Bisiklete dair her fikriniz önemli

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
peyzaj mimarlığı son sınıftayım. bitirme tezimi bisiklet yolları planlaması üzerine yazmayı düşünüyorum çalışmalara başladım. tabi ki yüksek lisans ve doktora seviyesinde olmadığımdan bu seviyede yazılmış tezlerden çok daha kıymetsiz bir çalışma olacak ancak ben bisiklet kültürüne sevgim saygımdan dolayı yazabildiğim en dolu tezi hazırlamak istiyorum.

ve tabi ki bisiklet forum üyesi olarak sizlerden fikir almadan olmaz. başka tezleri inceliyorum tabi ki fakat direk sizlere ulaşıp fikirlerinizi almak benim için çok önemli.

niye anket yapmıyorsun derseniz de anketin sınırlılığından çok sizin sınırsız zihinlerinizin ürünleri benim için çok daha önemli.

bol pedallamalar...

bu arada yol planlaması olarak adlandırsakta bisikletle ilgili atölye konusu denebilecek şeyler hariç her konu tezin içinde yer alabilir.
 
Scudo

SEL PER

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Kasım 2014
Mesaj
549
Tepki
792
Şehir
antalya
İsim
Selçuk
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ufak bir katkı, bisiklet yolları ile dolaylı ilgisi olsa da yurdumuz için önemli.

(link)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@SEL PER
teşekkür ederim kesinlikle gözümden kaçan bi mevzuydu.
 

Mehmet Can K.

Aktif Üye
Kayıt
14 Nisan 2014
Mesaj
103
Tepki
51
Yaş
28
Şehir
Adana
İsim
Mehmet
Bisiklet
b'Twin
YouTube'da "Bisikletler için yeraltında otomatik park - BBC T…" adlı videoyu izleyin - Bisikletler için yeraltında otomatik park - BBC T…:
 

geloturikidakka

Daimi Üye
Kayıt
1 Kasım 2014
Mesaj
201
Tepki
176
Şehir
Fethiye
İsim
Olgun Z.
Bisiklet
Diğer
Bi ülkede yokuş çıkarken kolay olması için bi mekanizma yapmışlar yolun kenarında ayağını koyuyorsun bir şeye o seni otomatik yukari cikariyor. Tam.anlatamadim ama videosu.vardi forumda oda yardimci olabilir eğer bulabilirsen yada bilen varsa. Ayrıca bisikletforumun böyle bi konuya ilgisiz kalmasını anlayamadım.. Yada bizimkiler (ben dahil) bisiklet yoluna gerek duymuyor :)


Edit: Video bu norveçte imiş. @Emre Yönlüer

 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Konu sadece Peyzaj üzerine mi yoksa genel olarak her şey dahil mi?
Atıyorum, bisiklet yollarının aktif olarak kullanılabilmesi için bölgelemeden ziyade karma kullanımın yapılması gereklidir gibi düşünceler de dahil mi buna?

Yoksa zemin kaplaması, etrafındaki peyzaj düzenlemesi ve sair gibi fikirler mi ?
 

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2010
Mesaj
2.725
Tepki
2.174
Şehir
Eskişehir
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
@Olgun Zengin, post: 1606member: 52659
Evet ben de izlemiştim Norveç ti sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: geloturikidakka

Serdar Kaptı

Aktif Üye
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
142
Tepki
71
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Dahon
Bisikletin trafikte farkedilir olması için yasal olarak acil sahip çıkılması gerekmekte. Söyle düşünün Yollarımıza bisiklet güzargahları yapılsa bile insanlara bu kültürü aşılamak gercekten zor. Bu aşılama ancak bisikletin geçiş üstünlüğü kanunen kabul görüp ağır cezalar getirilerek farkındalık sağlanabileceğini düşünüyorum. Aksi takdirde bir ay icinde yurdun tüm yollarına bisiklet yolları dahil edilsede, şeritle ayrılsada bir sonuç çıkmaz. Emniyet şeridi kültürü bile hala Sınıfta kalmayı sürdürmekte. Cok ağır cezalar gerekirse hapis. Zorla farkındalık! Başka türlüsü tatlı bir hayalden öte Geçmez geçemez. Ambulans, itfaiye, bisiklet. Bu Sıralama gercek olsun yollar böylede kalsa bir adım ileri zıplariz. Bisiklet yollarına park yapmiş araç orneklerini hatırlatıp, yol yapılsa bile bu isin sonuca ulasamayacagini Söylemek isterim.
 

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2010
Mesaj
2.725
Tepki
2.174
Şehir
Eskişehir
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet yolu ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim; Hem otomobillerin hem de yayaların girip kazaya sebebiyet veremeyeceği ayrı bir yol olması gerekir :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru

Gökhan G.

Aktif Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
103
Tepki
118
Şehir
Türkiye
Şöyle birşey izlemiştim, mükemmele yakın gelmişti. Tabii bisiklete saygı ve kültürü katarsak işin içine. Göz temasından, yayalar ile paylaşılmayan yollardan bahsediyor, isaretciler ve yönlendirmelere dair ince çalışmalar yapmışlar.

 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Edip Dinçer

atölye konuları ve bisikletin kendisi hariç tekerinin dokunduğu yer alan dahil. kaplama seçimi falan değil sadece. planlama unsurları da var.

@Gökhan G.

evet kesinlikle harika bir tasarım fikri. dönüşlerde bisiklet için açılan yarım daire sadece çizgi değil alçak bir refüj ile de ayrılabilir.
bisiklet asansörü ve alternatif bisiklet parkları da aklımda.
onun dışında kavşak düzenlemeleri için bisiklet alt ve üst geçitleri üzerine de kafa yormayı düşünüyorum.
çeşitli tezleri inceledim dünya da bisiklet yollarının çok farklı türler var. tamamen motorlu taşıtlar yolundan ayrı olanlar, karışık olanlar, yarı karışık olanlar.

ve evet en büyük problem trafik eğitimi. çeşitli yaş seviyesinde ki bisiklet sürücülerine çeşitli yaptırımlar gerekiyor. bir gün öyle bir dünya olursa şayet tam trafik eğitimi alınır ve yollarda motorlu taşıttan çok bisikletli olursa zaten bir sorun kalmaz diye düşünüyorum.

bakalım daha işin başındayız :) henüz kaynak taraması yapıyorum yazmaya başladığımda burada paylaşacağım sizlerle.