Bisikletforum 2008 - 2011 Dönemi Eskiler

mtbcandir

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2009
Mesaj
660
Tepki
739
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Scott
Herkese iyi geceler ;

Yazıma başlamadan önce neden böyle bir yazı yazmam gerektiğini biraz açıklama gereği hissettim. Aslına bakarsanız bisikleti bıraktıktan ve koca 2 yıl geçtikten sonra tekrar döndüm. Haliyle bisikletforuma eskiden olduğu gibi belli konularda cevap yazmaya başladım. Ama bıraktığım gibi kalmadı tabii ki... Bu farklara değinmek istiyorum...

1. Eskiden genel olarak bisikletini muazzam yapan insanlar birilerini hor görüp diğer insanlara hava atarak kendilerini bu kadar yetersiz görmezlerdi. Ki bundan etkilenen daha 17 yaşındaki genç arkadaşlarımız etkilenip kolay kolay buralara isyan eder bir yazı yazmadı ve haliyle de bizde bunları okumazdık.

2.Eskinden de belli oranlarda dolandırıcılık olurdu ama üç beş Türkiye'de bu işi sevenleri tanırdık parçanın hakkını verirdik fakat öldürmezdik. Bazen eşimize dostumuza nazımız geçerdi kargoyu da o üstlenirdi. Ve bir sarar sarmalardık ki açması saatler sürerdi.

3.Forumda her şeyi eleştirirdik ama bunu egoların savaşı yapmaz, ırk, din,dil, hakaret içerikli hareketlerde bulunmadan yapardık. Silinmek banlanmak çokta yoktu.

4.Bisikletlerimizin fotolarını paylaştığımızda saatlerce eleştiriler yazardık ama kötü ama iyi farketmezdi.

5.Bisikletforumun üye sayısı belki daha azdı ama çoğu güvenilirdi uzaktan tanımadığımız birine 2.000 tl para şak diye gönderebilirdik ve gelen ürün arızalı çıkmazdı.

6.Özel mesajlardan insanlar hakaret etmezdi, bu kadar aç, ölücü, dolandırıcı doluşmazdı

7.Eleştiriyi yapardık ama bu kadar her lafın altında bir şeyler arayıp bu kadar tartışmaya çıkarmaya çalışan olmazdı. O tartışma sonunda iki tarafta bir şey öğrenirdi

8. Saatlerce geyikler yapıp bu güzel sitenin mahvolmasına neden olmazdık. Mesala araba motosiklet gibi gereksiz şeyleri de konuşmazdık.

9.Eskiden buralar dudluktu belki ama bizim hep dersimize burda çalışırdık sonra da sadece sürer bundan keyif alırdık.

10.Eskiden ciddiydik ama eğlenmesini bilirdik. Lakayıt değildik mesala...

11.3x9 viteslerimiz vardı ama çatır çatır binerdik...

12.Ürün satışı yapmaya başladığımız anda biriyle anlaşmışsak ondan daha fazla veren birine satmazdık kalenderdik ama kalleşlerden hiç değildik.

13.Aç kalır bir carbon fren takımını almak için öğrencilikle makarna yer otururduk ama kıymet bilmeyenlerden değildik.

14.Üniversite yılları zordu zaman zaman, bazılarımızda asgari ücretliydi ama hepimiz gezmek için çabalardık. Tatlı su bisikleçisi olmadık...

15.Online olmayan insanlar silinsin diyenler var ama biz bunun gibileri de kabul ederdik

16.Biz parçalamazdık ama birleştirirdik...

17.Pedallardık ama geride adam bırakmazdık

18. Kardeşdik ve kardeş kalırdık...


2013'te ben üniversitemi bitirdim. Şuanda Veteriner Hekimim ve dayanamadığım bisiklet sevdama yeniden döndüm. Bisiklet = Bisiklet forum+Arkadaşlar+Paylaşım +Gezmek+ Doğa ile mücadele demek. Ama biraz daha kara kış oldu mu Bisiklet = Bisiklet + Arkadaşlar anlamına gelir... Buraya hepimizin ihtiyacı var... Ben bu yazıyı bir şeylerin farkına varılması için yazdım...

Bu güzel forum büyüdükçe biraz daha dağılmış kirlenmiş gibi... O eski tat, o heyecan açıkcası ben MTB bölümünde bulamıyorum. Ve seviyeleri aşağıya çekmekteler... Lütfen şu forumdan gidin. Siz kendinizi biliyorsunuz bizler de eski dostlarımızla bisiklet hakkında konuşalım... Anların kıymeti ve değeri artsın. Tek istediğim bu...
 
Scudo

Firochromis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ekim 2006
Mesaj
306
Tepki
234
Şehir
Bolu
İsim
Fırat Çıngı
Bisiklet
Diğer
Ben de sizinle aynı düşüncedeyim. Sanırım üye olduğumda 2006 idi (Tapatalk'tan yazıyorum, emin olamadım o yüzden) ve buralar hep dudluktu. Biz o dudları yerdik ama ağacın dallarını kırmaz, zarar vermezdik.
 

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.945
Yaş
56
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
2011'den beri forumu takip ediyorum. Seviyenin düştüğü konusuna katılıyorum. Seviyenin düşme nedeni de bana göre forumun chat ortamına dönüşmüş olması. Bir diğeri de siyasi ve dini tartışmalarda ortaya çıkan kutuplaşmalar. Ama ben bunu sadece foruma üye olanlara veya yönetime bağlamıyorum. Bana göre asıl neden Mayıs 2013'te ortaya çıkan Gezi olaylarının ardından ülkemizde iyice doruk noktasına çıkan kutuplaşmalardır. Ben 47 yaşındayım; 70'lerden beri hatırladığım kadarıyla bir kutuplaşma daima vardı, ancak bunun dozu belliydi. Son yıllarda bu iş çığrından çıktı. 70'lerden beri hiçbir siyasi lider hakkında bu kadar küfür ve hakaret edildiğini hiç hatırlamıyorum. Sonuçta ülkedeki bu tahammülsüzlüğün foruma yansımaması mümkün değil. Ülkemizin ve forumun kaybettiği şey, senden farklı olana saygı ve güven duymak. Bu olmazsa hiç birşey yolunda gitmez. Covey'in bir eğitimine katılmıştım: Güven, bir balık için suyun kendisidir, kirlenene kadar onun farkına varmaz.
 

Emre Özhan

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
596
Tepki
877
Yaş
30
Şehir
Kocaeli
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Aynı düşüncelere sahibiz.Eski samimiyet sıcak ortam yok.
Aslında baktığın zaman populasyon arttıkça gerçek bisiklet sevdalıları farkedilmiyor,hiç bir şey 2009-10 yıllarındaki gibi değil bana göre gerek gruplar gerek bisiklete binen insanlar eski ruh kayboldu ve bir daha geri gelmeyecek gibi.Eskiden bisikletim kötüydü üzerindeki en iyi parça vites kolları ve attırıcısı tourney idi ama o günlerden aldığım zevki alamadım bir daha.Birde o yıllarda bisiklete binen arkadaşlar bisikleti bırakınca ayrı bir üzülüyor insan ve anladım ki türkiye de bisiklet sadece heves bisiklete binenlerin %90 ı öyle çok net konuşuyorum.Ama üzülmeye geçmişe özlem duymaya da fazla gerek yok bisiklet bireysel de yapılan bir tutku olduğu için sadece bisikletim ve ben çıktığım zaman doğaya,yollara,bir tepeye çıkıp manzaraya daldığımda her şey unutuluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Özellikle 6 ve 7. maddelere katılıyorum. Şimdi millet klavye delikanlısı. İnternetten (hem de tek kaynaktan) okuduğu bilgileri yıkılmaz gerçekmiş ve kendisi test etmişçesine savunuyor. Zamanında az yardımlaşma yapmadık, yarım yamalak İngilizce ile yabancı forumları karıştırırdık forumdaşlarımızın sorularını cevaplayabilmek için.
Bir de şu ölücüler nereden ve nasıl türediler bilmiyorum, hakikaten bıktırdılar.