Scudo Sports

Bisiklete DİKİZ AYNASI gerekli mi?

Tepki
12
Meraba forum camiasına birşey danısmak istedim.Uzun bir aradan sonra tekrar bisiklet binmeye basladım . Trafikte giderken arkamdam gelen araclar dan dolayı kendımı kor gibi hissediyorum yanımdan hızlı sekilde geçiyorlar genelde.Bisikletime dikiz ayna taktırmayı dusunuyorum fakat pek kullanılan bir şey deil sanırım,forumdakı arkadasların resımlerınden hiç birinde gormedım bu tur seylerın gereği varmıdır acaba?

Scudo
Bunun için kask aynaları var hem daha hafif hem daha estetik hem deha kullanışlı.Hatta bende onlardan almayı düşünüyorum...

Maşaya bağlananlarıda mevcut o aynaların. Bir tane al kullan bence. Yalnız Ferhat beyin sözünüde unutma. Kör noktalar yüzünden hem sağlığından hemde bisikletinden olabilirsin.

Güzel konu olmuş teşekkür ederim...
Acemi bir kullanıcıyım ama bana göre gerekli birşey.
Saygılarımla...

Kaska değil de gözlüğe monte edilen aynalar varmış.Ama bulamadım.O daha mantıklı.

bence aşırı yoğun yerlerde kullanıyorsanız gerekli.ben mesela çok az trafik olan bir yerdeyim geçerken arkamı dönüp bakıveriyorum sorun olmuyor ama aşırı trafik varsa hatta trafik varsa diyelim gerekli oluyor bence.ama bence kask aynaları daha anternatif.

teşekkürler yorumlarnınız için bahsettiiniz turden aynaları satın alabileceğim bir yer biliyormusunuz peki maşa,kask,veya gidon a takılanlardan alabilirim hiç birini kullanmadığım için şimdiye kadar hangisiyle rahat edeceğimi kestiremiyorum tam.

ben de gözlük için olan bir ayna aldım.kullanımı rahat güzel ama alışmak biraz zaman alıyor.trafiğin olduğu saatlerde takıyorum ama diğer zamanlarda pek takmıyorum.
İnsanlar meraklı meraklı bakıyor sonra,aa kamera takmış diye :D

sürekli trafikteyseniz başlarda gerekli. başlarda diyorum çünkü başlarda huzurlu olmanızı sağlıyor ancak, yine de kafayı çevirip bakmak gerektiğini umarım fazla sıkıntı yapmayan durumlarda tecrübe edince gerekmediği ortaya çıkıyor.
sağ şeritten giderken, kontrolünü kaybetmiş bir araba üzerinize çıkarsa ayna olsa da olmasa da farketmez, Allah korusun kurtulamazsınız. aynaya göre şerit değiştirmeye kalkarsanız, arkalardan hızla gelen ama aynada dikkatinizi çekmeyen bir aracın önüne çıkabilirsiniz ve korna sesi ile irkilirsiniz o da şanslıysanız, değilseniz nafile.
bisiklet aynalarının envai çeşidini denedim, kask aynaları da dahil. en güvenlisi bir zahmet buynu çevirim bakmak. karşıdan karşıya tembellik etmeden durmak yolu kontrol ederek güvenlice geçmek.
yine de denemekten çekinmeyin. ağırlık konusuna gelince, biiskletçilerde bu bir takıntıdır. bisikletleri ne kadar hafifse o kadar iyidir onlara göre. bu bence tartışılır. olsun olsun en fazla 100 gr bir ayna sizi yormaz.
saygılarımla

Geri