Scudo Sports

Bisikleti otomobil gibi hızlı kullananların dikkatine..

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Tepki
11.601
Gripken araba kullanmak, alkollü kullanmak kadar tehlikeli

Gripken araba kullanmanın, iki kadeh alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçmek kadar tehlikeli olduğu bildirildi. Daily Telegraph gazetesindeki habere göre, İngiltere'de simülatör kullanılarak yapılan araştırmada, ağır soğuk algınlığı veya grip geçirirken araba kullananların tepki gösterme yeteneğinin, sağlıklı sürücülere oranla yüzde 10 daha az olduğu belirlendi.
Bu durumun, saatte 60 kilometre hızla giden bir hasta sürücünün fren yapmadan önce fazladan 2 metre daha gitmesine yol açtığı gözlendi. Araştırmada, gripken sürücülerin tehlikeleri de daha az algıladıkları belirtildi. Avustralya'da yapılan bir başka araştırmada iki kadeh alkolün tepki gösterme süresini yüzde 10 azalttığı saptanmıştı.

Kaynak; zaman.com

Scudo
gripsen bisikletede binmiceksin hocam kulaşkalrın duymaz elin tutmaz bişi olur demi bilgilerden dolayı teşekkürler

gripken en son yapcağım şey bisiklete binmek olurdu :) gerçi artık bisiklet vücut direncimi öyle yükselttiki hasta olamıyorum :)

ben çok hasta olurum.hastalıkla yaşamayı öğrendim.bide bu bisiklet olayına merak salınca iyice soğuk algınlığı arttı.

Geri