Scudo Sports

Bisikleti seçtim ama kafamda sorular var...

Emir O.

Üye
Tepki
20
Merhaba arkadaslar,

uzun suredir bisiklet almayi istiyorum ama gerekli sartlari yeni saglayabildim. istanbul'da yasadigim icin ve mtb istemedigimden sehir bisikletine karar kilmistim ki arastirmalar, ordan oraya suruklenmeler derken b'twin fit 500 bisikletinde karar kildim.
(link)

gerek bu bisiklet hakkinda gerekse kadro secimi hakkinda birtakim sorularim mevcut. ilk olarak bisikletle baslayayim. klasik olacak ama 1,250 TL butce ile bu secim nasil sizce? cogu yerde tam bir f/p bisikleti oldugunu okudum. baska tavsiye verecek olan var mi? benim ilgimi ceken -okudugum kadariyla- gerek uzerindeki komponentlerin muadillerine gore daha ust duzey olmasi - buyuk ihtimalle bisikleti aldigim gibi kullanacagim. sizler gibi upgrade etmem zor gozukuyor- gerekse tip olarak gozume hos gozukmesi.

fakat birtakim cekincelerim var. istanbul icin lastikler ince degil mi? eger degistirme imkanimiz varsa ust limit ne kadardir? 35'lik tavsiye ediliyor sanirsam sehir ici icin. bu ebatta lastik takmam mumkun mu?
bunun disinda cok uzun zamandir bisiklet kullanmadigim icin fitness tarzi bir bisikletle baslamak sizce dogru mu yoksa diger sehir bisikleti turlerine mi yonelmeliyim? anladigim kadariyla yol bisikletine daha yakin bir tur cunku.

ayrica klasik olacak ama kadro boyu secimi sorusu soracagim, sanirsam fiziksel yapimin ozel bir durumu var. boyum 1.84, ic bacak boyum ise 82-83 santim . baktigim tablolarda ic bacak boyumun kisa oldugunu gozlemledim fakat tesaduf eseri forumdan derya bey ile olculerimiz hemen hemen ayniymis ve kendisi ekim ayinda fuji touring'i 54 cm'lik kadro ile almis ve ideal oldugunu soylemis. konusu burada mevcut: Fuji Touring resimli inceleme - BisikletForum
sanirsam fuji touring de fitness bisikleti, sizce ben de 54 cm mi secmeliyim? su aralar dechatlona ugrama imkanim yok. ugrasam bile orada olmama ihtimaline karsin fikrinizi almak istedim.

ayrica bisiklet uzerindeki pedallar speed pedal geliyor sanirsam uzun suredir bisiklet kullanmamis biri bu pedallarla rahat edebilir mi? bir de bu pedallari kilitlemeyi az cok anladim izledigim videolardan ama nasil cikartiliyor acaba? mesela trafikte aniden durduk yere dusmeyelim bir anda?

ek olarak kopeklerin saldirisina -bisikletsiz olarak- cokca kere ugramis ve hepsinden isirilmadan kurtulmus biri olarak sokak kopegi fobisi olustu bende. bisikletlilieri de oldukca kovaliyorlar. boyle durumlarda ne yapiyorsunuz? malesef fobi olustugu icin sakin kalmayi beceremiyorum ben.

gerek bisiklet hakkinda gerek alternatifler gerekse de sorulara cevaplar hakkinda her turlu fikirlerinize acigim.

biraz uzun oldu ama hevesime verin :)

Scudo
Bu gün bir arkadaşım için inceleme imkanım oldu. Acera set var üzerinde. Kadrosu her btwin gibi sağlam. Boy konusuna gelince maaşallahın var kolaylıkla 22" düşüne bilirsin. Ancak iniş yaparım zıplarım diyorsan 20" almanı tavsiye ederim. Zaten 18 küçük gelir sana.Bisiklet hakkında olumsuz söyleyeceğim tek renk seçeneğinin olması, dezavantajı. 8.3 ü görüpte diğerlerine güzel demek gelmiyor içimden ama bütçeye göre en iyi f/p ürünü. Memnun kalırsın...

• Beğen
Tepkiler: Emir O.
1.90.Boyunda 140kg'lık bir adamım yinede köpekler beni görünce tırsmıyor:) gırgır bir yana köpek korkunuzu yenin en azından hissettirmemeye çalışın.

köpek konusunda son sürat pedal basıyorum kadro boyuna gelince kendi internet sitesinde boyut bilgileri detaylı verilmişti bende şuan rocradier 500 kullanıyorum atlayıp zıplıyorum daha bi sıkıntısını görmedim gerekli bakımlarını yaparsan tabi

• Beğen
Tepkiler: Emir O.
@Birtan Kolburan
Evek haklısın ben çift amortisörlü ile karıştırdım.

Geri