mtbcandir
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 722
- Bisiklet
- Scott
Arkadaşlar öncelikle merhaba ;
Bende her mtb' ci gibi öncelikle bisikletimden memnumdum. genel görüntüsü iyiydi ve jant takımında istediğim ideal ağırlığa yaklaşıp bisiklete gidon gidon boğazı ve sele, sele borusu aldım!
Görüntüsü iyi ama bisiklet içler acısı bir durumdaydı !
Aynakol spd pedal vidalarından biri kaynamış
Aynakol ortalinke kaynamış çektirmeyle açılmıyor bişeyler açılmılmıyor
Spd pedalın bilye yatakları bitmiş
Ön Lastikte belli olmayan bir yarık var
Vites kabloları güya jagwire ama olmuş 3-4 yıl
Vitesler geçmiyor
Kollar deore kol hızı yetersiz frenler fena değil
Jantlarda akor kalmamış kırmızı jant tel başlarından biri kopmuş yerine uydurma takılmış akor yine sarsak
Kadro yer yer darbe almış rütüş istiyor ve bisikletin her yerine çamur işlemiş
En sonunda dağıtmaya karar verdim ne var ne yok sattım... Ve... Ortada jant takımı ve kadro kaldı !
*** Aşağıdaki resim bu sorunların olduğu dönemlerinden çekilmiş bir durum
http://img411.imageshack.us/img411/9831/85199754.jpg
Akorlar yapıldı tel başı takıldı, Kadronun Rütüşlerini Yaptım Gereken Yerler Zımparalandı, Kadro İyice Temizlendi
Ağırlık çok önemli artık bu saatten sonra benim için ona göre değiştirdim her parçamı elimde olanlar
Kadro
Maşa
Fren
Gidon
Gidon Boğazı
Sele
Sele Borusu
Jant Seti
Sonuç : Herşey var eksik ÇEKİŞ sistemi ! Ağırlığı artık aldığım parçalara bakılacak olursa ve ortalama 3 hafta bisiklete binemediğimi düşünürsek alacağım veya almak istediğim parçalar için beklemek zorundayım!
SİZLERE SORUM :
İsteklerim
Vites Kolları : XTR - XTR -XT
Ön Aktarıcı : XTR - XT - XT
Arka Aktarıcı :XTR karbon bacak - XT - XT
Aynakol : XT - SLX - Truvativ Stylo 820gram chainden
Zincir : XT - KMC X9 GOLD - LX
Ruble : XT - SLX - SLX
SPD pedal : M540 - M520 - M520
Birinci gruptakilerle diğer grupta bulunanları lütfen kıyaslayın ! Para, ağırlık, performans, dayanıklılık açısından! Bu egoya dönmesin iyice istiyorum ama en iyi sonucada alabilmeylim! Sizce birinci grup için daha da bekliyim yoksa ikinci gruptan mı üçüncü gruptan mı devam ediyim ?
Birde son sorum : Ben xt zincire pek güvenemyroum çünkü temiz bir xt zincir vardı yolda giderken koptu artık güvenmiyorum! Belki biz sıfır pim takmadık tam hatırlamıyorum ama bide birleştirdikten sonra zincir yamuldu! Serisi kesinlikle XT di!
KMC X9 zincirleri önerir misiniz ? Veya başka 50-60 tl lik bir zncir öneriniz var mı acaba ? KMC ler çabuk yorulur tipte zincir midir ?
Kendime ait düşüncelerim var ama deneyenlerden denemeyenlerden bu içine girdiğim sorunlar zincirinden çıkmama yardımcı olabilirler mi acaba ?
Bende her mtb' ci gibi öncelikle bisikletimden memnumdum. genel görüntüsü iyiydi ve jant takımında istediğim ideal ağırlığa yaklaşıp bisiklete gidon gidon boğazı ve sele, sele borusu aldım!
Görüntüsü iyi ama bisiklet içler acısı bir durumdaydı !
Aynakol spd pedal vidalarından biri kaynamış
Aynakol ortalinke kaynamış çektirmeyle açılmıyor bişeyler açılmılmıyor
Spd pedalın bilye yatakları bitmiş
Ön Lastikte belli olmayan bir yarık var
Vites kabloları güya jagwire ama olmuş 3-4 yıl
Vitesler geçmiyor
Kollar deore kol hızı yetersiz frenler fena değil
Jantlarda akor kalmamış kırmızı jant tel başlarından biri kopmuş yerine uydurma takılmış akor yine sarsak
Kadro yer yer darbe almış rütüş istiyor ve bisikletin her yerine çamur işlemiş
En sonunda dağıtmaya karar verdim ne var ne yok sattım... Ve... Ortada jant takımı ve kadro kaldı !
*** Aşağıdaki resim bu sorunların olduğu dönemlerinden çekilmiş bir durum
http://img411.imageshack.us/img411/9831/85199754.jpg
Akorlar yapıldı tel başı takıldı, Kadronun Rütüşlerini Yaptım Gereken Yerler Zımparalandı, Kadro İyice Temizlendi
Ağırlık çok önemli artık bu saatten sonra benim için ona göre değiştirdim her parçamı elimde olanlar
Kadro
Maşa
Fren
Gidon
Gidon Boğazı
Sele
Sele Borusu
Jant Seti
Sonuç : Herşey var eksik ÇEKİŞ sistemi ! Ağırlığı artık aldığım parçalara bakılacak olursa ve ortalama 3 hafta bisiklete binemediğimi düşünürsek alacağım veya almak istediğim parçalar için beklemek zorundayım!
SİZLERE SORUM :
İsteklerim
Vites Kolları : XTR - XTR -XT
Ön Aktarıcı : XTR - XT - XT
Arka Aktarıcı :XTR karbon bacak - XT - XT
Aynakol : XT - SLX - Truvativ Stylo 820gram chainden
Zincir : XT - KMC X9 GOLD - LX
Ruble : XT - SLX - SLX
SPD pedal : M540 - M520 - M520
Birinci gruptakilerle diğer grupta bulunanları lütfen kıyaslayın ! Para, ağırlık, performans, dayanıklılık açısından! Bu egoya dönmesin iyice istiyorum ama en iyi sonucada alabilmeylim! Sizce birinci grup için daha da bekliyim yoksa ikinci gruptan mı üçüncü gruptan mı devam ediyim ?
Birde son sorum : Ben xt zincire pek güvenemyroum çünkü temiz bir xt zincir vardı yolda giderken koptu artık güvenmiyorum! Belki biz sıfır pim takmadık tam hatırlamıyorum ama bide birleştirdikten sonra zincir yamuldu! Serisi kesinlikle XT di!
KMC X9 zincirleri önerir misiniz ? Veya başka 50-60 tl lik bir zncir öneriniz var mı acaba ? KMC ler çabuk yorulur tipte zincir midir ?
Kendime ait düşüncelerim var ama deneyenlerden denemeyenlerden bu içine girdiğim sorunlar zincirinden çıkmama yardımcı olabilirler mi acaba ?