle yaşıyorum. Her gün işe git gel yaparım. Bisikletimi annemin serzenişlerine rağmen içeri alırım. İş yerinde alt kata koyarım ki indirmesi ve çıkarması çok zahmetli bir merdiven. Bisikletimi seviyorum. Çalınırsa hakikaten içim cız eder.

#Tapatalk
 

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
Sn @Ahmet Utku OFLUOĞLU

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım bisikletiniz bulunur.
Bisiklet 2'ci el satış ilanlarını hemen her siteden takip eden bir üye olarak, bisikletinize benzeyen ilanlarla ilgili sizi bilgilendireceğim. Umarım bisikletinize tekrar kavuşursunuz.
Esen kalın.
 
Kayıt
2 Eylül 2016
Mesaj
2
Tepki
0
Yaş
39
Şehir
Beylikdüzü istanbul
İsim
Uğur tüzüner
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar beylikdüzü beykentte oturuyorum salcano ng 750 model 27,5 jantlı siyah renk kırmızı desenli bisikletim çalındı. İpucu olarak, Km saati yuvası, ön arka lamba yuvası, suluk ve pompa yuvası mevcutta sökülmüş olabilir fakat koltuğun altında çocuk koltuğunun takıldığı kutu bisiklet üzerinde gitmiştir en büyük ipucum budur sökmek kimsenin aklına gelmez.. Görenler 0544-832-75-23 numaradan bana ulaşabilirler. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim..
 

Dosyalar